Ξεχασμένος στα... βάθη του πάγκου: Τι συμβαίνει με τον Σάσα Βεζένκοφ (vids)
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Ξεχασμένος στα... βάθη του πάγκου: Τι συμβαίνει με τον Σάσα Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:17 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 06.01.2024

Με τον Ντομάντας Σαμπόνις να κάνει ένα ακόμα triple double οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν με 135-130 τους Τορόντο Ράπτορς, τη μέρα που ο Σάσα Βεζένκοφ δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο για τρίτο σερί παιχνίδι των Βασιλιάδων.

Τον Δεκέμβρη προβληματίστηκαν και προβλημάτισαν με τις επιδόσεις τους, αλλά οι Σακραμέντο Κινγκς φαίνεται πως τώρα αρχίζουν να ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και σε αυτή τη βελτιωμένη εικόνα τους σημαντικό ρόλο έχει παίξει η κυριαρχική παρουσία του Ντομάντας Σαμπόνις. 

Κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ο Λιθουανός είχε 24 πόντους, 15 ριμπάουντ και 11 ασιστ και αυτό ήταν το τρίτο του triple double στους τελευταίους τέσσερις αγώνες και με αυτή του την παρουσία οδήγησε στη νίκη τους Βασιλιάδες με 135-130. Πλέον οι νίκες τους αρχίζουν να αποκτούν απόσταση από το σύνολο των ηττών (21-13) και σκοπεύουν άμεσα να αναρριχηθούν στην κατάταξη της Δύσης. 

Στη νίκη επί των Καναδών συμμετείχε ουσιαστικά και ο ΝτιΑρόν Φοξ με τους 24 πόντους του, ενώ double double έκανε και ο Κίγκαν Μάρεϊ (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Από τον πάγκο ήρθαν πέντε παίκτες για να συμμετέχουν στο rotation του κόουτς Μάικ Μπράουν και μέσα σε αυτούς δεν ήταν για μία ακόμα φορά ο Σάσα Βεζένκοφ

Ο 28χρονος rookie και MVP της EuroLeague την περασμένη αγωνιστική περίοδο, έπαιξε τελευταία φορά την Πρωτοχρονιά στο Μέμφις (για 3'25'') και από τότε μέχρι και τώρα δεν έχει αγωνιστεί ξανά στα τρία ματς που έχουν μεσολαβήσει. 

Για τους Ράπτορς αυτή ήταν η 21η ήττα τους (έχουν 14 νίκες) και μετά την ανταλλαγή του Ότζι Ανουνόμπι, ο οποίος πλέον ανήκει στη Νέα Υόρκη, φαίνεται πως θα κάνουν μία ακόμα. Ο Πασκάλ Σιάκαμ είναι στο επίκεντρο πολλών ομάδων και θεωρητικά βρίσκεται στους υπό παραχώρηση παίκτες. 

H πρώτη συνάντηση των δύο... φρικιών - Τα highlights από την «μονομαχία» του Αντετοκούνμπο με τον Ουεμπανιαμά (vid)
NBA

09:45 - 05.01.2024

H πρώτη συνάντηση των δύο... φρικιών - Τα highlights από την «μονομαχία» του Αντετοκούνμπο με τον Ουεμπανιαμά (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε 44 πόντους και οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Σπερς στο Σαν Αντόνιο, την ώρα που ο εορτάζων Βικτόρ Ουεμπανιάμα έκανε αίσθηση με το παιχνίδι του και οι δυο τους δημιούργησαν εντυπωσιακές στιγμές στο παρκέ.

Οι Καναδοί βρέθηκαν για βδομάδες σε διαπραγματεύσεις και με τους Σακραμέντο Κινγκς για τον Σιάκαμ (και για τον Ανουνόμπι πριν παραχωρηθεί), αλλά πλέον μιλούν με πολλούς τζένεραλ μάνατζερ, αλλά προκύπτει ότι οι επαφές τους με τους Καλιφορνέζους έχουν σταματήσει. 

Tags: