Ο Χάρι Τζάιλς επιστρέφει στο ΝΒΑ και οι Νετς του δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία (vid)

Χάρι Τζάιλς

i

© photo by Steve Dykes / Getty Images / Ideal Images

Ο Χάρι Τζάιλς επιστρέφει στο ΝΒΑ και οι Νετς του δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:09 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 02.09.2023

Μετά από μία παραγωγική σεζόν στην G-League, o Χάρι Τζάιλς δείχνει και πάλι υγιής και οι Μπρούκλιν Νετς του προσέφεραν ένα συμβόλαιο και μία θέση στο ρόστερ τους. Ο 25χρονος σέντερ επιστρέφει στο κορυφαίο πρωτάθλημα και θέλει να αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να παραμείνει σε αυτό.

Στα 25 του χρόνια και έπειτα από ένα... διάλειμμα στην G-League, ο Χάρι Τζάιλς επιστρέφει στο ΝΒΑ και οι Μπρούκλιν Νετς είναι η νέα του ομάδα. Πριν από έξι χρόνια, στο Draft του 2017 οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς τον είχαν επιλέξει στο Νο 20, την ίδια μέρα έστειλαν τα δικαιώματά του στο Σακραμαμέντο και με τους Κινγκς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στα 19 του. 

Έπειτα από μόλις μία σεζόν στο Πανεπιστήμιο του Ντιούκ, εμφανίστηκε στο ΝΒΑ και αρχικά οι προδιαγραφές του έδειχναν έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Μόνο που οι τραυματισμοί στην πορεία περιόρισαν την προοπτική που είχε δημιουργηθεί στο ξεκίνημα της καριέρας του. 

Έμεινε δύο χρόνια στους Κινγκς παίζοντας συνολικά 104 παιχνίδια και προσφέροντας 7 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο. Δεν κατάφερε βέβαια να μείνει με συνέπεια στο παρκέ, καθώς το γόνατό του τον οδήγησε στην απώλεια αρκετών συμμετοχών. Ακολούθως, οι Μπλέιζερς τον έκαναν και πάλι δικό τους όπως στο Draft, αλλά αυτή τη φορά τον ενεργοποίησαν. Έπαιξε με το λογότυπό τους σε 38 παιχνίδια, αλλά τραυματίστηκε ξανά. 

Στο Μιλγουόκι ο Ντρου Τίμι για να δείξει την αξία του και για να πάρει θέση στο τελικό ρόστερ των Μπακς (vids)
NBA

08:23 - 02.09.2023

Στο Μιλγουόκι ο Ντρου Τίμι για να δείξει την αξία του και για να πάρει θέση στο τελικό ρόστερ των Μπακς (vids)

Μετά την υπογραφή ενός two-way συμβολαίου (Τάι Τάι Ουάσινγκτον) και την προσθήκη του αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Άλεξ, οι Μιλγουόκι Μπακς υπέγραψαν μη εγγυημένο συμβόλαιο με μία μοναδική -από πολλές απόψεις- περιπτώσεις παικτών. Αυτή του 22χρονου φόργουορντ/σέντερ Ντρου Τίμι.

Πέρσι εμφανίστηκε στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της G-League, έδειξε πως έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος των δυνάμεών του, είχε 22,8 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 1 μπλοκ μέσο όρο, με αποτέλεσμα οι Μπρούκλιν Νετς να τον εμπιστευτούν και να του δώσουν μία θέση στο ρόστερ τους. 

Στην ομάδα της Νέας Υόρκη αυτή τη στιγμή υπάρχει ως μοναδικός (κλασικός) σέντερ, ο βασικός και αναντικατάστατος Νικ Κλάξτον, αλλά θα χρειαστεί βοήθεια στο βάθος της σεζόν, ειδικά σε μία περιφέρεια που οι ψηλοί είναι απαραίτητοι για να ανταποκριθούν και απέναντι στους Σίξερς του Τζοέλ Εμπίντ, στους Χιτ του Μπαμ Αντεμπάγιο, αλλά και στους Σέλτικς που πλέον έχουν στο δυναμικό τους και τον Κρισταπς Πορζίνγκις. 

Ο 22χρονος ΝτεϊΡον Σαρπ είναι το back up του Κλάξτον και έχει μεγάλη προοπτική, αλλά είναι ένας παίκτης που ζει ανάμεσα στη θέση του πάουερ φόργουορντ και του σέντερ, άρα ο Τζάιλς αν παραμείνει στο γήπεδο και δεν πονάει, τότε έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμα και έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα.