Ο Στιβ Κερ στο Sportal: «Όταν υπάρχει έπαθλο, οι Ουόριορς δεν χρειάζονται κίνητρο»

Ο Στιβ Κερ στο Sportal

Ο Στιβ Κερ στο Sportal: «Όταν υπάρχει έπαθλο, οι Ουόριορς δεν χρειάζονται κίνητρο»

Χρήστος Τσάλτας 11:05 - 03.11.2023

Το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Στιβ Κερ, λίγο πριν από την έναρξη του νεοσύστατου In-Season Tournament του ΝΒΑ, με τον προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να εστιάζει στο κίνητρο που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας του.

Ακόμα μια καινοτομία βρίσκεται προ των πυλών στο ΝΒΑ. Διότι σε λίγες ώρες μια νέα διοργάνωση θα κάνει τζάμπολ, φέρνοντας διαφορετικά δεδομένα στον ανταγωνισμό. Το In-Season Tournament είναι κάτι απόλυτα καινούργιο για τους Αμερικανούς, ωστόσο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι μια κατάσταση συνηθισμένη.

Αυτό που αποκαλούμε στα μέρη μας «Κύπελλο», στην Αμερική είναι μια νέα κατάσταση, με τις 30 ομάδες του πρωταθλήματος να χωρίζονται σε 6 ομίλους των 5 ομάδων παλεύοντας για τον πρώτο -χρονικά- τίτλο της σεζόν.

Ανάμεσα σε αυτές και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που έχουν σαν απόλυτο στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Αυτό το ξεκαθάρισε και ο Στιβ Κερ, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο πρώτος μου στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτή είναι η υπόθεση». Σε μια τοποθέτηση που ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του ενόψει συνέχειας.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο πολυνίκης coach είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του Τύπου από την Ευρώπη, την Ασία και την Λατινική Αμερική, με το Sportal να συμμετέχει στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου και να έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει μαζί του για τη νεοσύστατη διοργάνωση του ΝΒΑ.

Ο Κερ εστίασε στο κίνητρο που υπάρχει με σκοπό η ομάδα του να παλέψει για το πρώτο -στα χρονικά- τρόπαιο του In-Season Tournament, κοιτάζοντας ωστόσο και τη μεγάλη εικόνα, που είναι η βελτίωση του γκρουπ ενόψει των πλέι οφ του ΝΒΑ.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παρακινήσω τους παίκτες μου σε αυτό το τουρνουά», ήταν η αρχική τοποθέτηση του έμπειρου προπονητή των «πολεμιστών», για να προσθέσει ότι «έχουν κίνητρο από μόνοι τους και γι αυτό βρίσκονται στο ΝΒΑ. Αν τους βάλεις έναν τίτλο μπροστά σε παίκτες ΝΒΑ, τότε θα είναι ανταγωνιστικοί. Αυτό είναι που κάνουν.

Οι παίκτες μας είναι ενθουσιασμένοι και δεν χρειάζεται να τους δώσω παραπάνω κίνητρο. Επειδή είναι ξεχωριστή διοργάνωση και θα διαρκέσει τους επόμενους μήνες θεωρώ ότι μπορεί να κάνει πιο αιχμηρό το παιχνίδι μας. Τα παιχνίδια θα είναι σημαντικά και θα είναι σημαντικό ότι θα είμαστε σκληροί σε κάθε κρίσιμη κατάσταση μέσα στα παιχνίδια».