O Αντετοκούνμπο έγινε... έξαλλος όταν κατάλαβε τι του έκαναν οι Πέισερς - Θέλει πίσω αυτό που του ανήκει (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

O Αντετοκούνμπο έγινε... έξαλλος όταν κατάλαβε τι του έκαναν οι Πέισερς - Θέλει πίσω αυτό που του ανήκει (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:45 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 14.12.2023

Έψαξε να βρει τη μπάλα με την έβαλε 64 πόντους και έκανε ρεκόρ καριέρας, αλλά όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιλήφθηκε πως οι Ιντιάνα Πέισερς του την είχαν πάρει έκανε τον κόσμο άνω κάτω για να τη βρει. Τελικά, όπως δήλωσε, «δεν ξέρω ακόμα αν την έχω. Την θέλω όμως για να τη δώσω στη μητέρα μου».

Με το που ολοκληρώθηκε η τρομερή εμφάνισή του που συνδυάστηκε με το ρεκόρ καριέρας των 64 πόντων, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ένα από τα πρώτα πράγματα που ήθελε να κάνει ήταν να πάρει τη μπάλα ως αναμνηστικό αυτής της... επικής βραδιάς. Ήθελε να την υπογράψει, να τη βάλει στη συλλογή του και να την αφιερώσει όπου εκείνος ήθελε. Μόνο που με μια πρώτη αναζήτηση, αντιλήφθηκε πως η μπάλα έλειπε. Κι όταν κατάλαβε πως κάποιος από την αποστολή των Ιντιάνα Πέισερς, ένας από το τεχνικό επιτελείο για την ακρίβεια, την είχε πάρει, τότε έγινε έξαλλος. 

Άρχισε να φωνάζει «φέρτε μου τη μπάλα». Το είπε σε όλους, ακόμα και στον σταρ των Πέισερς, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να βγάλει... άκρη, έφυγε φουριόζος προς τα αποδυτήρια, ελπίζοντας πως εκεί θα την έχουν... φυγαδεύσει. 

Το Έπος του Γιάννη: «Ραψωδία 64» - Τα highlights από το ρεκόρ καριέρας του Αντετοκούνμπο (vids)
NBA

08:23 - 14.12.2023

Το Έπος του Γιάννη: «Ραψωδία 64» - Τα highlights από το ρεκόρ καριέρας του Αντετοκούνμπο (vids)

Αστόχησε μόλις σε 8 σουτ και ευστόχησε σε άλλα 20. Βρήκε σίδερο σε 8 βολές, αλλά ήταν αποτελεσματικός στις άλλες 24 προσπάθειές του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το ματς με τους Πέισερς, τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/12), θα το θυμάται για μία ζωή ως το παιχνίδι που έβαλε 64 πόντους. Εκτός κι αν σύντομα καταρρίψει το μεγάλο του ρεκόρ, που δεν αποκλείεται να συμβεί...

Λίγο αργότερα επέστρεψε ψύχραιμος. Προφανώς κάποιος του υποσχέθηκε πως θα του την επιστρέψει και πως έχει διασφαλίσει την... ακεραιότητά της. Μπήκε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, χαρούμενος πλέον και ήρεμος. Συνεγχάρει τους συμπαίκτες του, πήρε αγκαλιές και εν τέλει έδειξε με το δάκτυλό του ψηλά τον ουρανό. Προφανώς, ως ένδειξη αφιέρωσης στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017. 

Βέβαια, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε εξήγησε πως «ήθελα να τη δώσω στη μητέρα μου», ενώ δήλωσε πως ακόμα δεν είναι δεδομένο ότι θα καταλήξει στα χέρια του. «Δεν έχω ιδέα τι έγινε με τη μπάλα του αγώνα. Ξέρω πώς ήταν η αίσθησή της στα χέρια μου και αυτή που μου δώσανε δεν είμαι σίγουρος πως είναι η ίδια», πρόσθεσε. Επίσης, θυμήθηκε πως «δεν είχα πάρει τη μπάλα καν από τον τελευταίο τελικό τη χρονιά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό που έγινε απόψε, αλλά τέλος πάντων».

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής των Πέισερς, Ρικ Καρλάιλ παρέθεσε τη δική του θέση και είπε πως «έγινε παρεξήγηση για την μπάλα του αγώνα. Πήραμε τη μπάλα για τον rookie μας, Όσκαρ Τσιέμπε, ο οποίος έβαλε τον πρώτο του πόντο στο ΝΒΑ. Δεν σκεφτήκαμε εκείνη την ώρα την επίδοση του Γιάννη». Πάντως, κανείς δεν έδωσε στοιχεία για το ποιος έχει αυτή τη στιγμή την μπάλα, το μόνο που προέκυψε ήταν πως ο συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο, Κάμερον Πέιν πήγε με άγριες διαθέσεις στα αποδυτήρια των Πέισερς, αλλά μάλλον ούτε εκείνος βρήκε τον τρόπο για να πάρει πίσω αυτό που ο Greek Freak ήθελε.