Ο Ντατόμε είπε στον πατέρα του ότι δεν θα έκανε ότι ο Σλούκας και εκείνος τον αποκάλεσε μ@λ@κ@!

Λουίτζι Ντατόμε

i

© photo by Roberto Finizio / Getty Images / Ideal Images

Ο Ντατόμε είπε στον πατέρα του ότι δεν θα έκανε ότι ο Σλούκας και εκείνος τον αποκάλεσε μ@λ@κ@!

Γιώργος Γαβριλάκης 10:36 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 19.07.2023

Ο Λουίτζι Ντατόμε της Αρμάνι Μιλάνο, φίλος καλός του Κώστα Σλούκα από τα κοινά τους χρόνια στη Φενέρμπαχτσε, εξήγησε πως βάσει της δικής του ιδιοσυγκρασίας δεν θα έκανε μία μεταγραφή σαν την φετινή του Έλληνα γκαρντ και όταν τον άκουσε ο πατέρας του εκνευρίστηκε και τον έβρισε.

Στο πικ της καριέρας του ο Λουίτζι Ντατόμε αγωνιζόταν στο ΝΒΑ. Το 2013 πέρασε τον Ατλαντικό έκανε μιάμιση σεζόν με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και άλλη μισή με τους Μπόστον Σέλτικς. Φέτος, ετοιμάζεται για την τελευταία του χρονιά ως αθλητής. Έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και στα 35 του χρόνια ο Ιταλός φόργουορντ, ο οποίος θα αγωνιστεί με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει... φάει τα ευρωπαϊκά γήπεδα με το κουτάλι της σούπας. 

Το 2017 κατέκτησε την Euroleague με τη Φενέρμπαχτσε παρέα με τον Κώστα Σλούκα και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με αφορμή τη μεταγραφή του Έλληνα γκαρντ από τον Ολυμπιακό στο Παναθηναϊκό εξέφρασε την άποψη του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketnews. 

«Έμεινα έκπληκτος όταν ενημερώθηκε για την επιλογή του Σλούκα», είπε ο Ντατόμε, «αλλά μετά μίλησα μαζί του και κατάλαβα περισσότερα πράγματα για την απόφασή του αυτή». Δεν αποκάλυψε περισσότερα για το τι συζήτησε με τον πρώην συμπαίκτη του στην Τουρκία, αλλά αυτό που σημείωσε ήταν πως «αν κάποιος ισχυριστεί ότι ο Κώστας πήρε την απόφασή του κυρίως για οικονομικούς λόγους, τότε αυτό μπορεί να είναι η αλήθεια». 

Αμέσως μετά όμως, αφηγήθηκε μία στιχομυθία που είχε με τον πατέρα του και «όταν του είπα ότι προσωπικά δεν θα έκανα αυτή την κίνηση. Δεν θα πήγαινα από τη μία ομάδα στην άλλη, όποια κι αν ήταν η προσφορά, τότε μου είπε "δεν θα το έκανες επειδή είσα... μαλ@κ@ς"». 

Φουλάρει και κλείνει Σενγκέλια ο Παναθηναϊκός
EUROLEAGUE

09:24 - 19.07.2023

Φουλάρει και κλείνει Σενγκέλια ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός έχει εστιάσει και προωθεί την περίπτωση του Τόρνικε Σενγκέλι. Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Βίρτους Μπολόνια και οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να τον κάνουν δικό τους.

Κάπως αυστηρός ο μπαμπάς Ντατόμε με τον γιό του, ο οποίος μπορεί να μην πήρε σχεδόν 10 εκατομμύρια για τρία χρόνια όπως ο Σλούκας στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τα έχει πάει και άσχημα. Παίζει επαγγελματικά από τα 15 του χρόνια και τη σεζόν 2003-04, αρχικά με τη Σιένα, τη Σκαφάτι, έκανε το... ξεπέταγμα στην καριέρα του με την Βίρτους Ρόμα, από εκεί βρέθηκε στο ΝΒΑ, ενώ πέρασε πέντε χρόνια με τη Φενέρμπαχτσε και τα τελευταία τρία στο Μιλάνο με την ομάδα του Τζόρτζιο Αρμάνι. Εκεί θα βρίσκεται και την νέα σεζόν, που θα είναι η τελευταία του. 

Παρατηρώντας τις εξελίξεις και τις μεταγραφές στην Euroleague, ο Ντατόμε θεωρεί πως «ο Παναθηναϊκός και ο Ερυθρός Αστέρας έχουν κάνει πολύ μεγάλες κινήσεις και θεωρώ δεδομένο πως τη νεα χρονιά θα έχουν πολύ δυναμική παρουσία». 

Από εκεί και πέρα, ο βετεράνος φόργουορντ είναι πολύ περίεργος «για τον αντίκτυπο που θα έχει ο Λουκ Σίκμα ως αντικαταστάτης του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, ενώ περιμένω να δω πως θα εμφανιστεί και η Μπάγερν Μονάχου με τον Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της».