Ο Μπιλ Ντάφι αποκάλυψε στο Sportal: «Ο Ίβκοβιτς ήταν κοντά στο να αναλάβει τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς»

Ντούσαν Ίβκοβιτς

i

©Intime

Ο Μπιλ Ντάφι αποκάλυψε στο Sportal: «Ο Ίβκοβιτς ήταν κοντά στο να αναλάβει τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς»

Νίκος Καλαμπάκας 20:08 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 26.09.2023

Ο ατζέντης του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς, Μπιλ Ντάφι, αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal της Σερβίας, ότι το 2021 ο «Σοφός» ήταν κοντά στο να αναλάβει τον πάγκο των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ο ατζέντης του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν σε διαπραγματεύσεις με τους Ουόριορς του Γκόλντεν Στέιτ προκειμένου ο Σέρβος κόουτς να αναλάβει την ομάδα.

Υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων κόουτς της Ευρώπης όλων των εποχών και παραλίγο να τον δούμε και σε πάγκο ομάδας ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που έχει φύγει από τη ζωή στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021 και πλέον ζει στις αναμνήσεις μας.

Ο ατζέντης του, Μπιλ Ντάφι που είναι ένας εκ των κορυφαίων στο είδος του, αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal της Σερβίας ότι ο θρυλικός Σέρβος προπονητής ήταν πολύ κοντά στο να αφήσει τα ευρωπαϊκά παρκέ για αυτά του ΝΒΑ.

«Ο κόουτς που πάντα σκεφτόμουν ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε και να πάει στο Γκόλντεν Στέιτ, πριν από πολλά χρόνια. Ο Κρις Μιούλιν ήταν τζένεραλ μάνατζερ στους Ουόριορς τότε και κάναμε μία συνάντηση στο Μαϊάμι. Δεν προχώρησε όμως η υπόθεση, ήταν λάθος timing», είπε.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο Ίβκοβιτς ήταν ένας προπονητής που απολάμβανε τον σεβασμό όλων:

Είναι κρίμα, επειδή κατά την γνώμη μου ήταν σπουδαία ευκαιρία. Κατά την γνώμη μου ο Ίβκοβιτς ήταν ο πιο αξιοπρεπής και έξυπνος τεχνικός, είχε εξαιρετικό ταλέντο στην επικοινωνία και τον σεβόντουσαν όλοι. Το όνειρό μου ήταν να τον δω να προπονεί στις ΗΠΑ. Ξέρω ότι έχει πεθάνει. Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του. Τον αγαπούσα».

Ο Κρις Μιούλιν διατέλεσε αντιπρόεδρος του οργανισμού την πενταετία 2005 - 2009 οπότε οι συζητήσεις για τον Ίβκοβιτς υπολογίζεται ότι έγιναν εκείνη την εποχή.