O ψυχρός Τρέι Γιανγκ εκτέλεσε τους Σέλτικς και οι Χοκς επιστρέφουν στην Ατλάντα για την ισοφάριση (vids)

O ψυχρός Τρέι Γιανγκ εκτέλεσε τους Σέλτικς και οι Χοκς επιστρέφουν στην Ατλάντα για την ισοφάριση (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:35 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:37 - 26.04.2023

Με τρίποντο 1,8'' πριν το τέλος ο Τρέι Γιανγκ προσέφερε μία σπουδαία νίκη στους Χοκς με 119-117 μέσα στη Βοστώνη και μείωσε σε 3-2. Είχε συνολικά 35 πόντους, 13 ασίστ, με μία καταπληκτική performance και πλέον επιστρέφει στην Ατλάντα για να στείλει τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι.

O Τρέι Γιανγκ άρπαξε σαν Γεράκι (που... είναι!) κάθε ευκαιρία που του δόθηκαν οι Σέλτικς και όταν πήρε τη μπάλα στα χέρια του για την τελευταία επίθεση των Χοκς είχε καταλάβει τη βαρύτητα της κατάστασης. Είχε ήδη οδηγήσει ήδη την ομάδα του στην... επιστροφή και ένα εύστοχο σουτ (έστω δίποντο) θα έδινε τη νίκη. 

Είχε στη διάθεσή του 7 δευτερόλεπτα και απέναντί του τον Τζέιλεν Μπράουν, έναν ικανό και έξυπνο αμυντικό. Ο Γιανγκ δεν το πολυσκέφτηκε, ούτε έμπλεξε με πολλές ντρίμπλες σε... στενά μαρκαρίσματα. Με το που προσέγγισε τη γραμμή του τριπόντου εκτέλεσε ξαφνικά, ο Μπράουν απλώθηκε προς τα πάνω του, αλλά αυτός ευστόχησε πανηγυρικά. Έκανε το 119-117 και τα 1,8'' που άφησε διαθέσιμα για τους Κέλτες δεν άλλαξαν την κατάσταση.

Η Ατλάντα μείωσε τη σειρά σε 3-2 και τώρα επιστρέφει στα... λημέρια της για την ισοφάριση. Ο Γιανγκ ήταν καταπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχε συνολικά 38 πόντους (με 5/13 τρίποντα μαζί με το νικητήριο) και ήταν εντυπωσιακό πως τους 14 από αυτούς τους έβαλε την ώρα της κρίσης και μάλιστα ήταν διαδοχικοί μέχρι και την τελική επικράτηση. Είχε επίσης και 13 ασίστ. 

Μαζί του στην πορεία μέχρι την σπουδαία επιτυχία ήταν και ο Τζον Κόλινς, ένας πάουερ φόργουορντ με πολύ ταλέντο, αλλά με ανισορροπία στην απόδοσή του. Αυτή τη φορά πρόσθεσε 22 πόντους, ενώ απόντος του Ντεζούντε Μάρεϊ, ο οποίος στο προηγούμενο παιχνίδι... κουτούλησε τον διαιτητή και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το Game 5, στην πρώτη πεντάδα εμφανίστηκε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Ο Σέρβος σταμάτησε στους 18 πόντους με 3/6 τρίποντα, ενώ είχε 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και κανένα λάθος. 

Για τους Σέλτικς, ο Τζέιλεν Μπράουν που είδε μπροστά στα μάτια του τον Τρέι Γιανγκ να... σκοτώνει την ομάδα του, είχε 35 πόντους με 4/7 τρίποντα, αλλά ο Τζέισον Τέιτουμ δεν ανταποκρίθηκε. Ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 19 πόντους έχοντας 1/10 τρίποντα και συνολικά 8/21 σουτ. Η αστοχία του ήταν καταδικαστική για τη Βοστώνη, που αρχίζει να ταλαιπωρείται από τον πρώτο γύρο των play offs, κάτι που ήθελε να αποφύγει. 

Ειδικά από τη στιγμή που οι Φιλαδέλφεια Σίξερς κερδίζουν χρόνο και ο Τζοέλ Εμπίντ μέρες ξεκούρασης ώστε να επανέλθει σε καλή κατάσταση το γόνατό του. Η σειρά των Σέλτικς με τους Χοκς θα δώσει τον αντίπαλο των Σίξερς στα ημιτελικά της Ανατολής.