Νέα ήττα για τους Κλίπερς και τον Χάρντεν, πάρτι στη Φιλαδέλφεια με την «πενηντάρα» του Μάξεϊ (vids)

Νέα ήττα για τους Κλίπερς και τον Χάρντεν, πάρτι στη Φιλαδέλφεια με την «πενηντάρα» του Μάξεϊ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:19 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:22 - 13.11.2023

Εντελώς αντίθετες είναι οι πορείες των Κλίπερς και των Σίξερς από τη στιγμή που έκαναν ανταλλαγή μεταξύ τους. Στο Λ.Α. βιώνουν μόνο ήττες από τότε που απέκτησαν τoν Τζέιμς Χάρντεν και στη Φιλαδέλφεια μόνο νίκες από τη στιγμή που τον... ξεφορτώθηκαν! Τελευταίο τους έργο η νίκη επί των Πέισερς με τον Ταϊρίς Μάξεϊ να κάνει ρεκόρ καριέρας με 50 πόντους και μαζί με τον Τζοέλ Εμπίντ να βάζουν 87 πόντους...

Από την ώρα και τη στιγμή που οι Σίξερς έδωσαν τα χέρια με τους Κλίπερς για την ανταλλαγή του Τζέιμς Χάρντεν, ο 34χρονος σούπερ σταρ ταξίδεψε στον επιθυμητό του προορισμό, το Λος Άντζελες και έγινε παίκτης της ομάδας που είχε υποδείξει πως ήθελε να πάρει στη διοίκηση της Φιλαδέλφεια. Αυτό συνέβη στις 31 Οκτωβρίου. Έχουν περάσει δεκατέσσερις μέρες από τότε και ο Χάρντεν έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια της νέα του ομάδας. Και όλα είχαν ως αποτέλεσμα την... ήττα! 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/11), ο Χάρντεν φόρεσε τα καλά του και έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Οι Μέμφις Γκρίζλις βρήκαν τον τρόπο για να φύγουν με το επιτυχημένο αποτέλεσμα γι' αυτούς από την πόλη της Καλιφόρνιας με σκορ 105-101 και με τον Ντέσμον Μπέιν να πραγματοποιεί άλλη μία σπουδαία εμφάνιση με 27 πόντους. 

Για τους γηπεδούχους ο Πολ Τζορτζ (26 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και ο Νόρμαν Πάουελ (20 πόντοι) προσπάθησαν να απειλήσουν ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κανένας από τους υπόλοιπους δεν συντονίστηκε μαζί τους. Ο Κουάι Λέοναρντ είχε 14 πόντους, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ δύο λιγότερους και ο Τζέιμς Χάρντεν σε 28'40'' προσέφερε 11 πόντους και τρεις ασίστ. Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική ήττα των Κλίπερς με τον «Μούσια» στο παρκέ. 

Στη Φιλαδέλφεια, μετρούν ήδη οκτώ σερί νίκες, είναι η πιο «καυτή» ομάδα της λίγκας και η πιο... άτυχη, διότι τραυματίστηκε ο Κέλι Ούμπρε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και έσπασε τα πλευρά του. Ο Ταϊρίς Μάξεϊ όμως, έβαλε όσους πόντους του αναλογούν σύμφωνα με τον μέσο όρο του και... άλλους τόσους. 

Έκανε ρεκόρ καριέρας καριέρας κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς και με 50 πόντους (!) οδήγησε τους Σίξερς σε μία ακόμα εντυπωσιακή νίκη με ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό σκορ: 137-126.

Στο πλευρό του φυσικά, ήταν και ο μέγας ηγέτης της ομάδας και MVP της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Ο Τζόελ Εμπίντ είχε 37 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Οι δυο τους συνθέτουν το πιο παραγωγικό δίδυμο μέχρι τώρα και από τη στιγμή που ο Μάξεϊ έχει «εγκατασταθεί» σε επίπεδα All-Star (και... βάλε) οι Σίξερς αισθάνονται τις φιλοδοξίες τους να παραμένουν στο πιο ψηλό επίπεδο. 

Επίσης μαζί τους έχουν και πολύτιμα εργαλεία που αποκτήθηκαν από την ανταλλαγή του Χάρντεν στην ομάδα του Λ.Α. και οι Νικολά Μπατούμ (ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα), αλλά και ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον προσφέρουν αμυντικές και πολύτιμες λύσεις αναβαθμίζοντας το σύνολο.