Το εξωφρενικό ποσό που έδωσε κάποιος για να αποκτήσει ένα ζευγάρι παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν
i

© Sotheby's

Το εξωφρενικό ποσό που έδωσε κάποιος για να αποκτήσει ένα ζευγάρι παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

Γιάννης Λιβανός 13:46 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 04.02.2024

Ο Μάικλ Τζόρνταν εξακολουθεί να είναι εκείνος ο Μίδας που μετατρέπει ό,τι αγγίζει ή φοράει σε χρυσό. Ένα ζευγάρι παπούτσια που φορούσε ο παίκτης των Σικάγο Μπούλς, κατά τη διάρκεια των αγώνων στους οποίους κέρδισε μερικά από τα έξι του δαχτυλίδια δημοπρατήθηκαν έναντι του απίστευτου ποσού-ρεκόρ των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μάικλ Τζόρνταν αν και έχει αποσυρθεί εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, καθετί που έχει φορέσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του φέρνει τεράστια ποσά σε δημοπρασίες. Ωστόσο τα παπούτσια που μόλις πουλήθηκαν έσπασαν κάθε ρεκόρ!

Σύμφωνα πάντα με τον διάσημο και κορυφαίο αμερικάνικο οίκο δημοπρασιών, Sotheby's, το ζευγάρι παπουτσιών του Μάικλ Τζόρνταν από το 1997, όταν οι Σικάγο Μπούλς νίκησαν τους Γιούτα Τζαζ στο έκτο παιχνίδι και κατέκτησαν το πρωτάθλημα του NBA. Αυτό λοιπόν το ζευγάρι παπουτσιών έκανε κυριολεκτικά θραύση στις δημοπρασίες, αφού πουλήθηκε για το απίστευτο ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Αυτό το σετ παπουτσιών περιλαμβάνεται σε μια ευρεία συλλογή από δημοπρατούμενα αντικείμενα-αναμνηστικά της καριέρας του Τζόρνταν, που είναι γνωστή με το όνομα «The Dinasty Collection». 

Την πρωτιά βέβαια στις δημοπρασίες εξακολουθεί να κατέχει η φανέλα που φόρεσε ο Τζόρνταν στον πρώτο αγώνα των τελικών του 1998, η οποία είχε αξία 10,1 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που «βγαίνουν στο σφυρί» παπούτσια που έχει φορέσει στο παρελθόν ο Μάικλ Τζόρνταν, αφού και παλιότερα είχαν δημοπρατηθεί αρκετά ζευγάρια, με κορυφαίο πριν από αυτό των 8 εκατομμυρίων, εκείνο το ζευγάρι από τους τελικούς του 1998, που έπιασε το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί σε δημοπρασία για ένα ζευγάρι παπούτσια. Μέχρι πρότινος βέβαια, καθότι ήρθε να το ξεπεράσει αυτό των έξι σχεδόν παραπάνω εκατομμυρίων! 

Η παρτίδα «The Dinasty Collection» περιελάμβανε μια σειρά από παπούτσια που είχε φορέσει ο ίδιος ο «Air» Mike.  Αυτά ήταν τα εξής: Air Jordan VI (1991), Air Jordan VII (1992), Air Jordan VIII (1993), Air Jordan XI (1996), Air Jordan XII (1997) και Air Jordan XIV (1998). Από αυτά μάλιστα τα Τα Air Jordan VI, VIII, XI και XII είναι υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον Τζόρνταν!

Εναλλαγές στην κορυφή της Δύσης: Ξανά στο Νο 1 οι Θάντερ, μετά την ήττα των Τίμπεργουλβς από τους Μάτζικ (vids)
NBA

09:28 - 03.02.2024

Εναλλαγές στην κορυφή της Δύσης: Ξανά στο Νο 1 οι Θάντερ, μετά την ήττα των Τίμπεργουλβς από τους Μάτζικ (vids)

H κόντρα μεταξύ Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Μινεσότα Τίμπερουλβς για την κορυφαία θέση της δυτικής περιφέρειας συνεχίζεται! Οι πρώτοι νίκησαν εύκολα τους Σάρλοτ Χόρνετς και εκμεταλλεύτηκαν την εντός έδρας ήττα από των Λύκων από τους Ορλάντο Μάτζικ. Έτσι πάτησαν ξανά κορυφή, ενώ Κλίπερς και Νάγκετς που ακολουθούν στην κατάταξη επικράτησαν των Πίστονς και των Μπλέιζερς, αντίστοιχα.

Στην πολυετή του καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο, στον μαγικό κόσμο του NBA, ο Μάικλ Τζόρνταν είχε κατά μέσο όρο 30,1 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ ανά αγώνα.