Η αγορά της Ασίας στηρίζει τον Ντουάιτ Χάουαρντ και το Γκόλντεν Στέιτ σκέφτεται να το εκμεταλλευτεί (vids)

Ντουάιτ Χάουαρντ

i

© photo by Cole Burston / Getty Images / Ideal Images

Η αγορά της Ασίας στηρίζει τον Ντουάιτ Χάουαρντ και το Γκόλντεν Στέιτ σκέφτεται να το εκμεταλλευτεί (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:43 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 16.09.2023

Στην Καλιφόρνια κατοικούν πάνω από 300.000 Ταϊβανέζοι και συνολικά σχεδόν 6 εκατομμύρια Ασιάτες, πληθυσμός ικανός να κάνει τον 37χρονο Ντουάιτ Χάουρντ δελεαστικό στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που τον περιμένουν για δοκιμαστικό - Πέρσι ο πρώην All-Star έπαιξε στο πρωτάθλημα της Ταϊβάν και η προοπτική είναι... προφανής!

Αυτό που θέλει να κάνει είναι να «χτίσει» μία νοητή γέφυρα που θα ξεκινάει από την Ταϊβάν και θα καταλήγει πίσω στο ΝΒΑ. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ, αφού πρώτα εξέφρασε τον μη ρεαλιστικό του στόχο να παίξει με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024) τώρα επιδιώκει την επιστροφή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα και είναι σε επικοινωνία με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Ο 37χρονος σέντερ, οκτώ φορές All-Star στον «μαγικό πλανήτη», τρεις φορές καλύτερος αμυντικός και πρωταθλητής με τους Λέικερς το 2020, αφού έκανε το... κομμάτι του στο πρωτάθλημα της Ταϊβάν, που επισήμως ονομάζεται Δημοκρατία της Κίνας και πιο παλιά ήταν γνωστή ως Κινεζική Ταϊπέι, θεωρεί πως η θέση του είναι στο κορυφαίο πρωτάθλημα και οι Πολεμιστές του Στέφεν Κάρι έχουν κανονίσει να συναντηθούν (την επόμενη εβδομάδα) μαζί του. 

Θέλουν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται και ναι μεν βρήκαν έναν νεαρό σέντερ με προοπτική, στο πρόσωπο του Ισπανού Ουσμάν Γκαρούμπα, αλλά θέλουν έναν πιο... έμπειρο για το ρόστερ που θα παρατάξουν στη σεζόν 2023-24. Άλλωστε, ο 21χρονος Γκαρούμπα υπέγραψε two way συμβόλαιο, πράγμα που σημαίνει ότι υπολογίζεται κυρίως για το αναπτυξιακό πρωτάθλημα της G-League. 

Η ελπίδες του Ντουάιτ Χάουαρντ να πείσει το Γκόλντεν Στέιτ ότι αυτός αξίζει τη θέση, στηρίζονται κυρίως στη δημοφιλία του στην Ασιατική κοινότητα, μετά από την περσινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Ταϊβάν. Αποχώρησε από τη χώρα με δάκρια στα μάτια και με αμέτρητους θαυμαστές του να τον συνοδεύουν μέχρι το αεροδρόμιο. 

Κι άλλο παραλήρημα από τον Κάι Τζόουνς: «Είμαι καλύτερος από τον ΛεΜπρόν και τον Σακίλ» (vid)
NBA

14:50 - 15.09.2023

Κι άλλο παραλήρημα από τον Κάι Τζόουνς: «Είμαι καλύτερος από τον ΛεΜπρόν και τον Σακίλ» (vid)

Λίγες μέρες μετά την ακατανόητη συμπεριφορά του Κάι Τζόουνς και το βίντεο που ανησύχησε τους οικείους του, ο νεαρός σέντερ των Χόρνετς φαίνεται πως έχει κι άλλα ακατανόητα να πει: «Είμαι ο MVP, ο κορυφαίος αμυντικός και είμαι καλύτερος του ΛεΜπρόν και του Σακίλ», είπε ενώ ήταν ξύπνιος και δεν ονειρευόταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Καλιφόρνια κατοικούν σχεδόν 300.000 Ταϊβανέζοι, ενώ ο πληθυσμός των Ασιατών που κατοικούν στην πολιτεία φθάνει τα 6 εκατομμύρια. Αυτή η... αγορά δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα για τη διοίκηση των Ουόριορς, που σε οικονομικό επίπεδο στηρίζεται πάνω του. Το Chase Center σε κάθε ματς φιλοξενεί χιλιάδες Ασιάτες στις κερκίδες και η αγάπη τους για τον Χάουαρντ μπορεί να μεταφραστεί σε ένα νέο συμβόλαιο και στην επιστροφή του στο κορυφαίο επίπεδο. 

Εν τω μεταξύ οι Ουόριορς δοκιμάζουν κι άλλους παίκτες. Ήδη μαζί τους προπονείται ο Ουίλ Μπάρτον και ο Τζεϊλίν Νόουελ, δύο από τους πιο ικανούς ελεύθερους παίκτες που έχουν απομείνει στην αφορά, αλλά κυρίως η ομάδα ασχολείται με την προσθήκη ενός ακόμα ψηλού, αλλά και με την ανανέωση του συμβολαίου του Κλέι Τόμπσον. Ο 33χρονος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της συνεργασίας του με την ομάδα της Καλιφόρνιας και οι συζητήσεις για την επέκταση αυτής σύντομα θα ξεκινήσουν σε ουσιαστικό βαθμό.