O Ντόντσιτς και οι Μάβερικς έπιασαν στην κορυφή της Δύσης τους Νάγκετς του Γιόκιτς - Νίκησαν οι Λέικερς χωρίς τον ΛεΜπρόν (vids)

Καϊρί Ίρβινγκ, Λούκα Ντόντσιτς

i

© photo by Sam Hodde / Getty Images / Ideal Images

O Ντόντσιτς και οι Μάβερικς έπιασαν στην κορυφή της Δύσης τους Νάγκετς του Γιόκιτς - Νίκησαν οι Λέικερς χωρίς τον ΛεΜπρόν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:53 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 13.11.2023

Οι Ντάλας Μάβερικς με τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Καϊρί Ίρβινγκ να βάζουν μαζί 65 πόντους, νίκησαν τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς (136-124) και έφθασαν τις 8 νίκες σε 10 ματς. Έφθασαν δηλαδή στο Νο 1 της περιφέρειας τους πρωταθλητές Ντένβερν Νάγκετς, που παρά το νέο triple-double του Νίκολα Γιόκιτς έχασαν στο Χιούστον από τους Ρόκετς. Στο Λ.Α. οι Λέικερς με τον ΛεΜπρόν να παίρνει... ρεπό, νίκησαν τους Μπλέιζερς με πρωταγωνιστή τον Άντονι Ντέιβις.

Δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση την προβληματική ομάδα της περασμένης περιόδου. Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει βρει ρυθμό με τον Καϊρί Ίρβινγκ στο πλευρό του και οι Ντάλας Μάβερικς έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά. Πέρσι δεν κατάφεραν καν να μπουν στα Play Off, μα τώρα -μετά από τρεις εβδομάδες δράσης στο ΝΒΑ- βρίσκονται στην κορυφή της δυτικής περιφέρειας. 

Αυτή τη φορά, νίκησαν στη Νέα Ορλεάνη με 136-124 και ο Ίρβινγκ με 35 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ ο Σλοβένος σούπερ σταρ πρόσθεσε άλλους 30. Έτσι, οι Καουμπόηδες πλέον έχουν ρεκόρ 8-2, ακριβώς το ίδιο με τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς, που τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/11) ηττήθηκαν στο Χιούστον

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε ένα ακόμα triple double και μάλιστα το πιο εντυπωσιακό του μέχρι στιγμής: 36 πόντοι, 21 ριμπάουντ, 11 ασίστ. Παρόλα αυτά οι Ρόκετς, που έχουν κάνει ήδη πολλές... ζημιές και έχουν 6 νίκες σε 9 αγώνες, είχαν το «αντίδοτο». Ο Φρεντ ΒανΒλίτ ηγήθηκε με 26 πόντους, ο Αλπερέν Σενγκούν έκανε ένα ακόμα εκπληκτικό ματς με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο βετεράνος και πρωταθλητής με τους Νάγκετς πέρσι, Τζεφ Γκριν, τιμώρησε την τέως ομάδα του. Ήρθε από τον πάγκο και σταμάτησε στους 15 πόντους. 

Νίκη για τους Μπουλς λίγο πριν πάνε στο Μιλγουόκι, οι Λέικερς άντεξαν χωρίς τον ΛεΜπρόν

Στο πρόγραμμα των Σικάγο Μπουλς υπάρχουν back-to-back αγώνες στο ξεκίνημα της τέταρτης εβδομάδας στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Το πρώτο βήμα έγινε στην έδρα τους με τη νίκη επί των Ντιτρόιτ Πίστονς

Οι Ταύροι τα κατάφεραν (119-108) με τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν να έχει 29 πόντους, τον Νίκολα Βούτσεβιτς να κάνει άλλο ένα double double (21 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Ζακ ΛαΒίν να σταματάει στους 19 πόντους. Τώρα, πάνε στο Μιλγουόκι, εκεί που θα αντιμετωπίσουν τους Μπακς τα ξημερώματα της Τρίτης (14/11, 03:00)

Τα Ελάφια του Γιάννη Αντετοκούνμπο προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες (στην Ιντιάνα και στο Ορλάντο) και τέσσερις συνολικά στα πρώτα εννέα παιχνίδια του για τη σεζόν 2023-24. Τώρα, επιστρέφουν στη βάση του και θέλουν να σταματήσουν την αρνητική τους πορεία. 

Νέα ήττα για τους Κλίπερς και τον Χάρντεν, πάρτι στη Φιλαδέλφεια με την «πενηντάρα» του Μάξεϊ (vids)
NBA

08:19 - 13.11.2023

Νέα ήττα για τους Κλίπερς και τον Χάρντεν, πάρτι στη Φιλαδέλφεια με την «πενηντάρα» του Μάξεϊ (vids)

Εντελώς αντίθετες είναι οι πορείες των Κλίπερς και των Σίξερς από τη στιγμή που έκαναν ανταλλαγή μεταξύ τους. Στο Λ.Α. βιώνουν μόνο ήττες από τότε που απέκτησαν τoν Τζέιμς Χάρντεν και στη Φιλαδέλφεια μόνο νίκες από τη στιγμή που τον... ξεφορτώθηκαν! Τελευταίο τους έργο η νίκη επί των Πέισερς με τον Ταϊρίς Μάξεϊ να κάνει ρεκόρ καριέρας με 50 πόντους και μαζί με τον Τζοέλ Εμπίντ να βάζουν 87 πόντους...

Στο Λος Άντζελες, οι Κλίπερς έχασαν ξανά, αλλά οι Λέικερς παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν (για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο) χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς κατάφεραν να... ξεμπερδέψουν από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Δεν ήταν εύκολο (110-106), αλλά ο Άντονι Ντέιβις με 30 πόντους και 13 ριμπάουντ τους προστάτευε.