Οι Κλίπερς ξαφνικά στην κορυφή της Δύσης - Ήττες για Θάντερ, Γουλβς και αλλαγή... σκυτάλης (vids)
i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Οι Κλίπερς ξαφνικά στην κορυφή της Δύσης - Ήττες για Θάντερ, Γουλβς και αλλαγή... σκυτάλης (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:10 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 07.02.2024

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχασαν στην Γιούτα και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς ηττήθηκαν στο Σικάγο. Έτσι, οι Λ.Α. Κλίπερς αν και δεν αγωνίστηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης () προσπέρασαν και τους δύο και πλέον βρίσκονται στο Νο 1 της δυτικές περιφέρειας.

Για εβδομάδες οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς πάλευαν για το Νο 1 της περιφέρειάς τους. Πότε οι μεν και πότε οι δε πατούσαν την κορυφή της Δύσης, αλλά σχετικά πρόσφατα άρχισαν να τους... παρακολουθούν και οι Λος Άντζελες Κλίπερς

Και τώρα που οι Θάντερ έχασαν στη Γιούτα (124-117) και οι Τίμπεργουλβς στο Σικάγο (129-123), η ομάδα του Λ.Α. χωρίς να αγωνιστεί τους προσπέρασε. Πλέον, οι Κλίπερς βρίσκονται στην πρώτη θέση, αλλά η διαδρομή είναι μεγάλη και το ενδιαφέρον από αμείωτο πλέον έχει γίνει συγκλονιστικό. 

Στο μεταξύ, οι Ντάλας Μάβερικς νίκησαν στο Μπρούκλιν τους Νετς με 119-107 και από το σύνολο των πόντων τους οι 71 ήρθαν από τα χέρια του Κάιρι Ίρβινγκ και τους Λούκα Ντόντσιτς. Ο πρώτος είχε 36 και ο δεύτερος πέραν από τους 35 πόντους στην επίθεση, κατέγραψε στη στατιστική του 18 ριμπάουντ και 9 ασίστ. 

Στην Ιντιάνα οι Πέισερς επικράτησαν των Χιούστον Ρόκετς με 132-129. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν τέσσερις παίκτες με 20+ πόντους και με τον Τζέιλεν Γκριν να σταματάει στους 30, οι γηπεδούχοι με πρώτο σκόρερ τον Πασκάλ Σιάκαμ (29 πόντοι) και ένα σύνολο παικτών να στηρίζουν την προσπάθεια, κατάφεραν να πάρουν σπουδαία νίκη. 

Και οι Νικς συνέχισαν με επιτυχία και μάλιστα (μαζί με τους Καβαλίερς) αποτελούν την πιο καυτή ομάδα της λίγκας. Έχουν 11 διαδοχικές νίκες και οι Μέμφις Γκρίζλις, το μόνο που κατάφεραν ήταν απλώς να τους αντισταθούν μέχρι τελικά να χάσουν με 123-113. 

Η καταστροφική περιοδεία των Μπακς στη Δύση - Ολομόναχος ο Αντετοκούνμπο και στην ήττα από τους Σανς (vids)
NBA

08:23 - 07.02.2024

Η καταστροφική περιοδεία των Μπακς στη Δύση - Ολομόναχος ο Αντετοκούνμπο και στην ήττα από τους Σανς (vids)

Την τέταρτη ήττα τους στα πέντε ματς παρουσίας του Ντοκ Ρίβερς στην τεχνική ηγεσία βίωσαν στο Φοίνιξ οι Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την προσπάθειά του, χωρίς την βοήθεια του Ντέιμιαν Λίλαρντ, είχε 34 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά οι Σανς με πρωταγωνιστές τους Μπούκερ και Ντουράντ έφθασαν στο υπέρ τους 114-106.

Τέλος, σε ένα ματς με τοπικά χαρακτηριστικά, οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν με 121-95 στο ντέρμπι της Φλόριντα. Ο Τζίμι Μπάτλερ με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, οδήγησε τους περσινούς φιναλίστ των τελικών στην επικράτηση. 

Tags: