Το μπουγέλο του Μπέβερλι στον Μάξεϊ που θύμισε... Άιβερσον (vid)

Το μπουγέλο του Μπέβερλι στον Μάξεϊ που θύμισε... Άιβερσον (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:00 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 13.11.2023

Η Φιλαδέλφεια δείχνει την αγάπη της στον Ταϊρίς Μάξεϊ, ο οποίος έβαλε 50 πόντους στους Πέισερς και οδήγησε τους Σίξερς στην όγδοη διαδοχική τους νίκη. Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι περήφανος για τον 23χρονος και ο Πάτρικ Μπέβερλι πάνω στον ενθουσιασμό του τον έκανε... μούσκεμα!

Στη Φιλαδέλφεια, η εικόνα ενός ταχύτατου πόιντ γκαρντ που σκοράρει ασταμάτητα, λόγω παράδοσης και προϊστορίας, παραπέμπει στον Άλεν Αϊβερσον. Τον καλύτερο κοντό σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και τον άνθρωπο που συνδύασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του φορώντας τη φανέλα των Σίξερς. 

Πλέον, η ομάδα από την πόλη της Αδελφικής Αγάπης δείχνει την... αγάπη της στον Ταϊρίς Μάξεϊ. Στον παίκτη που πέρσι εξελίχθηκε σε «αστέρι» και φέτος κάνει το επόμενο βήμα. O 23χρονος είναι ο βασικός λόγος που η Φιλαδέλφεια, θεωρεί πως οι ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος υπάρχουν και μάλιστα πλέον, αναβαθμίζονται. 

Διότι, ο MVP Τζοέλ Εμπίντ έχει ξεκινήσει δυναμικά και με τον κλασικό πλέον κυρίαρχο τρόπο παιχνιδιού του, μόνο που ο Μάξεϊ έχει μετατραπεί το λιγότερο σε έναν All-Star παίκτη. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/11) στη νίκη επί των Ιντιάνα Πέισερς, θύμισε κάποιον που στο μέλλον θα γίνει Hall-of-Famer. Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, αγωνίστηκε λες και ήταν μετενσάρκωση του Αϊβερσον. 

Ο Τζοέλ Εμπίντ υποκλίθηκε στο μεγαλείο του. Από την πρώτη μέρα της συνύπαρξής του στηρίζει τον Μάξεϊ και τώρα τον είδε να βάζει 50 πόντους. Έκανε ρεκόρ καριέρας και μπορεί ο Καμερουνέζος σέντερ να έχει βάλει περισσότερους σε ένα ματς των Σίξερς (59) και ο Αϊβερσον να έχει καταγράψει 60 στις 12 Φεβρουαρίου του 2005, αλλά ο Μάξεϊ τον κάνει να αισθάνεται αισιόδοξος και αυτό είναι το πιο σημαντικό. 

O Ντόντσιτς και οι Μάβερικς έπιασαν στην κορυφή της Δύσης τους Νάγκετς του Γιόκιτς - Νίκησαν οι Λέικερς χωρίς τον ΛεΜπρόν (vids)
NBA

08:53 - 13.11.2023

O Ντόντσιτς και οι Μάβερικς έπιασαν στην κορυφή της Δύσης τους Νάγκετς του Γιόκιτς - Νίκησαν οι Λέικερς χωρίς τον ΛεΜπρόν (vids)

Οι Ντάλας Μάβερικς με τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Καϊρί Ίρβινγκ να βάζουν μαζί 65 πόντους, νίκησαν τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς (136-124) και έφθασαν τις 8 νίκες σε 10 ματς. Έφθασαν δηλαδή στο Νο 1 της περιφέρειας τους πρωταθλητές Ντένβερν Νάγκετς, που παρά το νέο triple-double του Νίκολα Γιόκιτς έχασαν στο Χιούστον από τους Ρόκετς. Στο Λ.Α. οι Λέικερς με τον ΛεΜπρόν να παίρνει... ρεπό, νίκησαν τους Μπλέιζερς με πρωταγωνιστή τον Άντονι Ντέιβις.

Κι αν ο Εμπίντ είναι χαρούμενος βλέποντας τον νεαρό γκαρντ, ο Πάτρικ Μπέβερλι είναι... εκστασιασμένος. Και πάνω στην έκστασή του αυτή, μόλις τελείωσε η αναμέτρηση κόντρα στους Πέισερς και την ώρα που ο Μάξεϊ μιλούσε on camera του... επιτέθηκε και τον έκανε μούσκεμα αδειάζοντας πάνω στα κοτσιδάκια του ένα ολόκληρο μπουκάλι νερό! 

O Ταϊρίς Μάξεϊ πάντως, ήθελε μετά το τέλος του ματς να αφιερώσει την επίδοσή του αυτή -που ήταν η σπουδαιότερη της καριέρας του μέχρι στιγμής- στον Κέλι Ούμπρε. Ο συμπαίκτης του πριν από μερικές ώρες είχε ένα ατύχημα που θα τον αφήσει εκτός δράσης για απροσδιόριστο προς το παρόν διάστημα: Τον χτύπησε όχημα, ενώ περπατούσε στον δρόμο.