O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)

Τζίμι Μπάτλερ

O Mπάτλερ το έκανε ξανά! Ανατροπή και νέα νίκη για τους Χιτ στη Βοστώνη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:35 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:08 - 20.05.2023

Ο ηγέτης Τζίμι Μπάτλερ έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο, οι Μαϊάμι Χιτ επέστρεψαν από το -12 της τελευταίας περιόδου και νίκησαν ξανά στη Βοστώνη: 111-105. Οι Μπαμ Αντεμπάγιο και Καλέμπ Μάρτιν ήταν ασταμάτητοι, οι Φλόγες έκαναν το 2-0 και επιστρέφουν στη βάση τους με άνεση κινήσεων.

Δεν έβαλε 56 πόντους, όπως έκανε στους Μιλγουόκι Μπακς. Ούτε 40. Δεν χρειάστηκε αυτή τη φορά ούτε να βάλει καν πάνω από 30, όπως έκανε στο Game 1, δηλαδή στην πρώτη νίκη των Χιτ στη Βοστώνη. Παρόλα αυτά, όταν είδε την ομάδα του να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια, ο Τζίμι Μπάτλερ εμφανίστηκε και οδήγησε το Μαϊάμι στη δεύτερη εκτός έδρας επικράτηση στη σειρά των τελικών της Ανατολής. Αυτή τη φορά με 111-105 και έτσι οι Χιτ έκαναν το 2-0

Και για να το ολοκληρώσουν το έργο τους και να διπλασιάσουν τις νίκες τους χρειάστηκε στην τελευταία περίοδο να επιστρέψουν από το -12. Λίγο μετά την έναρξη του τέταρτου δωδεκαλέπτου το σκορ ήταν 89-77 υπέρ τον γηπεδούχων, αλλά τότε ήταν που ο Μπάτλερ σάλπισε το βούκινο και οι συμπαίκτες του ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο που πρωταγωνίστηκε από το ξεκίνημα του αγώνα μπήκε πιο αποφασιστικά, ο Καλέμπ Μάρτιν επίσης, όπως και ο Ντάνκαν Ρόμπινσον με τα σημαντικά του σουτ.  

Το «ευχαριστώ» του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η υπόσχεση: «Ακόμα καλύτερος του χρόνου» (pic)
NBA

08:52 - 18.05.2023

Το «ευχαριστώ» του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η υπόσχεση: «Ακόμα καλύτερος του χρόνου» (pic)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται σε διαδικασία off-season, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τους Μιλγουόκι Μπακς, ωστόσο φρόντισε να στείλει μήνυμα ενόψει της επόμενης σεζόν.

Αυτός ήταν ο συνδυασμός της επιτυχίας για τους Χιτ και με τη μεγαλύτερη άνεση κινήσεων που θα μπορούσαν να έχουν επιστρέφουν στο Μαϊάμι. 

Οι Φλόγες αφού απέκλεισαν στον πρώτο γύρο τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετούνμπο και ακολούθως τους Νιου Γιορκ Νικς, τώρα προηγούνται με 2-0 νίκες των Σέλτικς και φαίνονται έτοιμοι και κυρίως αποφασισμένοι να τους… κατασπαράξουν. 

Ο Μπάτλερ ισοφάρισε το ματς στο 100-100 κι ενώ απέμεναν λιγότερα από δύο λεπτά στο παιχνίδι και εκείνη τη στιγμή -με τον τρόπο του- εξήγησε στους Κέλτες που δεν έχουν τύχη. Ακολούθησε το προβάδισμα (102-100) και πάλι από τα χέρια του, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 μπλοκ. 

Ο Αντεμπάγιο ήταν επίσης καταπληκτικός και μάλιστα δεν κατάφερε να κάνει triple double για μία τελική πάσα. Είχε 22 πόντους, 17 ριμπάουντ και 9 ασίστ, την ώρα που ο Καλέμπ Μάρτιν σταματούσε στους 25 και οι Χιτ έπαιξαν άλλους 15 πόντους από παίκτη που εμφανίστηκε ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον έκανε αίσθηση και ήταν ο τέταρτος της παρέας των διακριθέντων. 

Την ίδια ώρα, στο αντίπαλο… στρατόπεδο ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 34 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στο υψηλό επίπεδο. Ο Τζέιλεν Μπράουν περιορίστηκε στους 16 πόντους με 7/23 σουτ και με τέτοιο ποσοστό από τα χέρια του οι Σέλτικς δεν είχαν τύχη.