Ο Μπανκέρο «έλαμψε» στη νίκη των Μάτζικ στο Ντένβερ - Νέα αποτυχία των Λέικερς, οι Σανς επικράτησαν εύκολα των Χιτ (vids)

Ο Μπανκέρο «έλαμψε» στη νίκη των Μάτζικ στο Ντένβερ - Νέα αποτυχία των Λέικερς, οι Σανς επικράτησαν εύκολα των Χιτ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:54 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 06.01.2024

Στον τόπο που συνήθως κάνει triple double o Νίκολα Γιόκιτς, αυτή τη φορά... πάταγο έκανε ο Πάολο Μπανκέρο (32 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ) και οι Ορλάντο Μάτζικ νίκησαν στην έδρα των πρωταθλητών Νάγκερς. Οι Γκρίζλις έκαναν... πλάκα στο Λ.Α. κόντρα στους Λείκερς, στο Φοίνιξ οι Σανς χωρίς τον Ντουράντ επικράτησαν των Μαϊάμι Χιτ, που για μία ακόμα φορά δεν έπαιξε ο Τζίμι Μπάτλερ - Νίκες για Νετς, Κλίπερς, Μπουλς και Ουόριορς.

Είχαν περάσει λιγότερες από 24 ώρες όταν ο Νίκολα Γιόκιτς στο Γκόλντεν Στέιτ, με τρίποντο από τα 12 μέτρα στην εκπνοή του αγώνα, οι Νάγκετς είχαν νικήσει τους Ουόριορς

Πριν την συμπλήρωση μιας μέρας κι ενώ είχαν επιστρέψει στο Ντένβερ, συνάντησαν τους Μάτζικ. Και αυτή τη φορά είδαν τον Πάολο Μπανκέρο να κάνει... θαύματα, ένα το πρώτο triple double της καριέρας του (32 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ) απέναντι στον Σέρβο... μέτρ του είδους, να βάζει τις νικηφόρες βολές 9'' πριν από το τέλος και η ομάδα του Ορλάντο να παίρνει σπουδαία νίκη με 122-120 επί των πρωταθλητών ΝΒΑ

Οι Σβόλοι στην εκπνοή είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά ο Τζαμάλ Μάρεϊ αστόχησε στην προσπάθειά του. Συνολικά στο παιχνίδι είχε 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ, την ίδια ώρα που ο Γιόκιτς τελείωσε το ματς με 29 πόντους και 8 ασίστ, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλές επιλογές. Και πέραν του Μπανκέρο, οι Τζέιλεν Σαγκς (27 πόντοι) και Κόουλ Άντονι (23 πόντοι) ήταν επίσης εντυπωσιακοί. 

Οι Λέικερς... υποφέρουν, έχασαν τέταρτο σερί ματς

Στο Λ.Α. οι Λέικερς έχασαν από τους Μέμφις Γκρίζλις παρά τους 32 πόντους του ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους 31 του Άντονι Ντέιβις. Μάλιστα, ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους και η ένατη στα τελευταία 12 παιχνίδια! Οι... μουρμούρες έχουν ξεκινήσει ήδη και οι περισσότερες αφορούν στην συνοχή που (δεν) προσφέρει στην ομάδα ο κόουτς Ντέβιν Χαμ. 

Πάντως, οι Γκρίζλις εκμεταλλεύτηκαν ότι ευκαιρία τους παρουσιάστηκε και έφθασαν άνετο στο υπέρ τους 127-113 με τον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ να έχει 31 πόντους, τον Μάρκους Σμαρτ να προσφέρει 29 και τον Ντέσμον Μπέιν να κάνει double double: 24 πόντοι, 13 ασίστ. Μαζί τους και στο πλευρό του ήταν και ο Τζα Μοράντ με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. 

Από εκεί και πέρα στο Φοίνιξ οι Σανς υποδέχθηκαν τους Μαϊάμι Χιτ και ο Κέβιν Ντουράντ ήταν και πάλι εκτός λόγω τραυματισμού. Το ίδιο και ο σταρ των φιλοξενουμένων, Τζίμι Μπάτλερ. Μόνο που οι Ήλιοι βρήκαν νέο... εκτελεστή και ο Γκρέισον Άλεν με 31 πόντους τους οδήγησε στη νίκη με 113-97

Και ναι μεν η μία ομάδα του Λ.Α., η πιο ιστορική, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, η συμπολίτες που φορούν τις φανέλες των Κλίπερς παραμένουν... ζεστοί. Νίκησαν και στη Νέα Ορλεάνη τους Πέλικανς (111-95) και πλέον έχουν ρεκόρ 22-12. Την ίδια ώρα που οι Λιμνάνθρωποι έχουν περισσότερες ήττες από νίκες (17-19). 

Ξεχασμένος στα... βάθη του πάγκου: Τι συμβαίνει με τον Σάσα Βεζένκοφ (vids)
NBA

08:17 - 06.01.2024

Ξεχασμένος στα... βάθη του πάγκου: Τι συμβαίνει με τον Σάσα Βεζένκοφ (vids)

Με τον Ντομάντας Σαμπόνις να κάνει ένα ακόμα triple double οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν με 135-130 τους Τορόντο Ράπτορς, τη μέρα που ο Σάσα Βεζένκοφ δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο για τρίτο σερί παιχνίδι των Βασιλιάδων.

Σπουδαία νίκη πήραν και οι Μπρούκλιν Νετς κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (124-115), ενώ οι Μπουλς τα κατάφεραν με σχετική άνεση στην έδρα τους απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δυσκολεύτηκαν αλλά τελικά νίκησαν τους Ντιτρόιτ Πίστονς (113-109).