Ο Γιόκιτς... έκοψε τον αέρα των Γουλβς και μαζί με τον Μάρεϊ έστειλαν τους Νάγκετς στα ημιτελικά της Δύσης (vid)

Τζαμάλ Μάρεϊ

i

© photo by Aaron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Ο Γιόκιτς... έκοψε τον αέρα των Γουλβς και μαζί με τον Μάρεϊ έστειλαν τους Νάγκετς στα ημιτελικά της Δύσης (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:48 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 26.04.2023

To Nτένβερ απειλήθηκε από τη Μινεσότα, αλλά ο Νίκολα Γιόκιτς με triple double και ο Τζαμάλ Μάρεϊ με 35 πόντους οδήγησαν τους Νάγκετς στη νίκη με 112-109 και με 4-1 προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Εκεί θα συναντήσουν τους Φοίνιξ Σανς.

Ο Νίκολα Γιόκιτς με ένα (ακόμα) εντυπωσιακό triple double, αποτελούμενο από 28 πόντους, 17 ριμπάουντ και μια ντουζίνα τελικές πάσες, κατάφερε να οδηγήσει τους Νάγκετς μακριά από... περιπέτειες στον πρώτο γύρο των play offs. Οι Τίμπεργουλβς που τους νίκησαν στο προηγούμενο παιχνίδι, απείλησαν μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά ο Σέρβος δεν τους επέτρεψε να κάνουν την έκπληξη. 

O ψυχρός Τρέι Γιανγκ εκτέλεσε τους Σέλτικς και οι Χοκς επιστρέφουν στην Ατλάντα για την ισοφάριση (vids)
NBA

07:35 - 26.04.2023

O ψυχρός Τρέι Γιανγκ εκτέλεσε τους Σέλτικς και οι Χοκς επιστρέφουν στην Ατλάντα για την ισοφάριση (vids)

Με τρίποντο 1,8'' πριν το τέλος ο Τρέι Γιανγκ προσέφερε μία σπουδαία νίκη στους Χοκς με 119-117 μέσα στη Βοστώνη και μείωσε σε 3-2. Είχε συνολικά 35 πόντους, 13 ασίστ, με μία καταπληκτική performance και πλέον επιστρέφει στην Ατλάντα για να στείλει τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι.

Μαζί φυσικά με τον Τζαμάλ Μάρεϊ, ο οποίος έβαλε 35 πόντους, συντήρησαν τους Νάγκετς μέχρι το 112-109 και αυτή ήταν η τέταρτη νίκη τους στα πέντε παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Μινεσότα. Αυτό σημαίνει ότι πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας εκεί που θα αντιμετωπίσουν τους Φοίνιξ Σανς, που επίσης ολοκλήρωσαν με 4-1 τη σειρά με τους Κλίπερς. 

Από την πλευρά των Τίμπεργουλβς η χρονιά ολοκληρώνεται με ένα είδος επιτυχίας, καθώς κατάφεραν να μπουν στα play offs (μέσω του play in tournament) και επίσης κατάφεραν να αποφύγουν την... σκούπα από την καλύτερη ομάδα της Δύσης. Επίσης, είδαν τον Άντονι Έντουαρντς να ανεβάζει ένα επίπεδο το παιχνίδι του και να κάνει εντυπωσιακή σειρά. Στο τελευταίο παιχνίδι είχε 29 πόντους και ηγετική παρουσία. Άσχετα αν αυτή τη φορά αστόχησε στο τρίποντο που θα ισοφάριζε το ματς.