Η φάρσα του Joker στο Γκόλντεν Στέιτ: Με σουτ από το κέντρο και στην εκπνοή ο Νίκολα Γιόκιτς «εκτέλεσε» τους Ουόριορς (vids)
i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Η φάρσα του Joker στο Γκόλντεν Στέιτ: Με σουτ από το κέντρο και στην εκπνοή ο Νίκολα Γιόκιτς «εκτέλεσε» τους Ουόριορς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:55 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 05.01.2024

Και πάνω που ο πλανήτης συνήθισε τα συνεχόμενα triple double του και τις επιδόσεις που γράφουν ιστορία, αυτή τη φορά ο Νίκολα Γιόκιτς άλλαξε το ρεπερτόριό του και αποφάσισε να εντυπωσιάσει με μοναδικό τρόπο. Με τρίποντο λίγο μετά το κέντρο του παρκέ, στην εκπνοή του χρόνου έδωσε τη νίκη στους Ντένβερ Νάγκετς επί των Ουόριορς στο Γκόλντεν Στέιτ: 130-127.

Αυτή τη φορά δεν έκανε triple double. Αυτό που έκανε όμως, ο Νίκολα Γιόκιτς στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν πιο εντυπωσιακό από μία τυπική «τριπλή» επίδοση και πιο επιδραστικό από οτιδήποτε άλλο. 

Διότι, πήρε τη μπάλα 3,6 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος με το σκορ ισόπαλο στο 127-127, διέσχισε με τρεις ντρίπλες όσο περισσότερα μέτρα μπορούσε σε σύντομο χρόνο και με το που πέρασε το κέντρο του γηπέδου πάτησε γερά και εκτέλεσε για τρεις πόντους. Ο Κέβιν Λούνεϊ ήταν... κρεμασμένος πάνω του, αλλά η τροχιά της μπάλας είχε εύστοχο τελικό προορισμό. 

Με αυτό το τρομερό σουτ ο Σέρβος σέντερ οδήγησε την ομάδα του στην εκτός έδρας νίκη επί των Ουόριορς με 130-127 και με την λήξη του αγώνα όλοι οι Νάγκετς έγιναν μία αγκαλιά και ο Joker ήταν στο κέντρο αυτής. 

Το επίσης εντυπωσιακό (πέραν από το μαγικό buzzer beater) ήταν πως οι Νάγκετς έχαναν ακόμα και με 18 πόντους στην τελευταία περίοδο. Γενικά, έδειχναν να έχουν καταρρεύσει. Διότι με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους οι πρωταθλητές ήταν μπροστά στο σκορ (70-66), αλλά οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στην τρίτη περίοδο έκαναν ένα επιμέρους σκορ 44-24, πήραν τον έλεγχο και βάσει της εμπειρίας που διαθέτουν, της ποιότητας του Στέφεν Κάρι, όλοι θεώρησαν σε μία σεζόν που δεν έχουν... πείσει, θα έπαιρναν μία νίκη που θα άλλαζε την ψυχολογία τους. Τελικά ο Γιόκιτς την καταρράκωσε κι αυτήν. 

Πέραν από το απίστευτο τελείωμα του αγώνα, ο Σέρβος είχε 31 πόντους και 10 ασίστ, ενώ έχασε για ένα ριμπάουντ (είχε 9) την παραδοσιακή πλέον «τριπλή» του επίδοση. Είχε για παρέα του βέβαια, σε αυτή την ανατροπή τον Άαρον Γκόρντον, ο οποίος είχε 30 πόντους και τον Τζαμάλ Μάρεϊ με τους 25 δικούς του. 

Στο Σαν Αντόνιο ο Αντετοκούνμπο έκανε... έκπληξη στα γενέθλια του Ουεμπανιαμά - Επιστροφή στις νίκες για τους Μπακς (vids)
NBA

08:29 - 05.01.2024

Στο Σαν Αντόνιο ο Αντετοκούνμπο έκανε... έκπληξη στα γενέθλια του Ουεμπανιαμά - Επιστροφή στις νίκες για τους Μπακς (vids)

Με 44 πόντους και 14 ριμπάουντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πρώτη του συνάντηση με τον 20χρονο πλέον, Βικτόρ Ουεμπανιαμά (27 πόντοι), έβαλε τους Μπακς και πάλι στη θέση του νικητή. Το 125-121 ήταν οριακό και οι μάχες των δύο πρωταγωνιστών έντονες και εντυπωσιακές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Για τους απογοητευμένους Ουόριορς, ο Στέφεν Κάρι κατέγραψε στη στατιστική του 30 πόντους με 5/12 τρίποντα και ο Κλέι Τόμπσον τον ακολούθησε με 24 πόντους και 4/10 μακρινά σουτ. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!