Οι Θάντερ «κατασπάραξαν» τους Μπλέιζερς - Πάρτι των Σανς στο Λ.Α. κόντρα στους Λέικερς, πρώτη ήττα των Νικς για το 2024 (vids)
i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

Οι Θάντερ «κατασπάραξαν» τους Μπλέιζερς - Πάρτι των Σανς στο Λ.Α. κόντρα στους Λέικερς, πρώτη ήττα των Νικς για το 2024 (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:01 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 12.01.2024

Κι όμως, το τελικό 139-77 των Θάντερ επί των Μπλέιζερς δεν ήταν η μεγαλύτερη νίκη που έγινε ποτέ. Ήταν όμως, η έκτη μεγαλύτερη. Οι Φοίνιξ Σανς είδαν τον Μπράντλεϊ Μπιλ να κάνει το καλύτερο ματς της σεζόν και επικράτησαν με 127-109 στο Λ.Α. των ανήμπορων να αντιδράσουν Λέικερς. Οι Νικς μετά από πέντε σερί νίκες, στο Ντάλας έκαναν... στάση. Ο Κάιρι Ίρβινγκ τους υποχρεώσει σε ήττα!

΄Την ίδια μέρα που οι Μπακς, έπειτα από συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, βρήκαν τον τρόπο να «απαντήσουν» και νίκησαν τους Σέλτικς με άνεση και χάρη, οι Λέικερς ιδανικά θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο κόντρα στους Σανς

Η ομάδα του Λ.Α. όμως, μπροστά στους φιλάθλους της παρουσίασε για μία ακόμα φορά το... προβληματικό της προσωπείο και το Φοίνιξ δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Με τον Μπράντλεϊ Μπιλ να βάζει 37 πόντους και να κάνει ρεκόρ σεζόν, έφθασαν στην επικράτηση με το κυριαρχικό 127-109

Έτσι, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 28-18, ενώ παράλληλα οι Λιμνάνθρωποι πλέον έχουν μία ήττα παραπάνω απ' ότι νίκες (19-20). Όπως και στο Μιλγουόκι, έτσι και στο Λος Άντζελες τα πράγματα είχαν κριθεί από νωρίς και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έπαιξε 24' (και σημείωσε 10 πόντους). Τα λιγότερα απ' όλους τους βασικούς, πέρα του Καμ Ρέντις, ο οποίος τραυματίστηκε στην πρώτη περίοδο και αποχώρησε. 

Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο ΝτιΆντζελο Ράσελ με 19 πόντους, ερχόμενος από τον πάγκο, κάτι που πλέον έχει καθιερώσει ο κόουτς Ντέβιν Χαμ, ενώ πρόκειται για έναν παίκτη που έχουν ρίξει στην αγορά ως αντάλλαγμα για να προσεγγίσουν κάποιος παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στοχεύουν στον ΝτεΖούντε Μάρεϊ των Ατλάντα Χοκς, μόνο που το ίδιο κάνουν οι Σίξερς, οι Ουόριορς, οι Νικς και οι Σπερς. 

Στο Ντάλας, οι Νιου Γιορκ Νικς θυμήθηκαν τα συναισθήματα της ήττας. Από τη μέρα που απέκτησαν τον Ότζι Ανουνόμπι από τους Ράπτορς (μαζί με τους Πρίσιους Ατσιούα και Μαλάτσι Φλιν για τους Αρ Τζέι Μπάρετ και Ιμάνιουελ Κουίκλι) είχαν πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Δεν είχαν χάσει κανένα ματς από την Πρωτοχρονιά μέχρι που ο Κάιρι Ίρβινγκ φρόντισε οι Μάβερικς να τους νικήσουν. 

Έβαλε 44 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και κανείς δεν παρατήρησε πως ο Λούκα Ντόντσιτς δεν αγωνίστηκε. Διότι, ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν άφησε περιθώρια στους Νικς. Βέβαια, περιθώρια δεν τους άφησε και ένας πρώην παίκτης τους. Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους που προήλθαν κυρίως από τα 6 τρίποντα που έβαλε (σε σύνολο 13 προσπαθειών). Μαζί με τον Ίρβινγκ είχαν 12/23 μακρινά σουτ. 

Έτσι, οι Νικς παρά το γεγονός ότι δύο παίκτες τους είχαν από 30+ πόντους, ο Τζούλιους Ραντλ (32) και ο Τζέιλεν Μπράνσον (30) τελικά συναντήθηκαν με την 16η τους ήττα, ενώ έχουν 22 νίκες και παραμένουν μία από τις πιο... ζεστές ομάδες της Ανατολής. 
Οι Μάβερικς στη Δύση με 23-16 ανήκουν στο γκρουπ των ομάδων που στοχεύουν στην πρώτη εξάδα και στην απευθείας πρόκριση στα Play Offs και αυτή τη στιγμή είναι στο Νο 7. 

«Καύσωνας» με +33 στο Μιλγουόκι: Οι Μπακς διέλυσαν τους Σέλτικς και ξεκούρασαν τον Αντετοκούνμπο (vids)
NBA

08:18 - 12.01.2024

«Καύσωνας» με +33 στο Μιλγουόκι: Οι Μπακς διέλυσαν τους Σέλτικς και ξεκούρασαν τον Αντετοκούνμπο (vids)

Μετά από διαδοχικές ήττες και έντονο προβληματισμό για τις επιδόσεις τους οι Μπακς συνάντησαν τους Σέλτικς, που ετράπησαν σε άτακτη φυγή από το Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του τους διέλυσαν με σκορ 135-102 και... όλα είχαν τελειώσει στο ημίχρονο! Ο Θανασης βρήκε χρόνο και έβαλε 6 πόντους σε λιγότερα από 9 λεπτά συμμετοχής.

Κι αν οι Μπακς νίκησαν για πλάκα τους Σέλτικς και οι Σανς τους Λέικερς, αυτό που έκαναν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς... έχει προηγούμενο, αλλά παραμένει σπάνιο. Νίκησαν με 62 πόντους διαφορά και τελικό σκορ 139-77. Αυτή ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία του ΝΒΑ και ένα διόλου τιμητικό επίτευγμα για την ομάδα του Όρεγκον. 

Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ (31 πόντοι) και το triple double του Τζος Γκίντι οδήγησαν σε αυτή την εντυπωσιακή στιγμή, που αφορά και την δεύτερη πιο βαριά ήττα για τον Μπλέιζερς. Eίχαν χάσει με 65 πόντους διαφορά τον Φεβρουάριο του 1998 με αντιπάλους τους Ιντιάνα Πέισερς. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!