Έξαλλος ο ΛεΜπρόν για το τρίποντο που μέτρησε για... δύο - «Μέχρι και ο Στίβι Ουόντερ θα το έβλεπε» (vids)

Έξαλλος ο ΛεΜπρόν για το τρίποντο που μέτρησε για... δύο - «Μέχρι και ο Στίβι Ουόντερ θα το έβλεπε» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:59 - 31.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 31.12.2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπορούσε να το πιστέψει το... δώρο που του έκαναν οι διαιτητές τη μέρα των 39ων γενεθλίων του. Έβαλε τρίποντο που θα ισοφάριζε το ματς, αλλ μέτρησε για δίποντο!

Οι διαιτητές είχαν μία... έκπληξη για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς την ημέρα των γενεθλίων του. Ο 39χρονος πλέον, σούπερ σταρ των Λέικερς και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, έβαλε ένα τρίποντο που... ΘΑ ισοφάριζε την αναμέτρηση με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και πιθανότατα θα έστελνε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. 

Μόνο που έμεινε στο «θα», αφού οι διαιτητές είδαν και το ξαναείδαν στο video την κρίσιμη φάση στα 2,3 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και παρά το γεγονός ότι οριακά δεν πατούσε την γραμμή, τελικά αποφάσισαν πως την πατάει! 

Ήταν στο χέρι τους η εξουσία και την άσκησαν! Ο ΛεΜπρόν με το που συνειδητοποίησε ότι το σκορ τελικά θα γινόταν 107-106 αντί για 107-107, προφανώς και έγινε έξαλλος! Άλλα δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι άλλο από το να φωνάζει, για να ανατρέψει την αδικία. Τελικά την δέχθηκε, την σχολίασε βέβαια, αλλά η ουσια ειναι οτι έφυγε από την Μινεσότα ηττημένος.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα όμως, κι αφού οι σφυγμοί είχαν πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα, αυτό που είχε να πει για να δείξει το μέγεθος της αδικίας ήταν πως «ακόμα κι ο Στίβι Ουόντερ θα μπορούσε να το δει ότι δεν πατούσα τη γραμμή». Ακόμα δηλαδή και όσοι έχουν οπτική διαταραχή σε επίπεδο ολικής τύφλωσης. 

Μόνο αυτός, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Τζον Στόκτον: Ο Χαλιμπάρτον έγραψε ιστορία στη νίκη των Πέισερς επί των Νικς (vids)
NBA

08:08 - 31.12.2023

Μόνο αυτός, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Τζον Στόκτον: Ο Χαλιμπάρτον έγραψε ιστορία στη νίκη των Πέισερς επί των Νικς (vids)

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον είναι το αστέρι των Πέισερς, μόνο που πλέον είναι και ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια είχε πάνω από 20 πόντους και περισσότερες από 20 ασίστ! Ο γκαρντ των Πέισερς το έκανε στο Σικάγο και τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου το επανέλαβε στην Ιντιάνα όταν συνάντησε και νίκησε (140-126) τους Νιου Γιορκ Νικς.

Συμπλήρωσε επίσης πως «το πόδι μου είναι πίσω από τη γραμμή, είναι ξεκάθαρο. Μπορείς να δεις την απόσταση μεταξύ του ποδιού μου και της γραμμής του τριπόντου. Μίλησα στον διαιτητή και μου είπε ότι δεν ήταν στο χέρι τους. Κάποιος από το τεχνικό επιτελείο του replay τρώγοντας σάντουιτς με ζαμπόν έκανε το σφύριγμα». Και έκλεισε με μία απορίες: «Γιατί έχουμε το replay; Γιατί έχουμε το replay, όταν ακόμα και το replay κάνει λάθος; Ποιος είναι στο κέντρο του replay που λένε; Έχουμε ρομπότ εκεί; Τι συμβαίνει; Αν δεν βλέπεις αυτό, αυτό είναι καθαρό. Ακόμα κι αν το σουτ γίνεται και το πόδι μου είναι στη γραμμή μετά δεν έχει σημασία. Είναι απογοητευτικό».