Βαρύ κλίμα στους Ουόριορς: Δυσαρεστημένος με τον Κερ ο Κουμίνγκα

Τζόναθαν Κουμίνγκα

i

@Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Βαρύ κλίμα στους Ουόριορς: Δυσαρεστημένος με τον Κερ ο Κουμίνγκα

Χρήστος Τσάλτας 19:59 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 05.01.2024

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς μπαίνουν σε εσωστρέφεια, με τον Τζόναθαν Κουμίνγκα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο χρησιμοποίησης από τον Στιβ Κερ, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του, για την ώρα.

Η κατάσταση στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς μυρίζει... μπαρούτι. Όχι μόνο γιατί η ομάδα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, που την έχουν φέρει χαμηλά στην κατάταξη της Δύσης, αλλά και γιατί οι παίκτες του Στιβ Κερ δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο αξιοποίησης του έμπειρου κόουτς.

Τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζόναθαν Κουμίνγκα. Ο εκρηκτικός φόργουορντ έχει επιστρέψει στη δράση και στο παιχνίδι με τους Ντένβερ Νάγκετς έδωσε λύσεις με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Τα τελευταία 18 λεπτά του αγώνα όμως, τα είδε από την άκρη του πάγκου, καθώς ο Κερ προτίμησε να δώσει χρόνο στον Άντριου Ουίγκινς, με τον Καναδό φόργουορντ να τελειώνει την αναμέτρηση, στην ήττα της ομάδας του με 127-130 από τους Νάγκετς, σε ένα παιχνίδι που οι «πολεμιστές» βρίσκονταν μπροστά ακόμα και με 16 πόντους διαφορά (125-107 5'30'' πριν από το τέλος).

Ο Κερ ρωτήθηκε για την κίνηση αυτή, τονίζοντας πως ο Ουίγκινς ήταν πολύ χρήσιμος σε εκείνο το σημείο του αγώνα, με τα λόγια του να μην ηχούν καθόλου καλά στ' αυτιά του JK.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Σαμς Σαράνια, ο Κουμίνγκα έχει χάσει την πίστη του στον Κερ και δεν θεωρεί πως ο έμπειρος κόουτς θα του επιτρέψει να δείξει το πραγματικό αγωνιστικό πρόσωπό του. Κάτι που τον οδηγεί να εξετάζει τα πλάνα του για την επόμενη μέρα, με το ενδεχόμενο να ζητήσει ανταλλαγή να είναι ορατό, την ίδια ώρα που στο γηρασμένο ρόστερ των «πολεμιστών» παίκτες σαν τον Κουμίνγκα και τον Μόουζες Μούντι θεωρούνται σημεία αναφοράς για την επόμενη μέρα.

Την φετινή σεζόν ο 21χρονος φόργουορντ έχει αγωνιστεί σε 33 παιχνίδια και μετράει 12,8 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 50,6% στα σουτ εντός πεδιάς, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει χρόνο και να αποτελέσει παίκτη που θα κλείνει τα παιχνίδια για τους Ουόριορς, με τον Κερ να προτιμάει τον Ουίγκινς στη θέση του.

Sportal Euroleague Show με Βαλένθια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής