Το θέαμα του All-Star Game του 2024 δημιούργησε ερωτηματικά, αλλά η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 20%

Το θέαμα του All-Star Game του 2024 δημιούργησε ερωτηματικά, αλλά η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 20%

Γιώργος Γαβριλάκης 08:37 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 21.02.2024

Στις ΗΠΑ ακόμα... συζητούν για το τι θα πρέπει να αλλάξει ώστε το All-Star Game να αποκτήσει νόημα και να μην θυμίζει παιδική χαρά, αλλά το ΝΒΑ δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα: Διότι το event κατεγραψε 11,6 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές εντός των συνόρων.

Η δράση ου All-Star Game δημιούργησε εντυπωσιακές αθλητικές εικόνες, αλλά και σκέψεις, που οδήγησαν μέχρι και στον προβληματισμό. 

Βέβαια, υπήρξαν και εκείνοι που απλώς απήλαυσαν το show, χωρίς δεύτερες αναγνώσεις και «βαθιές» ή «ρηχές» αναλύσεις, αγνοώντας παντελώς το άνευ αγωνιστικής ουσίας θέαμα της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, που δημιούργησε συνθήκες... παιδικής χαράς. 

Το υπερεαλιστικό σκορ (211-186) και οι ανύπαρκτες άμυνες σε εκτυφλωτικό βαθμό πάντως, δεν επηρέασαν την εμπορικότητα της διοργάνωσης, καθώς το ΝΒΑ ενημερώθηκε από τις στατιστικές πως σε σχέση με το All-Star Game του Σολτ Λέικ Σίτι (2023), φέτος οι αριθμοί ήταν ανεβασμένοι θέασης του αγώνα. Και μάλιστα κατά 20%

Πιο συγκεκριμένα, το event που ολοκλήρωσε την... γιορτή στην Ιντιανάπολις το παρακολούθησαν 11,6 εκατομμύρια μοναδικοί θεατές μέσω των τηλεοπτικών καναλιών και των ψηφιακών μέσων αυτών, που μετέδιδαν τις εξελίξεις μέσω Live Streaming: TNT, TBS, truTV, B/R Sports και Max. 

Το φετινό 11,6 εκατομμύρια τηλεθεατών λοιπόν, είναι κατά 2.320.000 περισσότερους από το περσινό σύνολο των θεατών (+20%), ενώ ο μέσος όρος ήταν τα 5,5 εκατομμύρια και 14% μεγαλύτερος σε σχέση με το 2023. 

Πάντως, εν είδη σύγκρισης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός του Super Bowl στο NFL, που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και κατακτήθηκε από τους Κάνσας Σίτι Τσιφς του Γιώργος Καρλαύτη, είχε σε παγκόσμιο επίπεδο 123,7 εκατομμύρια θεατές. Πέραν τους 61,2 χιλιάδες -Αμερικανούς στην πλειοψηφία τους- που είδαν το ματς από τις κερκίδες του Allegiant Stadium στο Las Vegas.