Τη μέρα υποδοχής του Χάρντεν οι Κλίπερς νίκησαν τους Μάτζικ στο Λ.Α. - Πέρασαν εύκολα οι Νικς στο Κλίβελαντ (vids)

Τη μέρα υποδοχής του Χάρντεν οι Κλίπερς νίκησαν τους Μάτζικ στο Λ.Α. - Πέρασαν εύκολα οι Νικς στο Κλίβελαντ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:34 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 07:47 - 01.11.2023

Με τον Τζέιμς Χάρντεν στην πόλη, αλλά όχι διαθέσιμο ακόμα, οι Κλίπερς νίκησαν χωρίς προβλήματα τους Ορλάντο Μάτζικ (118-102) με τον Πολ Τζορτζ και τον Ράσελ Ουέστμπουκ να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση - Στο Κλίβελαντ οι Νικς νίκησαν εύκολα τους... μισούς Καβαλίερς (109-91).

Λίγες ώρες μετά την απόκτηση του Τζέιμς Χάρντεν κι ενώ ο «Μούσιας» βρισκόταν ήδη στο Λ.Α., αλλά όχι στο παρκέ, οι Κλίπερς μπήκαν στο γήπεδο, χωρίς βέβαια να έχουν στη διάθεσή τους τα ανταλλάγματα που προσέφεραν στους Σίξερς για να πάρουν τον 34χρονο σούπερ σταρ. 

Οι Μάρκους Μόρις, Νικολά Μπατούμ, Κέι Τζέι Μάρτιν και Ρόμπερτ Κόβινγκτον έχουν πάρει ήδη τον δρόμο προς τη Φιλαδέλφεια, αλλά οι Καλιφορνέζοι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ, που τους νίκησαν τελικά με 118-102.

Ο Πολ Τζορτζ πήρε την ευθύνη να ηγηθεί και το έκανε άρτια. Είχε 27 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ δεν χρειάστηκε τη βοήθεια του Κουάι Λέοναρντ (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ), γιατί ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ήταν πολύ ορεξάτος: 18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 5 κλεψίματα.

Για τους Μάτζικ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Πάολο Μπανκέρο με 15 πόντους όμως, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αρκετοί, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως οι Κλίπερς πήραν περισσότερους από τον Μποουνς Χάιλαντ και τον Νόρμαν Πάουελ (17 έκαστος). Η ομάδα από τη Φλόριντα αν και έχει ταλέντο, δεν είχε αυτή τη φορά επιλογές και πέραν του Μπανκέρο, ο Φρανζ Βάγκνερ είχε 14 πόντους και ο αδελφός του Μο, πρόσθεσε 13. Ως εκεί! 

Πέρασαν εύκολα οι Νικς στο Κλίβελαντ

Την περασμένη σεζόν τους απέκλεισαν στον πρώτο γύρο των Play Offs. Μετά οι Νικς… έπεσαν πάνω στον φουριόζο Τζίμι Μπάτλερ και τους Μαϊάμι Χιτ και η πορεία τους ολοκληρώθηκε εκεί, αλλά η ομάδα της Νέας Υόρκης φαίνεται πως τουλάχιστον έχει βρει τον τρόπο της για να καταβάλει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς

Αυτή τη φορά, για το ξεκίνημα της regular season τους συνάντησαν στο Κλίβελαντ, αλλά οι Νικς δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την δεύτερη νίκη τους στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Και τα κατάφεραν με σκορ 109-91.

Ο Τζούλιους Ραντλ και ο Τζέιλεν Μπρόνσον είχαν από 19 πόντους, ενώ ο πρώτος πρόσθεσε και 10 ριμπάουντ στην στατιστική του. Αυτοί ήταν καθοδηγητές των φιλοξενούμενων, αλλά δεν ήταν μόνοι τους. Ο Ιμάνιουελ Κουίκλι ήρθε από τον πάγκο για να βάλει 18 πόντους, ενώ ο Αρ Τζέι Μπάρετ σταμάτησε στους 16. 

Ο Ουεμπανιαμά συνάντησε στο Φοίνιξ τον Ντουράντ και τον νίκησε - Μεγάλη ανατροπή για τους Σπερς! (vids)
NBA

07:21 - 01.11.2023

Ο Ουεμπανιαμά συνάντησε στο Φοίνιξ τον Ντουράντ και τον νίκησε - Μεγάλη ανατροπή για τους Σπερς! (vids)

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς γύρισαν από το -12 στην τελευταία περίοδο και εκεί που κρίθηκαν τα πάντα ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά βρήκε τον τρόπο για να υποδείξει τον δρόμο προς τη νίκη (115-114. Μοιραίος ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος έχασε τη μπάλα, πριν το νικητήριο καλάθι του Κέλντον Τζόνσον έγραψε το τελικό σκορ 2'' πριν το τέλος.

Για τους Ιππότες, που αγωνίστηκαν χωρίς δύο βασικούς τους παίκτες (Τζάρετ Άλεν, Ντάριους Γκάρλαντ), αλλά και χωρίς τον Καρίς ΛεΒερτ, είδαν τον Ντόνοβαν Μίτσελ να τραβάει το κουπί (26 πόντοι), αλλά η βάρκα έμπαζε νερά. Ο Ιβάν Μόμπλεϊ δεν βοήθησε στην επίθεση (είχε 6 πόντους, αλλά και 12 ριμπάουντ) και οι μόνοι που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων ήταν οι Άιζακ Οκόρο (11), Τζορτζ Νιάνγκ (11) και Κρεγκ Πόρτερ Τζούνιορ (10). Αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς για τους Καβαλίερς.