Μόνο αυτός, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Τζον Στόκτον: Ο Χαλιμπάρτον έγραψε ιστορία στη νίκη των Πέισερς επί των Νικς (vids)
i

@ photo by Andy Lyons / Getty Images / Ideal Images

Μόνο αυτός, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Τζον Στόκτον: Ο Χαλιμπάρτον έγραψε ιστορία στη νίκη των Πέισερς επί των Νικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:08 - 31.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:09 - 31.12.2023

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον είναι το αστέρι των Πέισερς, μόνο που πλέον είναι και ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια είχε πάνω από 20 πόντους και περισσότερες από 20 ασίστ! Ο γκαρντ των Πέισερς το έκανε στο Σικάγο και τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου το επανέλαβε στην Ιντιάνα όταν συνάντησε και νίκησε (140-126) τους Νιου Γιορκ Νικς.

To ότι είναι χαρισματικός πασέρ, αυτό είναι ξεκάθαρο εδώ και πολύ καιρό. Ναι μεν ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να κάνει τις ομορφότερες και τις πιο εμπνευσμένες, τις πιο περίεργες και τις πιο περίτεχνες, αλλά δεν κάνει τις περισσότερες. Κανείς δεν κάνει παραπάνω -την τρέχουσα περίοδο- από τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον των Ιντιάνα Πέισερς, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής (31/12) και τελευταίας μέρας του 2023 φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. 

Απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς, δεν οδήγησε με κάποιον τρόπο τους Ιντιάνα Πέισερς στη νίκη. Το έκανε εντυπωσιακά και επιβλητικά. Το τελικό σκορ ήταν 140-129 και σε αυτή τη διαδρομή, ο Χαλιμπάρτον είχε 22 πόντους και 23 ασίστ! 

Το θέμα είναι πως ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που έφθασε αυτά τα επίπεδα. Είχε 21 πόντους και 20 ασίστ προ ημερών στο Σικάγο και πλέον, μπήκε στη λίστα ως ο τρίτος όλων των εποχών που κάνει το «20-20» δύο φορές στη σειρά. Για να αντιληφθείτε το μεγαλείο και το επίπεδο δυσκολίας αυτής της επίδοσης αρκούν τα ονόματα των άλλων δύο που τα έχουν καταφέρει: Μάτζικ Τζόνσον και Τζον Στόκτον.

Συνολικά πάντως, οι Πέισερς πήραν μία εύκολη νίκη, αφού οι συμπαίκτες του Χαλιμπάρτον αξιοποίησαν τις πάσες που τους έδωσε. Οι Μάιλς Τέρνερ (28 πόντοι), Άρον Νίσμιθ (25) και Μπενεντίκτ Μαθουρίν (20) ήταν παραγωγικοί. 

Την ίδια ώρα για τους Νικς, ο Ντάντε ΝτιΒιτσέντζο έκανε ρεκόρ καριέρας με 38 πόντους, ενώ οι Τζέιλεν Μπράντον και Τζούλιους Ραντλ είχαν από 28. Η ομάδα της Νέας Υόρκης βέβαια, είχε απουσίες πέραν του τραυματία Μίτσελ Ρόμπινσον, καθώς ο Αρ Τζέι Μπάρετ και ο Ιμάνιουελ Κουίκλι δεν είναι πλέον μαζί τους. Δώθηκαν με ανταλλαγή στο Τορόντο αντί των Ότζι Ανουνόμπι, Πρίσιους Ατσιούα και Μαλάτσι Φιλ, που αναμένονται άμεσα στο Μεγάλο Μήλο για να πιάσουν... δουλειά! 

Πρώτη νίκη για τους Πίστονς μετά από 28 ήττες σε 64 μέρες - Την... πάτησαν οι Ράπτορς (vids)
NBA

07:58 - 31.12.2023

Πρώτη νίκη για τους Πίστονς μετά από 28 ήττες σε 64 μέρες - Την... πάτησαν οι Ράπτορς (vids)

Στο Ντιτρόιτ το αρνητικό σερί των αποτυχιών σταμάτησε σε επίπεδα καταθλιπτικών ρεκόρ, αλλά στο τελευταίο ματς του 2023 τα Πιστόνια βρήκαν τον τρόπο να πάρουν μία νικη (129-127) κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς. Οι Ιντιάνα Πέισερς με μαέστρο και ρέκορντμαν (23 ασίστ) τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον επικράτησαν εύκολα και επιβλητικά (140-129) των Νιου Γιορκ Νικς.

Στο μεταξύ στο Σικάγο, οι Μπουλς δεν άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτη η απουσία του Τζοέλ Εμπίντ. Ο MVP της περασμένης περιόδου και πρώτος σκόρερ (και πέρσι και φέτος) έμεινε εκτός για τρίτο σερί παιχνίδι και οι Σίξερς αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν να καλύψουν ούτε καν ένα μικρό μέρος του κενού που άφησε. Τα είχαν καταφέρει προηγουμένως χωρίς αυτόν, αλλά οι Ταύροι ήταν... προσεκτικοί και με πρωταγωνιστές τους ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (24 πόντοι), Κόμπι Ουάιτ (20 πόντοι) και τον Αντρέ Ντράμοντ να βλέπει κενούς χώρους στη ρακέτα (15 πόντοι, 23 ριμπάουντ) νίκησαν με άνεση και σκορ 105-93. Αυτή ήταν η δέκατη ήττα των Σίξερς σε 32 αγώνες και μένουν λίγο... πίσω στο κυνήγι της πρωτιάς στην Ανατολή με τους Μπόστον Σέλτικς (25-6) και τους Μιλγουόκι Μπακς (24-8) να βρίσκονται μπροστά τους. 

Τέλος, ο Κόλιν Σέξτον και ο rookie Κεγιόντε Τζορτζ οδήγησαν τους Γιούτα Τζαζ σε μία σπουδαία εντός έδρας νίκη με 117-109 επί των περσινών φιναλίστ των τελικών, Μαϊάμι Χιτ. Ο πρώτος είχε 22 πόντους και ο δεύτερος 12 από τους συνολικά 21 του στην τελευταία περίοδο. Εκεί όπου κρίθηκε το αποτέλεσμα και οι Μορμόνοι πανηγύρισαν.