Πάλεψε μόνος του στο Ντένβερ ο Αντετοκούνμπο και οι Νάγκετς του Γιόκιτς διέλυσαν τους Μπακς (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς

i

photo by Aaron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Πάλεψε μόνος του στο Ντένβερ ο Αντετοκούνμπο και οι Νάγκετς του Γιόκιτς διέλυσαν τους Μπακς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:35 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 26.03.2023

Χωρίς καμία συμπαράσταση από τους υπόλοιπους Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 31 πόντους, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τους Νάγκετς. Με τον Νίκολα Γιόκιτς να βάζει επίσης 31 και τον Τζαμάλ Μάρεϊ να… βομβαρδίζει με τρίποντα το Ντένβερ νίκησε στην έδρα του την καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ με το εντυπωσιακό 129-106

H μίνι περιοδεία των Μιλγουόκι Μπακς -που ουσιαστικά θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου- ξεκίνησε με εντυπωσιακή νίκη στη Γιούτα επί των Τζαζ. Στο Ντένβερ όμως, η δεύτερη στάση περιελάμβανε δυσκολίες σε αξεπέραστο σημείο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του. 

Τις δυσκολίες αυτές τις έθεσε κυρίως ο Νίκολα Γιόκιτς με την πλυθωρική του παρουσία και ο Τζαμάλ Μάρεϊ με τα τρίποντά του. Οι Νάγκετς νίκησαν με το εντυπωσιακό 129-106, αν και στο ημίχρονο ο Αντετοκούνμπο κρατούσε τα Ελάφια μπροστά στο σκορ (66-63), κι ενώ είχε σκοράρει ήδη 24 πόντους. 

Ο Greek Freak τελείωσε το ματς με 31 πόντους σε 32 λεπτά. Στα τελευταία της αναμέτρησης αποσύρθηκε στον πάγκο γιατί δεν είχε νόημα. Οι Νάγκετς προηγούνταν αρκετά για να μην μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Είχε ήδη προσθέσει στη στατιστική του 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ισάριθμα λάθη και κλεψίματα. 

Ήταν ο μόνος από τους φιλοξενούμενους που μπόρεσε να παίξει στο επίπεδο των δυνατοτήτων της ομάδας που παραμένει ως αυτή με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ: 53-21. Κανένας από τους συμπαίκτες του δεν μπόρεσε να βάλει πάνω από 13 πόντους. Τόσους έφθασαν οι Μπρουκ Λόπεζ, Κρις Μίντλετον και Γκρέισον Άλεν. 

Την ίδια ώρα, απέναντί τους, ο Γιόκιτς έκανε σχεδόν ότι και ο Γιάννης. Είχε επίσης 31 πόντους, δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος (10/20 σουτ, εκ των οποίων 1/6 τρίποντα), είχε όμως 6 ριμπάουντ και 11 ασίστ, κυρίως όμως είχε στο πλευρό του τον Τζαμάλ Μάρεϊ με 26 πόντους και 5/10 τρίποντα, αλλά και τον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ με 19 πόντους. 

Η τριάδα αυτή ήταν ικανή και… αρκετή για να δώσει μία εντυπωσιακή νίκη στο Ντένβερ. Την 50η του για φέτος. Οι Νάγκετς πλέον με ρεκόρ 50-24 σιγά σιγά κατοχυρώνουν την πρώτη θέση της Δύσης, ενώ κρατιούνται σε ρυθμό εν όψει των play offs. 

Κάτι ανάλογο κάνουν και οι Μπακς, που έχουν άλλη δύο ματς εκτός έδρας που ακολουθούν (στο Ντιτρόιτ και την Ιντιάνα) πριν επιστρέψουν στο Μιλγουόκι για να αντιμετωπίσουν τους Μπόστον Σέλτικς, τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Απριλίου, σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά θα ξεκαθαρίσει τα πάντα στα πλασαρίσματα της βαθμολογικής κατάταξης στην Ανατολή.