«Θωράκισαν» την άμυνα οι Μάβερικς με Ουίλιαμς και Τάιμπουλ

Γκραντ Ουίλιαμς

i

© photo by Carmen Mandato / Getty Images / Ideal Images

«Θωράκισαν» την άμυνα οι Μάβερικς με Ουίλιαμς και Τάιμπουλ

Χρήστος Τσάλτας 09:00 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 06.07.2023

Οι Ντάλας Μάβερικς συνεχίζουν να ενισχύονται ενόψει της νέας σεζόν, με την ομάδα του Τέξας να κάνει δικούς της τους Γκραντ Ουίλιαμς και Ματίς Τάιμπουλ.

Δύο κινήσεις με μεγάλη σημασία για την επόμενη μέρα ολοκλήρωσαν οι Ντάλας Μάβερικς, που έχουν σαν στόχο να πρωταγωνιστήσουν τόσο στην Δυτική περιφέρεια, όσο και στη λίγκα του ΝΒΑ γενικότερα. Οι Μαβς κοιτάζουν ψηλά, έχοντας αφήσει πίσω το πολύ άσχημο φίνις στην περσινή σεζόν, όπου δεν κατάφεραν να μπουν καν στο Play-In τουρνουά.

Η παραμονή του Κάιρι Ίρβινγκ επιβεβαίωσε τις διαθέσεις του front office της ομάδας να διατηρήσει το ρόστερ σε υψηλό επίπεδο, την ώρα που επέστρεψε στο Τέξας ο Σεθ Κάρι, προσδίδοντας μία ακόμα λύση από την περιφέρεια με το αξιόπιστό του σουτ. Παράλληλα, ενίσχυσαν την θέση του πλέι μέικερ με την απόκτηση του Ντάντε Έξουμ, που άφησε την Ευρώπη και την Παρτίζαν, για χάρη της ομάδας του Τζέισον Κιντ.

Οι κινήσεις για την ομάδα του Τέξας δεν σταμάτησαν εκεί. Διότι ο GM της ομάδας, Νίκο Χάρισον, έκανε την κίνηση ματ με την απόκτηση του Γκραντ Ουίλιαμς. Ο πρώην άσος των Σέλτικς θα μετακομίσει στο Ντάλας, μέσω sign and trade, λαμβάνοντας και δύο draft picks δεύτερου γύρου. Την ίδια στιγμή έστειλαν στους Σαν Αντόνιο Σπερς τον Ρέτζι Μπούλοκ, ενώ οι Σέλτικς απέκτησαν δύο ντραφτ πικ δεύτερου γύρου.

Ο Ουίλιαμς υπέγραψε συμβόλαιο 4 ετών με απολαβές στα 54 εκατ. δολάρια, σε μια κίνηση που δίνει όγκο και δύναμη κοντά στο καλάθι για τους Μαβς. Δεν ήταν όμως η μοναδική της βραδιάς για τους Τεξανούς.

Ο Ματίς Τάιμπουλ αφήνει τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και μετακομίζει κι αυτός με τη σειρά του στο Ντάλας, υπογράφοντας συμβόλαιο 3 ετών με απολαβές που φτάνουν στα 33 εκατ. δολάρια. Ο Αυστραλός άσος αναμένεται να γίνει κομμάτι της 2nd unit των Μάβερικς, ως ένας από τους παίκτες που θα δώσουν λύσεις στην άμυνα.