Ο Λάουρι Μάρκανεν πήρε το... χαρτί και από φαντάρος έγινε ξανά πολίτης (vid)

Ο Λάουρι Μάρκανεν πήρε το... χαρτί και από φαντάρος έγινε ξανά πολίτης (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:24 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 14.08.2024

Ο All-Star των Τζαζ, Λάουρι Μάρκανεν, πέρασε το καλοκαίρι του σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έκανε τη θητεία του στη Φινλανδία, μετά εκπροσώπησε τη χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τώρα πήρε το απολυτήριό του. Πλέον, ετοιμάζεται για την 7η σεζόν του στο ΝΒΑ και την δεύτερη στη Γιούτα.

Το καλοκαίρι, τον καιρό που υπόλοιποι σταρ του ΝΒΑ έκαναν διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς και βουτιές σε γαλαζοπράσινα ύδατα, ο Λάουρι Mάρκανεν βρισκόταν στο στρατόπεδο. Είχε επιλέξει να κάνει την υποχρεωτική για τους Φινλανδούς στρατιωτική του θητεία, που δεν περιελάμβανε μία απλή παρουσία και μετά διαδοχικές μέρες άδειας μέχρι να ολοκληρώσει την υποχρέωση. Έκανε ασκήσεις στα βουνά και στα λαγκάδια, πήρε μέρος σε πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, αλλά προφανώς είχε και τις ευκολίες τους για να προπονείται στο άθλημα που με την παρουσία του έχει κάνει περήφανη όλη τη χώρα. 

Γι' αυτό και του έδωσαν άδεια στα τέλη του Αυγούστου ώστε να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, επέστρεψε στο λόχο. Τώρα, ολοκλήρωσε τη θητεία του, πήρε το... χαρτί και πλέον ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ. Την έβδομη στην καριέρα του στις ΗΠΑ και την δεύτερη στη Γιούτα. 

Ο 26χρονος φόργουορντ δεν είναι απλώς ένας κομβικός παίκτης για τους Τζαζ. Είναι ο All-Star τους και ο άνθρωπος που ηγείται του συνόλου. Μάλιστα, για τη σεζόν 2022-23 βραβεύθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος. Από τους 14,8 πόντους που είχε ως παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς το 2021-22, εκτοξεύθηκε στους 25,6 πόντους (είχε επίσης και 8,6 ριμπάουντ) και στην πραγματικότητα έχει εξελιχθεί σε κορυφαία περίπτωση ψηλού που φαντάζει σχεδόν ασταμάτητος κάθε φορά που εμφανίζεται.