Τσίρκο έγινε η αρένα και στο All-Star Game 2024 καταγράφηκαν δεκάδες επιδόσεις που αποτελούν ρεκόρ (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Τσίρκο έγινε η αρένα και στο All-Star Game 2024 καταγράφηκαν δεκάδες επιδόσεις που αποτελούν ρεκόρ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:00 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:39 - 19.02.2024

Η πρώτη «διακοσάρα» στην ιστορία του θεσμού εμφανίστηκε και την πραγματοποίησε η Ανατολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που σταμάτησε στους 211 πόντους. Ο Καρλ Άντονι-Τάουνς δεν έσπασε το συνολικό ρεκόρ του Τζέισον Τέιτουμ, αλλά έβαλε 31 πόντους σε μία περίοδο. Συνολικά η Ανατολή ευστόχησε σε 42 τρίποντα και αυτά είναι μόνο λίγες από τις ιστορικές καταρρίψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του 73ου All-Star Game.

Η μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ, στο τριήμερο festival εκδηλώσεων, που φιλοξενήθηκε φέτος στην Ιντιάνα, δημιουργήθηκαν στιγμές θεάματος. Και μερικές υπερθεάματος, που θύμιζαν show από τσίρκο με υπερεαλιστικά στοιχεία και φιγούρες και... ακροβατικά που ξέφευγαν από τα στενά όρια του μπάσκετμπολ. Ο διαγωνισμός καρφωμάτων και τριπόντων, παραδοσιακά προσφέρουν κάποιες από τις πιο όμορφες εικόνες σε κάθε All-Star Weekend. Μόνο που παντού και πάντοτε το κερασάκι τοποθετείται στην τούρτα την τελευταία μέρα και αυτό αφορά στο All-Star Game

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/2) συνέβη κι αυτό. Η Ανατολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με MVP τον συμπαίκτη του στους Μιλγουόκι Μπακς, Ντέιμιαν Λίλαρντ, νίκησαν την Δύση του ΛεΜπρόν Τζέιμς, παρά την τρομερή εμφάνιση του Καρλ Άντονι-Τάουνς. Και τα κατάφεραν με μεγάλη διαφορά και τελικό σκορ που θυμίζει περισσότερο αποτέλεσμα... δημοψηφίσματος και όχι αγώνα: 211-186! Μάλλον το παράκαναν αυτή τη φορά... 

Προφανώς και με τέτοια νούμερα, όπως κανείς μπορεί να φανταστεί, δημιουργήθηκαν μοναδικά ρεκόρ. Όχι ένα και δύο, αλλά... πολλά περισσότερα...

Ο Καρλ Άντονι-Τάουνς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς έβαλε 50 πόντους για τη Δύση. Το ατομικό επιθετικό ρεκόρ πάντως, σε All-Star Game το κατέχει ο Τζέισον Τέιτουμ. Πέρσι, ο σούπερ σταρ των Μπόστον Σέλτικς είχε βάλει 55 πόντους και η ομάδα του (Team Giannis) είχε νικήσει τον ΛεΜπρόν και τη δική του... παρέα. 

Μόνο που ο Άντονι-Τάουνς, πρόλαβε να βάλει 31 πόντους σε μία περίοδο -τη τρίτη- και κανείς στην ιστορία μέσα σε 12 αγωνιστικά λεπτά δεν έχει καταφέρει κάτι ποιο εντυπωσιακό από αυτό. Επίσης, είχε 40 πόντους σε ένα ημίχρονο, νούμερο που επίσης αποτελεί ρεκόρ. 

Για τη μεγάλη μονομαχία των δύο περιφερειών, πέραν φυσικά της αδιανόητης συνολικής παραγωγής πόντων (211-186), οι 211 της Ανατολής είναι η Νο 1 επίδοση όλων των εποχών. Ενώ ακόμα και οι 186 της Δύσης κατέγραψαν ρεκόρ. Είναι οι περισσότεροι που έβαλε ποτέ ομάδα, που έχασε! 

Επίσης, ρεκόρ αποτελούν και οι 104 των ανατολικών του πρώτου μέρους, ενώ υπήρξαν κι άλλα δεδομένα που γράφτηκαν στην ιστορία ως «οι κορυφαίες επιδόσεις». 

Oι περιπέτειες του Γιάννη στην Ιντιάνα: Όλες οι στιγμές από το όγδοο All-Star Game της καριέρας του (vids)
NBA

07:13 - 19.02.2024

Oι περιπέτειες του Γιάννη στην Ιντιάνα: Όλες οι στιγμές από το όγδοο All-Star Game της καριέρας του (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, έλαβε μέρος για όγδοη φορά στην καριέρα του στην μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ. Εκεί που εμφανίζονται οι καλύτεροι των καλύτερων. Και έζησε την εμπειρία με την οικογένειά του, προσέφερε εντυπωσιακές στιγμές στον αγώνα και πανηγύρισε μαζί με τον MVP και συμπαίκτη του Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Όπως για παράδειγμα τα 42 εύστοχα τρίποντα. Ποτέ δεν έχουν μπει περισσότερα από μία ομάδα και ο MVP Ντέιμιαν Λίλαρντ φρόντισε γι' αυτό. Έβαλε τα 11, ενώ ένα λιγότερο είναι ο συμπαίκτης του στην Ανατολή και σταρ των Ιντιάνα Πέισερς, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον