Σκάνδαλο στο Ντάλας: Ο Ντόνι Νέλσον και οι Μάβερικς στα δικαστήρια για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Σκάνδαλο στο Ντάλας: Ο Ντόνι Νέλσον και οι Μάβερικς στα δικαστήρια για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Γιώργος Γαβριλάκης 09:09 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 21.02.2024

Ο Ντόνι Νέλσον κατηγορεί τους Ντάλας Μάβερικς, ότι απολύθηκε από τη θέση του GM της ομάδας ως αντίποινα για την καταγγελία του ότι ο άμεσος συνεργάτης του ιδιοκτήτη της ομάδας, Μαρκ Κιούμπαν, κακοποίησε σεξουαλικά τον ανιψιό του. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 10 Δεκεμβρίου του 2024.

Τον Μάρτιο του 2022 ο Ντόνι Νέλσον, γιος του θρυλικού κόουτς και πέντε φορές πρωταθλητή ΝΒΑ, Ντον Νέλσον, είχε μόλις χάσει το αξίωμα του General Manager των Ντάλας Μάβερικς. Τον ρόλο δηλαδή, που κατείχε όταν οι Τεξανοί παρέα με τον Ντιρκ Νοβίτζκι φόρεσαν το δακτυλίδι το 2011. 

Είχε προηγηθεί μία καταγγελία εντός του οργανισμού που είχε κάνει ο ίδιος και πριν αυτή φθάσει στην δικαιοσύνη (22/3/2022) ο ίδιος είχε απολυθεί από τους Καουμπόηδες λίγο καιρό νωρίτερα. Και μοιραία στο μυαλό του «κόλλησε» πως η καταγγελία του ήταν ο λόγος που έχασε τη δουλειά. Το θέμα είναι ότι αυτή έχει να κάνει με σοβαρές κατηγορίες και πλέον έχει οριστεί δικάσιμος: 10 Δεκεμβρίου 2024

Ο Νέλσον λοιπόν, αρχικά κατέθεσε στην μηνυτήρια αναφορά του πως το «δεξί χέρι» του ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, κατά τη διάρκεια του All-Star Weekend του 2020, είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά υπάλληλο της ομάδας, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ανιψιός του Ντόνι Νέλσον

Το θέαμα του All-Star Game του 2024 δημιούργησε ερωτηματικά, αλλά η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 20%
NBA

08:37 - 21.02.2024

Το θέαμα του All-Star Game του 2024 δημιούργησε ερωτηματικά, αλλά η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 20%

Στις ΗΠΑ ακόμα... συζητούν για το τι θα πρέπει να αλλάξει ώστε το All-Star Game να αποκτήσει νόημα και να μην θυμίζει παιδική χαρά, αλλά το ΝΒΑ δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα: Διότι το event κατεγραψε 11,6 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές εντός των συνόρων.

Επίσης, κατηγορεί τους Μάβερικς και τον Μαρκ Κιούμπαν συγκεκριμένα, για υπόθαλψη της υπόθεσης και η πρώτη απάντηση του οργανισμού από το Τέξας είναι πως «μόλις ενημερωθήκαμε για την καταγγελία, προσλάβαμε εξωτερικό συνεργάτη για να κάνει έρευνα». Και αφού αυτή ολοκληρώθηκε «η υπόθεση έκλεισε χωρίς να υπάρχουν παράπονα από το φερόμενο ως θύμα», δηλαδή τον ανιψιό του Ντον Νέλσον. 

Βέβαια, όλα αυτά θα ειπωθούν πλέον, στο τέλος του χρόνου, ενώπιον του δικαστή...