Νικολοπούλου: «Τιμή μου να είμαι αρχηγός του Ολυμπιακού, θέλαμε το πλεονέκτημα έδρας»

Αγγελική Νικολοπούλου

i

Αγγελική Νικολοπούλου / © FIBA

Νικολοπούλου: «Τιμή μου να είμαι αρχηγός του Ολυμπιακού, θέλαμε το πλεονέκτημα έδρας»

Νίκος Καλαμπάκας 18:55 - 27.02.2024

Δηλώσεις στο web radio της ΕΟΚ έκανε η αρχηγός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Αγγελική Νικολοπούλου.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 74-61 στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών στο Μπάσκετ και η αρχηγός της ομάδας, Αγγελική Νικολοπούλου, μίλησε για τον αγώνα στο web radio της ΕΟΚ.

Η ίδια μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι τιμή της να φοράει το περιβραχιόνιο της αρχηγού, ενώ για τη νίκη επί του «αιωνίου αντιπάλου» είπε ότι η ομάδα της έκανε αυτό που έπρεπε προκειμένου στο τέλος να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού:

«Η αλήθεια είναι πως απ’ την αρχή της χρονιάς το προπονητικό staff είχε έναν τελείως διαφορετικό σχεδιασμό στο μυαλό του. Είχαμε μια ξένη που τραυματίστηκε στην πορεία, δεν καταφέραμε ποτέ να παίξουμε όλοι μαζί, δε βρεθήκαμε ποτέ, οι ρόλοι μας ήταν λίγο περίεργοι, χάσαμε και τα δύο παιχνίδια στη Λεωφόρο. Δε θα έλεγα εγώ ότι δώσαμε μια απάντηση, γιατί δεν έχω μάθει να παίζω για να δίνω απαντήσεις, αλλά για να παίρνω αυτό που πιστεύω ότι αξίζει στην ομάδα μου. Θεωρώ ότι πήγαμε και κάναμε τη δουλειά μας, γιατί θέλαμε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Κάναμε αυτό που έπρεπε, παίξαμε το μπάσκετ που θέλαμε να παίξουμε, με αυτό το πάθος και την ένταση και νομίζω ότι φέραμε ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για την αντίδραση που έβγαλαν όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην 3η περίοδο:

«Θεωρώ ότι και τα δύο παιχνίδια που χάσαμε μέσα στη Λεωφόρο τα χάσαμε από δική μας επιθετική ανικανότητα να τα προσεγγίσουμε όπως θα θέλαμε. Κάναμε πολύ βιαστικές επιθέσεις στα δύο πρώτα ματς, όπως και σε αυτό της Κυριακής, όπου δώσαμε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να τρέξει, πράγμα που του αρέσει πολύ. Πέσαμε σε αυτήν την “παγίδα”, ωστόσο καταφέραμε και το ελέγξαμε, γυρίσαμε το παιχνίδι όπως και στο 1ο ημίχρονο, μέσω της άμυνάς μας, “κλείσαμε” τα ριμπάουντ τους, σταματήσαμε αυτό που είναι ικανές να κάνουν και φέραμε το ματς στα μέτρα μας».

Για την κίνηση που έκανε προς τον κόσμο για να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα:

«Γενικά θεωρώ ότι οι αθλητές όντες δημόσια πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο. Θεωρώ πως θα έπρεπε να βγουν μπροστά εδώ και πολύ καιρό για να περνούν τα μηνύματα κατά της οπαδικής βίας. Με όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί στην κοινωνία μας, θεωρώ ότι σαν άνθρωποι πρέπει να τα κάνουμε στην άκρη. Πρέπει να δίνουμε αυτά τα παραδείγματα, το οφείλουμε και σε αυτό που κάνουμε και ως προς τα μικρά παιδιά που έρχονται στο άθλημα να το δουν για να παραδειγματίζονται. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας. Το έκανα γιατί έτσι το αισθάνθηκα εκείνη την ώρα. Αυτή είναι και η γραμμή γενικά, το παιχνίδι παίζεται μες στις τέσσερις γραμμές. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια αυτό είναι μες στην κουλτούρα του Έλληνα, οι οπαδοί είναι μέρος του αγώνα, αλλά πρέπει σε όλα να υπάρχουν όρια. Πρέπει να σεβόμαστε τους αντιπάλους, καθώς αυτό πρεσβεύει και μια αξία στη νίκη του κάθε αγώνα που δίνουμε και να κερδίζουμε καθαρά και τίμια μες στις τέσσερις γραμμές».

Για τον στόχο του πρωταθλήματος:

«Οφείλουμε να κερδίσουμε. Για ‘μένα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος, γιατί κάθε χρονιά οφείλεις να μπαίνεις και να παίρνεις τούς τίτλους. Όταν κρίνεσαι σαν φαβορί και όταν είσαι πρωταθλητής, αυτό το κουβαλάς. Πρέπει κάθε χρονιά να παίρνεις το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Φέτος δεν πήραμε το Κύπελλο, μας μένει μόνο το πρωτάθλημα, οπότε είναι μονόδρομος να το κατακτήσουμε».

Για τον ρόλο της αρχηγού, τον οποίον έχει από φέτος:

«Ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο και για ‘μένα πάρα πολύ τιμητικό, γιατί ήρθε κατευθείαν απ’ τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να ασχολείται με τα κοινά, ενδιαφέρομαι για τον διπλανό μου, οπότε μπήκα απ’ την αρχή έτσι όπως όφειλα εγώ σαν Αγγελική να μπω σ’ αυτό το κομμάτι, να με νοιάζει η ομόνοια της ομάδας, να ενδιαφέρομαι για τις συμπαίκτριές μου. Σίγουρα αυτό που έχει αλλάξει σε εμένα είναι ότι πλέον είμαι αρκετά πιο ήρεμη στο να καταφέρω να κάνω μια κουβέντα, στο να προσπαθήσω να μπουστάρω την ομάδα, στο να βρω λύσεις χωρίς να φτάνουμε πάντα στα άκρα. Με έχει βοηθήσει αυτό και στο κομμάτι της προσωπικής μου ζωής. Δεν έχει αλλάξει κάτι περισσότερο, τη δουλειά που έκανα μες στο γήπεδο συνεχίζω και την κάνω. Για ‘μένα, ο ρόλος του αρχηγού δε λέει τίποτα αν δε μπορείς να τον υποστηρίξεις μες στο γήπεδο, πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα. Ευχαριστώ τον προπονητή και τις συμπαίκτριές μου που το “αγκάλιασαν” όλο αυτό, με έχουν δεχτεί, με υποστηρίζουν στα πάντα και είμαστε καλά».

Για τη δημοσιότητα του μπάσκετ γυναικών:

«Δεν υπάρχει η ίδια δημοσιότητα του μπάσκετ γυναικών με των ανδρών. Αυτό ίσως να μην αλλάξει τόσο άμεσα όσο ευχόμαστε και ειδικά ενόψει 2025 που έρχεται και ένα Ευρωμπάσκετ στη χώρα μας. Αυτά είναι βήματα που πρέπει να γίνουν αρκετά γρήγορα, για το Ευρωμπάσκετ 2025 και δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να τα κάνουμε. Υπάρχει μια “αλυσίδα” πολλών κακών πράγματων σε αυτήν τη διαδικασία. Εγώ θεωρώ πως στην ουσία εμείς οι γυναίκες πρέπει να αγαπήσουμε λίγο παραπάνω το άθλημά μας για να μας αγαπήσουν και όλοι οι υπόλοιποι. Το 2017 καταφέραμε και μπήκαμε τα σπίτια μερικών ανθρώπων, υπήρξε αναγνωρισιμότητα στον δρόμο. Πλέον αλλάζουν οι καιροί και πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα για να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά που γίνονται, έτσι ώστε να έχουμε μια παραπάνω προβολή όσο μπορούμε».

Tags: