Οι 10 πιο... clutch στιγμές του 2023 - Από τον Λούκα Ντόντσιτς στον Τζίμι Μπάτλερ (vid)
i

@ photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Οι 10 πιο... clutch στιγμές του 2023 - Από τον Λούκα Ντόντσιτς στον Τζίμι Μπάτλερ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:53 - 31.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 31.12.2023

Την ώρα της κρίσης, στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα, υπάρχουν κάποιοι που έχουν το θάρρος και την προσωπικότητα να σηκώσουν τα... μανίκια, μαζί και το βάρος της ευθύνης. Ιδού οι δέκα πιο εντυπωσιακές φάσεις στο ΝΒΑ για το ημερολογιακό έτος, που έκριναν έναν αποτέλεσμα ή μία πρόκριση.

To σενάριο ήταν λες και γράφτηκε από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το θρίλερ είχε φθάσει στο αποκορύφωμά του και σε εκείνη ακριβώς τη... μία στιγμή, εμφανίστηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής, για να λυτρώσει αυτόν και την ομάδα του, την ίδια ώρα που θα βύθιζε στο... σκότος τους αντιπάλους. 

Στο ΝΒΑ τα highlights πλημμυρίζουν τον τόπο κάθε βράδυ, σε κάθε αγώνα. Τα δυναμικά καρφώματα, οι τρομερής έμπνευσης πάσες και κυρίως οι τάπες αφήνουν τα στόματα ανοιχτά. Προσοχή όμως, τώρα να μην μπει καμιά... μύγα! 

Διότι, ακολουθεί το Top-10 με τις καλύτερες clutch στιγμές του 2023. Κι όταν αναφέρομαι σε «clutch» στιγμές, με αυτόν τον όρο περιγράφεται στην πραγματικότητα η ώρα της κρίσης και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν συγκεκριμένες προσωπικότητες που αναλαμβάνουν δράση. 

Μία από αυτές είναι του Λούκα Ντόντσιτς. Ο Σλοβένος σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς όταν οι συνθήκες τον ευνοϊσουν δεν είναι λίγες οι φορές που κάνει το θαύμα του. Εξασφαλίζει ή... κλέβει μία νίκη για λογαριασμό των Καουμπόηδων. 

Αν υπήρχε Xρυσή Mπάλα στο Mπάσκετ, ποιος θα την έπαιρνε για το 2023;
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:15 - 31.12.2023

Αν υπήρχε Xρυσή Mπάλα στο Mπάσκετ, ποιος θα την έπαιρνε για το 2023;

Ο ένας ήταν MVP των τελικών και πρωταθλητής ΝΒΑ, ο άλλος MVP του Final Four και κυπελλούχος ΝΒΑ, την ίδια χρονιά μάλιστα που έγινε και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Κι αν έχαναν την Χρυσή Μπάλα ο Γιόκιτς και ο ΛεΜπρόν, ποιος θα ήταν ο «κλέφτης»; Ρητορικό ή όχι, το ερώτημα για τον κορυφαίο του 2023 δεν ψάχνει υπεύθυνη απάντηση, γιατί ναι μεν στο ποδόσφαιρο κάθε χρόνο παραδείδεται η Χρυσή Μπάλα, αλλά στο μπάσκετ δεν υπάρχει τέτοια διάκριση. Αν υπήρχε όμως…

Από αυτόν ξεκινούν και οι δέκα κορυφαίες στιγμές του είδους που διαδραματίστηκαν εντός του 2023. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβρη. Σιγά σιγά πάντως, αφήνοντας πίσω τον Luka Magic η δράση εστιάζει στις... εκτελέσεις του Τζίμι Μπάτλερ. Του ανθρώπου που πήγε τους Μαϊάμι Χιτ από το χέρι στα Play Offs του 2023 και τους πήγε μέχρι τους τελικούς. Εκεί όπου έχασαν από τους Ντένβερ Νάγκετς. Αλλά στη διαδρομή ο Mπάτλερ πρόλαβε πολλά χρονόμετρα και έστειλε ακόμα περισσότερους για διακοπές. 

Αυτός ήταν ο πιο clutch player του 2023, άσχετα αν στο No 1 σκαρφάλωσε ο Ντέρικ Ουάιτ των Σέλτικς, σε μία έκλαμψή του, ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Φθάνουν όμως, οι λέξεις...