Το Πρωτοχρονιάτικο party των Κινγκς στο Μέμφις, με τον Βεζένκοφ… παρατηρητή (vids)
i

@ photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Το Πρωτοχρονιάτικο party των Κινγκς στο Μέμφις, με τον Βεζένκοφ… παρατηρητή (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:50 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 07:59 - 01.01.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς βρέθηκαν χρονιάρες μέρες στο Μέμφις και έκαναν εκεί ρεβεγιόν, αφού πρώτα διέλυσαν τους Γκρίζλις με 123-92. Η τριάδα των Φοξ, Σαμπόνις, Μονκ έκανε τη δουλειά της, έπαιξαν όλοι οι Βασιλιάδες, αλλά λιγότερο απ’ όλους ο Σάσα Βεζένκοφ.

Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του έτους στις ΗΠΑ κι ενώ στην Ελλάδα είχε έρθει ήδη το 2024, οι Σακραμέντο Κινγκς βρέθηκαν στο Μέμφις για μία αγωνιστική υποχρέωση. Δεν έχασαν την διάθεσή τους όμως και προσπάθησαν να περάσουν καλά πάνω στο παρκέ. Και το αποτέλεσμα για τους Βασιλιάδες ήταν πολύ διασκεδαστικό και απογοητευτικό για τους γηπεδούχους Γκρίζλις: 123-92!

Ο ΝτιΑρόν Φοξ έδειξε για μία ακόμα φορά τον δρόμο και τους διαδρόμους στην επίθεση, είχε 24, λιγότερους όμως, από τον Μαλίκ Μονκ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να κάνει τη διαφορά με 27 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής. Αυτοί «καθάρισαν» στην επίθεση, την ίδια ώρα που ο Ντομάντας Σαμπόνις ασχολήθηκε με όλα τα υπόλοιπα. Μάζεψε 21 ριμπάουντ έκανε 12 ασίστ, ενώ είχε διψήφιο αριθμό και σε πόντους (13). 

Οι διαφορές που δημιουργήθηκαν από το πρώτο κιόλας μέρος του παιχνιδιού ήταν μεγάλες. Κι όταν ξεπέρασαν το φράγμα των 30 πόντων, οι μεν Αρκούδες ουσιαστικά τα παράτησαν, οι δε Βασιλιάδες επέλεξαν να ξεκουράσουν τους βασικούς και τους σωματικά ταλαιπωρημένους και να δώσουν ευκαιρίες στους αναπληρωματικούς και σε αυτούς που βρίσκονται στο… βάθος του rotation. 

Έτσι, ο κόουτς Μάικ Μπράουν χρησιμοποίησε και τους 15 παίκτες της αποστολής, αλλά λιγότερο απ’ όλους χρησιμοποίησε δύο παίκτες. Τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον. Οι δυο τους είχε από 3’25’’ χρόνο συμμετοχής

Βέβαια, ο Μεξικάνος -σε αντίθεση με τον Βούλγαρο rookie- δεν πρόλαβε να σκοράρει. Ο Βεζένκοφ πάντως, στον λιγοστό χρόνο συμμετοχής του έκανε δύο σουτ και έβαλε το ένα. Είχε 2 πόντους και πήρε ένα ριμπάουντ. 

Οι 10 πιο... clutch στιγμές του 2023 - Από τον Λούκα Ντόντσιτς στον Τζίμι Μπάτλερ (vid)
NBA

13:53 - 31.12.2023

Οι 10 πιο... clutch στιγμές του 2023 - Από τον Λούκα Ντόντσιτς στον Τζίμι Μπάτλερ (vid)

Την ώρα της κρίσης, στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα, υπάρχουν κάποιοι που έχουν το θάρρος και την προσωπικότητα να σηκώσουν τα... μανίκια, μαζί και το βάρος της ευθύνης. Ιδού οι δέκα πιο εντυπωσιακές φάσεις στο ΝΒΑ για το ημερολογιακό έτος, που έκριναν έναν αποτέλεσμα ή μία πρόκριση.

Την ίδια ώρα που το Σακραμέντο έπαιρνε την 19η νίκη του (έχει και 12 ήττες), το Μέμφις που πανηγύρισε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια από την επιστροφή του Τζα Μοράντ τώρα ξαφνικά συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές ήττες και το ρεκόρ του είναι 10-22.