Ο νέος Ουεμπανιαμά, είναι 12 ετών αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα και ονομάζεται Μοχάμεντ Νταμπονέ (vids)

Ο νέος Ουεμπανιαμά, είναι 12 ετών αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα και ονομάζεται Μοχάμεντ Νταμπονέ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:24 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 11.12.2023

Στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ο 12χρονος Μοχάμεντ Νταμπονέ από την Μπουργκίνα Φάσο, κάνει αίσθηση με τα φυσικά του προσόντα, το μπόι του, αλλά και την άψογη τεχνική του. Συγκρίνεται από τώρα με τον 19χρονο σταρ του ΝΒΑ, Βικτόρ Ουεμπανιαμά και οι... Αμερικάνοι έχουν ήδη το βλέμμα τους πάνω του.

Είναι γεννημένος το 2011 κι όμως, έχει μπόι στα 209 εκατοστά. Η λαμπερή του ύπαρξη πάντως, δεν περιορίζεται στα φυσικά προσόντα, διότι ο 12χρονος από την Μπουργκίνα Φάσο, Μοχάμεντ Νταμπονέ, μαθητής της πρώτης τάξης του γυμνασίου, αλλά και αστέρι των ακαδημιών μπάσκετ της Μπαρτσελόνα, δημιουργεί στον αγωνιστικό χώρο φάσεις μοναδικές. Σαν κι αυτές που έκανε ως ανήλικος στη Γαλλία ο 19χρονος ήδη σούπερ σταρ του ΝΒΑ και των Σαν Αντόνιο Σπερς, Βικτόρ Ουεμπανιαμά

Ο Νταμπονέ τρέχει γρήγορα, καρφώνει δυναμικά και βάζει τρίποντα με άνεση και σθένος επαγγελματία. Είναι το Next Big Thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ο άνθρωπος που η ομάδα της Βαρκελώνης σκοπεύει στο μέλλον να παρουσιάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Βέβαια, είναι νωρίς ακόμα. Διότι, είναι μόλις 12 ετών, αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας του και το... άγουρο του χαρακτήρα και των προσόντων του, όχι μόνο έχει προκαλέσει αίσθηση στην Ισπανία, αλλά και το ΝΒΑ έχει αρχίσει να τον παρακολουθεί εντυπωσιασμένο.   

Μάλιστα, η πρόσφατη εμφάνιση του Νταμπονέ στον τελικό κόντρα στην ομάδα παίδων της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε 25 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 μπλοκ. Με αυτές τις επιδόσεις οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη νίκη με 61-59 και στην κατάκτηση του τίτλου ενός τουρνουά που συμμετείχαν νεαροί αθλητές έως και 15 ετών. Αυτός βέβαια, ήταν τρία χρόνια μικρότερος από τους περισσότερους συμμετέχοντες, αλλά ήδη το όνομά του βρίσκεται στην λίστα των αμερικανών σκάουτ, που τον έχουν τοποθετήσει ως πιθανή επιλογή σε ένα από τα Draft του 2030 ή του 2031. Και θεωρούν το ταλέντο του ένα μείγμα ανάμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά

Bronny is back: Ο γιος του Λεμπρόν έκανε το ντεμπούτο του 139 μέρες μετά την καρδιακή προσβολή (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

08:31 - 11.12.2023

Bronny is back: Ο γιος του Λεμπρόν έκανε το ντεμπούτο του 139 μέρες μετά την καρδιακή προσβολή (vids)

O ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν παρόντας, στο γήπεδο που ο 19χρονος πρωτότοκος γιος του, Μπρόνι, έκανε ντεμπούτο στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, τεσσερισήμισι μήνες μετά το ξαφνικό και σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά του.

Ταυτόχρονα, η Ισπανική Ομοσπονδία, έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για να τον τοποθετήσει στις «μικρές» εθνικές ομάδες, ενώ αποτελεί για τη χώρα το ανερχόμενο ταλέντο, πίσω φυσικά από τον 18χρονο Ιθάν Αλμάνσα, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 και ναι μεν βρίσκεται ήδη στην G-League ως... σκαλοπάτι για το ΝΒΑ, αλλά πέραν από τους Αμερικάνους και οι Ίβηρες τον προορίζουν για... μεγάλα πράγματα.