NBA Top 10: Με τον Σάι στην κορυφή και την τρομερή τάπα του Αντετοκούνμπο στο Νο 4 (vid)
i

printscreen

NBA Top 10: Με τον Σάι στην κορυφή και την τρομερή τάπα του Αντετοκούνμπο στο Νο 4 (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:07 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 31.10.2023

O Τζέιλεν Τζόνσον των Ατλάντα Χοκς προσέφερε δύο καταπληκτικές στιγμές και εκπροσώπησε τον εαυτό του και την ομάδα του σε δύο θέσεις του Top 10, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο... έσβησε τα φώτα στον Νίκολα Γιόβιτς των Χιτ, για να τοποθετηθεί στην τέταρτη θέση μία λίστας που στην κορυφή της ανέβηκε ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

H αγωνιστική δράση από τα ξημερώματα της Τρίτης (31/10) περιελάμβανε 11 αγώνες, ανάμεσά τους και η νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Μαϊάμι Χιτ, οι εντυπωσιακές παραστάσεις του Νίκολα Γιόκιτς και του Λούκα Ντόντσιτς στις νίκες των Νάγκετς και των Μάβερικς, αλλά και οι 42 πόντοι του Στέφεν Κάρι στην επιβλητική νίκη (με 28 πόντους διαφορά) των Ουόριορς στη Νέα Ορλεάνη. 

Από το σύνολο των αγώνων και πέραν των πρωταγωνιστών που προσέφεραν επιτυχημένα αποτελέσματα στις ομάδες του, δημιουργήθηκαν και οι δέκα κορυφαίες στιγμές της ημέρας. Στην κορυφή όλων, τοποθετήθηκε το κάρφωμα του Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ στη νίκη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επί των Ντιτρόιτ Πίστονς. 

Ο Καναδός απολαμβάνει το No 1 του Top 10 και ο ανταγωνισμός για να φθάσει μέχρι εκεί ήταν μεγάλος. Κυρίως προέκυψε από την διάθεση και τα προσόντα του Τζέιλεν Τζόνσον των Ατλάντα Χοκς που κατέλαβε δύο θέσεις ανάμεσα στις δέκα καλύτερες, αλλά και από το τρομερό μπλοκ του Γιάννη Αντετοκούνμπο που βρέθηκε στο Νο 4. 

Έγινε το... μπαμ! Ο Τζέιμς Χάρντεν πάει στο Λ.Α. - Οι Σίξερς ολοκλήρωσαν το trade με τους Κλίπερς
NBA

08:41 - 31.10.2023

Έγινε το... μπαμ! Ο Τζέιμς Χάρντεν πάει στο Λ.Α. - Οι Σίξερς ολοκλήρωσαν το trade με τους Κλίπερς

Αυτό που συζητιόταν καιρό ότι μπορεί και να γίνει, αλλά φαινόταν -εδώ και εβδομάδες- πως ήταν αδύνατο να συμβεί, τελικά συνέβη. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς έστειλαν στους Κλίπερς τον Τζέιμς Χάρντεν, μαζί με τους Πι Τζέι Τάκερ και Φιλίπ Πετρούσερ και πήραν τέσσερις παίκτες: Μάρκους Μόρις, Νικολά Μπατούμ, Κέι Τζέι Μάρτιν, Ρόμπερτ Κόβινγκτον και μελλοντικά draft picks.

Ο Greek Freak ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι το 122-114 των Μπακς, απέναντι στην ομάδα που πέρσι τους απέκλεισε στον πρώτο γύρο των Play Offs. Κι όταν ο νεαρός Σέρβος φόργουορντ των Χιτ, Νίκολα Γιόβιτς θεώρησε πως -εύκολα ή δύσκολα- θα κατάφερνε να σκοράρει μπροστά στον Αντετοκούνμπο, αμέσως ένοιωσε να... σβήνουν τα φώτα!