Ο Λίλαρντ έδειξε τον τρόπο και οι Μπακς νίκησαν του Νικς στην πρεμιέρα του... Κυπέλλου - «Γεμάτη» εμφάνιση απο τον Γιάννη (vids)

Ο Λίλαρντ έδειξε τον τρόπο και οι Μπακς νίκησαν του Νικς στην πρεμιέρα του... Κυπέλλου - «Γεμάτη» εμφάνιση απο τον Γιάννη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:34 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 06:45 - 04.11.2023

Έχει συμπληρωθεί μία εβδομάδα δράσης στο πρωτάθλημα, αλλά τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/11) ξεκίνησε και το παράλληλο in-season tournament. Οι Μπακς υποδέχθηκαν τους Νικς και τους νίκησαν 110-105, με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να βάζει 30 πόντους και όλους τους κρίσιμους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον... στήριξε με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ η Νικς περίμεναν αδίκως να τα κάνει όλα μόνο τους ο Τζέιλεν Μπράνσον (45 πόντοι).

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ πήρε ξανά την ευθύνη. Και ναι μεν είχαν προηγηθεί… υποτονικά παιχνίδια εκ μέρους του, αλλά οι Μιλγουόκι Μπακς θυμήθηκαν ξανά πόσο τυχεροί είναι που τον έχουν μαζί τους. 

Έβαλε 8 πόντους στο τελευταίο λεπτό, το τρίποντο που έδωσε το προβάδισμα σε κρίσιμο σημείο και συνολικά έφθασε τους 30. Αυτός ήταν που οδήγησε τα Ελάφια στη νίκη με 110-105 επί των Νιου Γιορκ Νικς, στο πρώτο παιχνίδι του In-season tournament -της διοργάνωσης που εγκατέστησε από φέτος το ΝΒΑ ως παράλληλη διοργάνωση του κλασικού πρωταθλήματος

Ο Λίλαρντ πάντως, δεν τα κατάφερε μόνος τους απέναντι στην ομάδα της Νέας Υόρκης, που είχε σε σπουδαία βραδιά τον Τζέιλεν Μπράνσον με 45 πόντους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκεί για να στηρίξει ολόκληρο το… οικοδόμημα, αλλά και να βάλει και τρίποντα. Είχε 3/3 (!) και συνολικά 22 πόντους, ενώ στη στατιστική του είχε επίσης 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. 

Γενικά, οι Μπακς στο παιχνίδι σούταραν εξαιρετικά από μακρινή απόσταση. Πέραν τα τρία εύστοχα του Greek Freak (και τα 4/7 του Λίλαρντ), ο Τζάι Κρόουντερ ερχόμενος από τον πάγκο είχε 4/6 (14 πόντοι) και συνολικά όλη η ομάδα 20/39. Δηλαδή ποσοστό ευστοχία 51,3%.

Δύο από αυτά έβαλε και ο Κρις Μίντλετον (σε τρεις προσπάθειες), ο οποίος ακόμα είναι ανέτοιμος και επηρεασμένος από τους τραυματισμούς του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά αυτή τη φορά προσέφερε πολλές υπηρεσίες στην ομάδα του. Πέραν από τους 12 πόντους και τα 9 ριμπάουντ σε 21’ συμμετοχής, είχε και 4 ασίστ. Μάλιστα μία τελική πασα του ήταν υπέροχη και πολύ σημαντική. Είχε ως αποδέκτη τον Λίλαρντ, ο οποίος κινήθηκε κάθετα προς το καλάθι, ο Μίντλετον τον είδε, του έδωσε τη μπάλα και εκείνη τη στιγμή οι Μπακς κατοχύρωσαν τη νίκη. 

Με το τρίποντο του Dame που είχε προηγηθεί και είχε κάνει το σκορ 104-103, ακολούθησε αυτή η συνεργασία για του 106-103 στα 38’’ πριν από το τέλος του αγώνα. 

Το μέλλον είναι εδώ: Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά ήρθε και κυριαρχεί στο ΝΒΑ
NBA

09:27 - 03.11.2023

Το μέλλον είναι εδώ: Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά ήρθε και κυριαρχεί στο ΝΒΑ

Χρειάστηκε μόλις 5 παιχνίδια για να ξεδιπλώσει την γκάμα στο παιχνίδι του. Παρ' ότι πολύ νωρίς στη σεζόν, ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά είναι εδώ και σκορπάει τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες, γράφοντας ήδη την ιστορία.

Για τους Νικς, πέραν του Μπράνσον, ο Κουεντίν Γκράιμς είχε 17 πόντους με 5/10 τρίποντα, ενώ ο Τζούλιους Ραντλυ είχε 16 πόντους με 5/20 σουτ, αλλά και 12 ριμπάουντ. Ο Αρ Τζέι Μπάρετ δεν αγωνίστηκε, ενώ ο Μίτσελ Ρόμπινσον σε 24 λεπτά συμμετοχής δεν σκόραρε (είχε 0/4 σουτ), αλλά πήρε 15 ριμπάουντ.