Δεν τέλειωσε ακόμα: Τα κορυφαία ονόματα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο NBA! (vids)

Πι Τζέι Ουάσινγκτον, Κρίστιαν Γουντ

i

© Sam Hodde / Getty Images / Ideal Images

Δεν τέλειωσε ακόμα: Τα κορυφαία ονόματα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο NBA! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:22 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 02.07.2023

Μετά τις πρώτες εντυπωσιακές υπογραφές ελευθέρων παικτών στο ΝΒΑ, οι περισσότεροι επικεντρώνονται στις ανταλλαγές που έρχονται, αλλά Free Agents που μπορούν να κάνουν την διαφορά υπάρχουν ακόμα και σας παρουσιάζουμε πέντε περιπτώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον...

Με το που άνοιξε το παράθυρο της αγοράς των Free Agents, οι περισσότερες ομάδες έπεσαν πάνω σαν τα κοράκια στο ψοφίμι. Την πρώτη μέρα (1/7) οι 22 από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ συμμετείχαν στη διαδικασία υπογράφοντας με παίκτες που είχαν μείνει ελεύθεροι από άλλες ομάδες ή από τις δικές τους. 

Ο Κάιρι Ίρβινγκ έμεινε στο Ντάλας, ο Φρεντ ΒανΒλιτ πήγε από το Τορόντο στο Χιούστον και γενικά υπήρξε αναστάτωση και έντονο ενδιαφέρον. Ακολούθησαν επεκτάσεις, όπως του ΛαΜέλο Μπολ στη Σάρλοτ και προσαρμογές όπως αυτή του Ντομάντας Σαμπόνις στους Κινγκς.  

Ήρθε επίσης η... μετανάστευση του Σάσα Βεζένκοφ στις ΗΠΑ και το Σακραμέντο, του Βασίλιε Μίτσιτς στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, η παραμονή του Ράσελ Ουέστμπρουκ στους Λ.Α. Κλίπερς και άλλες κινήσεις με μεγάλο ή μικρότερο ενδιαφέρον. Σιγά σιγά -κι ενώ βρισκόμαστε στην τρίτη μέρα- οι σφυγμοί πέφτουν και πλέον η κατάσταση επικεντρώνεται στα trade, με τους Ντέιμιαν Λίλαρντ να έχει αποχαιρετήσει ήδη τους φίλους του στο Πόρτλαντ και τον Τζέιμς Χάρντεν από τη Μύκονο να περιμένει τα νέα από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι η λίστα με τους ταλαντούχους ελεύθερος έχει σβηστεί. Υπάρχουν ακόμα αυτοί που μπορούν να αναστατώσουν καταστάσεις και να αλλάξουν αρκετές από τις ισορροπίες αν βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον. Γι' αυτό και ακολουθεί μία λίστα με πέντε ξεχωριστές περιπτώσεις... 

Κρίστιαν Γουντ

Η καριέρα του Κρίστιαν Γουντ είναι σαν... καρδιογράφημα. Δεν ανήκει πλέον στους πιο αξιόπιστους παίκτες, σαν κάποιον που μπορεί μία ομάδα να στηρίξει πάνω τους μεγάλο μέρος του παιχνιδιού της, αλλά τα νούμερά του είναι εξαιρετικά. Στην αποτυχημένη πορεία των Μάβερικς που ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό τους από τα Play Offs είχε 16,6 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 1,1 μπλοκ αγωνιζόμενος μόλις 25,9 λεπτά μέσο όρο. 

Στο Ντάλας δεν δείχνουν να τον εμπιστεύονται και δεν έχουν ξεκαθαρίσει καν αν θα προσπαθήσουν να τον κρατήσουν. Φαίνεται πως θα το έκαναν μόνο στην περίπτωση που θα υπέγραφαν μαζί του και ακολούθως θα τον έστελναν με ανταλλαγή σε άλλη ομάδα. 

Το παράξενο είναι πως δεν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, ούτε πολλές πληροφορίες για την περίπτωσή του. Κυρίως γιατί βάσει βιογραφικού και στατιστικής αξιώνει ένα μεγάλο σε διάρκεια και σε αποδοχές, οπότε για να καλύψει τις ανάγκες του ίσως χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμα. 

Πι Τζέι Ουάσινγκτον & Κέλι Ούμπρε

Η Σάρλοτ δεν έχει αποφασίσει ακόμα πως θα κινηθεί στην αφορά. Βέβαια, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να... λούσει με «χρυσάφι» τον ΛαΜέλο Μπολ σε μία κίνηση που προβλημάτισε αρκετά. Ο νεαρός γκαρντ έχει μοναδικό ταλέντο, αλλά δεν έχει μείνει υγιής σχεδόν σε καμία σεζόν του. Πέρσι, έπαιξε μόλις 36 παιχνίδια και τώρα οι Χόρνετς διαμόρφωσαν τη συνεργασία τους με ένα συμβόλαιο που τροποποιήθηκε και τον κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα για τα επόμενα πέντε χρόνια θα εισπράξει 260 εκατομμύρια δολάρια! 

Αυτό δημιουργεί ένα ερωτηματικό για την διαχείριση των υπόλοιπων Free Agents της ομάδας και πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά «εργαλεία». Ο ένας είναι ο βασικός πάουερ φόργουορντ Πι Τζέι Ουάσινγκτον, ένας παίκτης που έχει κάνει ήδη αίσθηση με το παιχνίδι του και θα ήθελαν πολύ να συνεχίζουν μαζί του, αλλά και ο Κέλι Ούμπρε. 

Ο τελευταίος είχε 20,3 πόντους με 2,3 τρίποντα ανά αγώνα πριν τραυματιστεί, πρόκειται για έναν σταθερό και αξιόλογο σκόρερ, αλλά το πιθανότερο είναι να βρεθεί τη νέα σεζόν μακριά από τη Σάρλοτ και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς που τον ξέρουν καλά, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του και έχουν περιθώριο στο salary cap τους τον σκέφτονται έντονα. 

Γκραντ Ουίλιαμς

Οι Μπόστον Σέλτικς με την προσθήκη του Κρίσταπς Πορζίνγκις και με το νέο συμβόλαιο (που ετοιμάζεται) του Τζέιλεν Μπράουν δεν πρόκειται να ασχοληθούν άλλο με τον Γκραντ Ουίλιαμς. Ο ίδιος ο παίκτης θα έκανε τα πάντα για να παραμείνει στη Βοστώνη, αλλά πλέον δεν υπάρχει ούτε θέση στο rotation, ούτε λεφτά για μία νέα συνεργασία. 

Όπως και να έχει όμως, δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα. Το βιογραφικό του στους Σέλτικς, ο δυναμισμός στο παιχνίδι του και το αξιόπιστο μακρινό του σουτ (39,7% στα τρίποντα) θα του δώσουν ευκαιρίες, πιθανότατα σε ομάδα που έχει στόχους και θέλει να προσθέσει μία ποιοτική... πινελιά στον πάγκο της. 

Μέισον Πλάμλι

Δεν κουβαλάει πάνω του... αστερόσκονη, αλλά ο Μέισον Πλάμλι στα βάθη των ετών έχει αποδείξει την αξία του και κυρίως την ποιότητά του. Ως σέντερ, που ξέρει να δημιουργεί στην επίθεση και να παλεύει στην άμυνα, να μαζεύει τα ριμπάουντ και να κάνει οικονομία μπορεί να σταθεί και να βοηθήσει όπου κι αν βρεθεί. Ακόμα όμως, δεν φαίνεται να έχει διαλέξει προορισμό. 

Οι Κλίπερς δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τον κρατήσουν στο Λ.Α., αν και υπάρχει περίπτωση να ανταλλάξουν τον Ίβιτσα Ζούμπατς και αυτή η κίνηση να τους αναγκάσει να τον καλέσουν πίσω. Αν βέβαια, μέχρι τότε δεν έχει βρει ο ίδιος νέα συνεργασία.