Δεν έχει έρθει η ώρα που οι Μπλέιζερς θα αποχωριστούν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ (vids)

Δεν έχει έρθει η ώρα που οι Μπλέιζερς θα αποχωριστούν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:31 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 17.09.2023

Είχαν αποφασίσει να χωρίσουν τους δρόμους τους μετά από 11 χρόνια, αλλά οι Μπλέιζερς αποφάσισαν πως μάλλον δεν είναι (ούτε) τώρα η κατάλληλη στιγμή για να ανταλλάξουν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ - Οι συζητήσεις κυρίως με τους Μαϊάμι Χιτ δεν οδήγησαν σε συμφωνία και ο 33χρονος σούπερ σταρ αναμένεται να συνεχίσει να κατοικεί στο Πόρτλαντ.

Άκρη δεν έβγαλαν, αυτά που ζήτησαν δεν τα πήραν και τώρα οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς αποφάσισαν να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή του σούπερ σταρ τους, Ντέιμιαν Λίλαρντ

Φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν την 12η σεζόν μαζί του, μιας και ήταν η ομάδα που τον διάλεξε στο Νο 6 του ΝΒΑ Draft 2012 και ναι μεν οι δύο πλευρές είχαν αποφασίσει πως ήρθε η ώρα να αλλάξουν παραστάσεις και συνήθειες, αλλά κάτι τέτοιο δεν προέκυψε στην πράξη. 

Το Πόρτλαντ έριξε στην αγορά τον 33χρονο σούπερ σταρ, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει αυτά που είχε στο μυαλό του. Οι συζητήσεις του επικεντρώθηκαν στο έντονο -είναι η αλήθεια- ενδιαφέρον των Μαϊάμι Χιτ. Οι περσινοί φιναλίστ των τελικών, που με την ολοκλήρωσή τους οι Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς στέφθηκαν πρωταθλητές, για εβδομάδες ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με τους Μπλέιζερς και η προσφορά τους είχε κινηθεί γύρο από το όνομα και το ταλέντο του Τάιλερ Χίροου. Προσέφεραν τον 23χρονο σουτέρ, ο οποίος πέρσι είχε 20,1 πόντους με 37,8% στα τρίποντα, 5,4 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ μέσο όρο, παρέα και με... άλλα ονόματα, όπως για παράδειγμα αυτό του Ντάνκαν Ρόμπινσον, αλλά όχι του Νίκολα Γιόβιτς. Ίσως αν είχαν προσφέρει και τον 20χρονο Σέρβο η κατάσταση να ήταν διαφορετική. 

Παραμένει όμως, η ίδια και το Πόρτλαντ περιμένει τον Λίλαρντ να εμφανιστεί στο training camp και να προετοιμαστεί για μία ακόμα All-Star χρονιά με τους Μπλέιζερς. Και ο ηγέτης της ομάδας θα το κάνει, καθώς δεν έχει σκοπό, ούτε διάθεση, ούτε καν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα με την οποία έχει αφιερώσει ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα. 

Οι 10 ομάδες που το επόμενο καλοκαίρι θα κάνουν πρόταση στους Μπακς για να πάρουν τον Αντετοκούνμπο
NBA

11:47 - 16.09.2023

Οι 10 ομάδες που το επόμενο καλοκαίρι θα κάνουν πρόταση στους Μπακς για να πάρουν τον Αντετοκούνμπο

Οι Νιου Γιορκ Νικς βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ομάδων που αναμένεται το καλοκαίρι του 2025 να διεκδικήσουν με ανταλλαγή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ υπάρχουν άλλες εννέα ομάδες σύμφωνα με το ΕSPΝ που έχουν ήδη ξεκινήσει το πλάνο τους για να «κλέψουν» τον Greek Freak από το Μιλγουόκι.

Δηλαδή, η περίπτωσή του δεν έχει καμία ομοιότητα με αυτή του Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος είχε συμφωνήσει να γίνει ανταλλαγή από τους Σίξερς, η ομάδα της Φιλαδέλφεια προσπάθησε για το trade (όπως και το Πόρτλαντ), αλλά όταν είδαν πως δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την υπόσχεσή τους, ανακοίνωσαν πως σταμάτησαν τις συζητήσεις και τον περιμένουν πίσω στην πόλη της Αδελφικής Αγάπης. Κάτι που εξόργισε τον Χάρντεν και οι δύο πλευρές εδώ και ένα μήνα βρίσκονται στα... μαχαίρια.