Ο Ντόντσιτς έβαλε 39 πόντους στο Γκόλντεν Στέιτ και οι Μάβερικς νίκησαν, ο ΛεΜπρόν έκλεισε τα 39 και οι Λέικερς έχασαν (vids)
i

@ photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Ο Ντόντσιτς έβαλε 39 πόντους στο Γκόλντεν Στέιτ και οι Μάβερικς νίκησαν, ο ΛεΜπρόν έκλεισε τα 39 και οι Λέικερς έχασαν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 31.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 31.12.2023

Με μία νέα και εντυπωσιακή παράσταση στο Γκόλντεν Στέιτ και με μία νίκη επί των Ουόριορς ολοκληρώθηκε το 2023 για τον Λούκα Ντόντσιτς και τους αισιόδοξους Μάβερικς, τη μέρα που οι Λέικερς έχασαν στη Μινεσότα και δεν μπόρεσε να απολαύσει τα γενέθλιά του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Στις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις εμφανίσεις του έχει βάλει 39 πόντους. Και στην μία που δεν έβαλε τόσους, έχει βάλει παραπάνω: 50 στο Φοίνιξ, ανήμερα Χριστουγέννων. Τώρα, λίγες ώρες πριν την πρωτοχρονιά, ο Λούκα Ντόντσιτς επέστρεψε στο… αγαπημένο του νούμερο και με 39 πόντους, αλλά και 10 ασίστ και 8 ριμπάουντ, θύμησε στους Ουόριορς πως οι εποχές αλλάζουν. 

Ο Σλοβένος σταρ των Ντάλας Μάβερικς ουσιαστικά τους νίκησε (132-122) ουσιαστικά μόνος του και μάλιστα στο Γκόλντεν Στέιτ. Χωρίς την βοήθεια του τραυματία Κάιρι Ίρβινγκ και έχοντας για συνεργάτη του -όταν χρειάστηκε- τον Ντάντε Έξουμ με τους 19 πόντους του. 

Για τους Πολεμιστές, ο Στέφεν Κάρι είχε 25 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ντόντσιτς και έτσι πήγε στράφι και η καλύτερη εμφάνιση του Κρις Πολ με τη φανέλα της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ. Ο 38χρονος γκαρντ είχε 24 πόντους με 6/9 τρίποντα και 6 ασίστ. 

Η Τίμπεργουλβς επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους στη Δύση

Στη Μινεσότα πέρασε τη μέρα των γενεθλίων του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά το… δώρο που οι Τίμπεργουλβς του έκαναν δεν του άρεσε καθόλου. Προφανώς και είναι ευτυχής που στα 39 του συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν του αρκεί. Θέλει οι Λέικερς να πάρουν κι άλλους τίτλους. Ένα δαχτυλίδι (2020) και ένα Κύπελλο (In-season tournament 2023) έχουν μπει στη συλλογή του μέχρι στιγμής από τη μέρα που μετακόμισε στο Λ.Α. Και ξέρει πως δεν είναι εύκολο να φθάσει ξανά στην κορυφή του «μαγικού πλανήτη». Θα μπουν πολλοί στον δρόμο του και η Μινεσότα φέτος έχει δείξει και έχει αποδείξει ότι μπορεί να φθάσει πολύ ψηλά. 

Μόνο αυτός, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Τζον Στόκτον: Ο Χαλιμπάρτον έγραψε ιστορία στη νίκη των Πέισερς επί των Νικς (vids)
NBA

08:08 - 31.12.2023

Μόνο αυτός, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Τζον Στόκτον: Ο Χαλιμπάρτον έγραψε ιστορία στη νίκη των Πέισερς επί των Νικς (vids)

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον είναι το αστέρι των Πέισερς, μόνο που πλέον είναι και ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια είχε πάνω από 20 πόντους και περισσότερες από 20 ασίστ! Ο γκαρντ των Πέισερς το έκανε στο Σικάγο και τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου το επανέλαβε στην Ιντιάνα όταν συνάντησε και νίκησε (140-126) τους Νιου Γιορκ Νικς.

Με τη νίκη της επί των Λέικερς (108-106) βελτίωσε το ρεκόρ της σε 24-7. Με αυτό καθοδηγούν την κατάσταση σε ολόκληρη τη Δύση και μόνο οι Μπόστον Σέλτικς στην Ανατολή έχουν καλύτερη ομαδική επίδοση. 

Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά χρειάστηκε να βάλει το χέρι της και η διαιτησία με την κρίσιμη και λανθασμένη απόφασή της στο κρίσιμο εύστοχο τρίποντο του ΛεΜπρόν, που τελικά μέτρησε για δίποντο