Οι Λέικερς πιέζουν για τον Κρίστιαν Γουντ, αλλά οι Χιτ καραδοκούν (vid)

Κρίστιαν Γουντ

i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

Οι Λέικερς πιέζουν για τον Κρίστιαν Γουντ, αλλά οι Χιτ καραδοκούν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:23 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 08.08.2023

O Κρίστιαν Γουντ παραμένει ελευθερος, οι Λέικερς του έχουν εξηγήσει την πρόθεσή τους, αλλά και τα οικονομικά τους. Του προσφέρουν μονοετές συμβόλαιο για λιγότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια και την κατάσταση αυτή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι Μαϊάμι Χιτ.

Ένας από τους ελάχιστους -ίσως ο μόνος- free agent που μπορεί να αλλάξει κάποιες ισορροπίες στη λίγκα είναι ο Κρίστιαν Γουντ. Πρόκειται για έναν φόργουορτ/σέντερ, ο οποίος πέρσι με τους Ντάλας Μάβερικς σε μία αποτυχημένη ομαδική προσπάθεια, παρήγαγε σε προσωπικό επίπεδο 16,6 πόντους και 7,3 ριμπάουντ σε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (26 λεπτά ανά αγώνα) και το μέλλον του είναι μακριά από το Τέξας. 

Οι Λέικερς παρά το γεγονός ότι επέκτειναν το συμβόλαιο του Άντονι Ντέιβις και σπατάλησαν ένα τεράστιο ποσό γι' αυτό, φαίνονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τον Γουντ, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να του δώσουν κάτι παραπάνω από μία μονοετή συμφωνία χωρίς εντυπωσιακές αμοιβές. Πέρσι εισέπραξε 14,3 εκατομμύρια δολάρια και τώρα η ομάδα του Λ.Α. δεν έχει τη δυνατότητα να του προσφέρει πάνω από 3 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά, το deal θεωρείται πολύ πιθανό! 

Μάλιστα, η μόνη ομάδα που φαίνεται ικανή να χαλάσει την οριστική συμφωνία των Λιμνανθρώπων με τον 28χρονο είναι οι Μαϊάμι Χιτ. Βέβαια, οι περσινοί φιναλίστ των τελικών είναι συγκεντρωμένοι στην περίπτωση ανταλλαγής του Ντέιμιαν Λίλαρντ των Μπλέιζερς. 

Συνεχίζουν την προσπάθεια απόκτησής του κι αν αυτή επιτευχθεί μπορεί να δημιουργηθεί χώρος στο salary cap που να επηρεάσει θετικά την υπόθεση Κρίστιαν Γουντ. Αν δηλαδή, αποχωρήσουν τα συμβόλαια των Κάιλ Λάουρι, Τάιλερ Χίροου και Ντάνκαν Ρόμπινσον, όπως αναμένεται σε περίπτωση trade για τον Λίλαρντ, τότε η προσφορά προς τον Γουντ μπορεί να γίνει δελεαστική. 

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)
FIBA WORLD CUP

08:38 - 08.08.2023

Οι ΗΠΑ μπήκαν στο παρκέ για το πρώτο φιλικό και το Πουέρτο Ρίκο υπέφερε (vids)

O πρώτος ποιοτικός έλεγχος είχε θετικά αποτελέσματα και οι επίλεκτοι ΝΒΑers που απαρτίσουν την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στην πρώτη τους (φιλική) εμφάνιση νίκησαν με 117-74 το Πουέρτο Ρίκο. Επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τους Άντονι Έντουαρτς και Καμ Τζόνσον να έχουν από 15.

Επίσης, ακόμα κι αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν, οι Φλόγες έχουν στη διάθεσή τους 5 εκατομμύρια που ακόμα δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει. Αν τα ρίξουν στο... τραπέζι τότε οι Λέικερς μάλλον θα μείνουν με τους Άντονι Ντέιβις και Τζάκσον Χέις ως υπερασπιστές της ρακέτας.