Γιόκιτς ξεκόλλα, τα έχεις διαλύσει όλα: Η βραδιά-ρεκόρ του Joker που έχει κάνει triple-double κόντρα σε όλες τις ομάδες του ΝΒΑ!

Νίκολα Γιόκιτς

Γιόκιτς ξεκόλλα, τα έχεις διαλύσει όλα: Η βραδιά-ρεκόρ του Joker που έχει κάνει triple-double κόντρα σε όλες τις ομάδες του ΝΒΑ!

Χρήστος Τσάλτας 09:42 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 23.02.2024

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η μοναδική ικανότητα του Νίκολα Γιόκιτς στο παρκέ. Ο Σέρβος έκανε πράγματα και θαύματα για ακόμα ένα παιχνίδι, καταγράφοντας δύο μοναδικά ρεκόρ απέναντι στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, σε μια εμφάνιση-δήλωση MVP!

Υπάρχουν οι ρολίστες, υπάρχουν οι παίκτες-πρωταγωνιστές, υπάρχουν οι παίκτες-ηγέτες. Και υπάρχει και ο Νίκολα Γιόκιτς, που είναι μια ξεχωριστή κατηγορία τόσο στο ΝΒΑ, όσο και στο παγκόσμιο μπάσκετ γενικότερα, κάνοντας το παιχνίδι πολύ πιο διαφορετικό και σαφώς πιο όμορφο στο μάτι.

Η άμυνα των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, που δεν είναι και από τις πιο συνεπείς στα παρκέ του ΝΒΑ, ένιωσε την επιδραστικότητα του Joker που αν και δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές, όχι απλώς έκανε τη δουλειά, αλλά κατέγραψε και ένα μοναδικό ρεκόρ που κανένας άλλος παίκτης δεν έχει πετύχει στα χρονικά.

Το κοντέρ έγραψε 21 πόντους, 19 ριμπάουντ, 15 ασίστ και 10/10 σουτ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ ένας παίκτης έκανε triple double με 15+ πόντους, 15+ ριμπάουντ, 15+ ασίστ και 100% ευστοχία στα σουτ σε έναν αγώνα. Ήρθε όμως ο Γιόκιτς να γράψει και αυτό το ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι ο καλύτερος παίκτης που πατάει το πόδι του στα παρκέ.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην ιστορική βραδιά του Σέρβου σέντερ είναι πως οι «Μάγοι» ήταν το... τελευταίο οχυρό. Ήταν η μοναδική ομάδα στην οποία δεν είχε καταγράψει triple double, κάτι που ίσχυε μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής. Πλέον ο δις MVP του ΝΒΑ μπορεί να περηφανεύεται πως έχει καταγράψει triple double κόντρα σε όλες τις ομάδες της λίγκας, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυριαρχία του, σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη, από πολλές απόψεις.

Παρακάτω απολαύστε τη μοναδική παράσταση του Σέρβου σέντερ, που έχει διαλύσει για τα καλά τον ανταγωνισμό στο ΝΒΑ και οδηγεί εκ του ασφαλούς τους Ντένβερ Νάγκετς στην προσπάθειά τους για repeat.