Ο Ουεμπανιαμά συνάντησε στο Φοίνιξ τον Ντουράντ και τον νίκησε - Μεγάλη ανατροπή για τους Σπερς! (vids)

Ο Ουεμπανιαμά συνάντησε στο Φοίνιξ τον Ντουράντ και τον νίκησε - Μεγάλη ανατροπή για τους Σπερς! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:21 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 07:39 - 01.11.2023

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς γύρισαν από το -12 στην τελευταία περίοδο και εκεί που κρίθηκαν τα πάντα ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά βρήκε τον τρόπο για να υποδείξει τον δρόμο προς τη νίκη (115-114. Μοιραίος ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος έχασε τη μπάλα, πριν το νικητήριο καλάθι του Κέλντον Τζόνσον έγραψε το τελικό σκορ 2'' πριν το τέλος.

Όταν ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία περίοδος, οι Φοίνιξ Σανς, αν και αγωνίζονταν χωρίς του Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ, είχαν τον έλεγχο της κατάστασης. Ο Κέβιν Ντουράντ, δεν έδειχνε να ανησυχούσε. Ο κόσμος την ίδια ώρα, ήταν ενθουσιασμένος στο γήπεδο και έβλεπε την ομάδα να βρίσκεται μπροστά με 12 πόντους διαφορά: 94-82. 

Λίγα λεπτά αργότερα όλα είχαν ανατραπεί. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς ανταποκρίθηκαν και όταν το παιχνίδι είχε τελειώσει, αυτοί ήταν οι νικητές και οι οθόνες Led του γηπέδου έδειχναν: 115-114.

Διότι, ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά, ναι μεν δεν έκανε... θόρυβο σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού και ο Ντουράντ του έβαζε δύσκολα και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά όταν οι Σπερς απέκτησαν ελπίδες, εκείνος τις πολλαπλασίασε. Τα πάντα, κρίθηκαν στις τελευταίες κατοχές και ο 19χρονος rookie έκανε τη διαφορά, ενώ ο 35χρονος Ντουράντ ήταν ωραίος, αλλά μοιραίος. 

Τι έγινε στο τελευταίο λεπτό...

Ο Κέβιν Ντουράντ με κάρφωμα έκανε το 114-109 υπέρ των Σανς ακριβώς ένα λεπτό πριν το τέλος του τέταρτου δωδεκαλέπτου. Το -5 φαινόταν αρκετά τρομακτικό για τους Σπερς κι έτσι ο Κέλντον Τζόνσον αποφάσισε να εκτελέσει ένα γρήγορο τρίποντο, μπας και γίνει το… θαύμα. Αστόχησε στα 53’’ πριν από το τέλος, αλλά οι συμπαίκτες του πήραν το επιθετικό ριμπάουντ και η μπάλα έφθασε στον Ουεμπανιαμά, ο οποίος ήταν εύστοχος και μείωσε τη διαφορά στους τρεις πόντους (114-111). 

Ακολούθησαν δύο άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν, ενώ τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα. Εκεί που ο Ουεμπανιαμά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο τρίποντο τους Ντέβιν Βάσελ και μείωσε στον έναν πόντο για τους Σπερς (114-113) και αμέσως μετά (στα 3,2’’) πριν από το τέλος ο Κέλντον Τζόνσον έκλεψε τη μπάλα από τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος πήρε μια μορφή μοιραίου της αναμέτρησης. 

Τη μέρα υποδοχής του Χάρντεν οι Κλίπερς νίκησαν τους Μάτζικ στο Λ.Α. - Πέρασαν εύκολα οι Νικς στο Κλίβελαντ (vids)
NBA

07:34 - 01.11.2023

Τη μέρα υποδοχής του Χάρντεν οι Κλίπερς νίκησαν τους Μάτζικ στο Λ.Α. - Πέρασαν εύκολα οι Νικς στο Κλίβελαντ (vids)

Με τον Τζέιμς Χάρντεν στην πόλη, αλλά όχι διαθέσιμο ακόμα, οι Κλίπερς νίκησαν χωρίς προβλήματα τους Ορλάντο Μάτζικ (118-102) με τον Πολ Τζορτζ και τον Ράσελ Ουέστμπουκ να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση - Στο Κλίβελαντ οι Νικς νίκησαν εύκολα τους... μισούς Καβαλίερς (109-91).

Διότι, ο Τζόνσον δεν του έκλεψε απλώς τη μπάλα, έβαλε αμέσως και το καλάθι, που ήταν και το νικητήριο για τα Σπυρούνια: 115-114. Απέμενε 1’’ και οι Σανς πήραν τάιμ άουτ μπας και μπορέσουν να απαντήσουν. Δεν τα καταφεραν, καθώς στην εκπνοή ο Ντουράντ ήταν άστοχος και τελικά έφυγε ηττημένος, την ίδια στιγμή που ο Ουεμπανιαμά και οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν με την ψυχή τους.