Ασταμάτητοι Νάγκετς και Σίξερς, ανεβαίνουν οι Ουόριορς

Ασταμάτητοι Νάγκετς και Σίξερς, ανεβαίνουν οι Ουόριορς

Χρήστος Τσάλτας 08:49 - 23.12.2023

Οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς συνεχίζουν απτόητοι καθώς πέρασαν από το Μπρούκλιν, επικρατώντας των Νετς, την ώρα που οι Φιλαδέλφεια 76ερς είδαν τον Τζοέλ Εμπίντ να σταματάει στους 31 πόντους. Σε ανοδική πορεία οι Ουόριορς, που έριξαν στο καναβάτσο τους Ουίζαρντς, στην επιστροφή του Τζόρνταν Πουλ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε έξι αγώνες, όμως η δράση ήταν καταιγιστική στο ΝΒΑ, για ακόμα μια φορά. Οι Ντένβερ Νάγκετς βρέθηκαν στο Μπρούκλιν, για να αντιμετωπίσουν τους Νετς και κατάφεραν να φτάσουν σε ακόμα μια νίκη, δείχνοντας τη δυναμική τους.

Ο Νικολα Γιόκιτς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σταμάτησε στους 31 πόντους, μαζεύοντας και 11 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 7 ασίστι για να «γεμίσει» ακόμα περισσότερο τη στατιστική του. Οι Νάγκετς με τη νίκη αυτή ανέβηκαν στο 20-10, σε ένα παιχνίδι που οι Νετς είδαν τον Νικ Κλάξτον να κάνει double double με 10 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Νίκη και για τους Φιλαδέλφεια 76ερς, που διατηρήθηκαν ψηλά στην Ανατολή. Ο Τζοέλ Εμπίντ είχε κέφια και το έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι, με τον σέντερ της ομάδας του Νικ Νερς να μετράει 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, σε μια άκρως παραγωγική βραδιά. Οι Σίξερς κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, παρά τους 31 πόντους του Παακάλ Σιάκαμ, που έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τους Ράπτορς μέσα στο παιχνίδι.

Τα σκαμπανεβάσματα φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι «πολεμιστές« υποδέχτηκαν τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, στην επιστροφή του Τζόρνταν Πουλ στην Bay Area και τον υποχρέωσαν να φύγει με ήττα, καθώς ο Στεφ Κάρι μέτρησε 30 πόντους και 7 ασίστ, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του. Την ίδια ώρα που ο πρώην συμπαίκτης του κατέγραψε 25 πόντους στην επιστροφή του στο Chace Center.

Εντός έδρας νίκες για Μαϊάμι Χιτ και Χιούστον Ρόκετς. Οι μεν Χιτ επικράτησαν μτων Ατλάντα Χοκς, με τον Τάιλερ Χίρο να σταματά στους 30 πόντους, την ώρα που οι Ρόκετς διέλυσαν τους Μάβερικς, με τον Άλπερεν Σενγκούν να μετράει 22 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Φιλαδέλφεια 76ερς - Τορόντο Ράπτορς 121-111

Μπρούκλιν Νετς - Ντένβερ Νάγκετς 117-122

Χιούστον Ρόκετς - Ντάλας Μάβερικς 122-96

Μαϊάμι Χιτ - Ατλάντα Χοκς 122-113

Σακραμέντο Κινγκς - Φοίνιξ Σανς 120-105

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Ουάσιγκτον Ουίζαρντς 129-118