Ο Ανγκόλα «κόπηκε» από τον γιατρό της Μακάμπι, αλλά η Χάποελ Τελ Αβίβ τον θέλει και ερευνά την υπόθεση (vid)

Μπράιαν Ανγκόλα

i

© Intime

Ο Ανγκόλα «κόπηκε» από τον γιατρό της Μακάμπι, αλλά η Χάποελ Τελ Αβίβ τον θέλει και ερευνά την υπόθεση (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:34 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 26.07.2023

Λίγες μέρες μετά την αποτυχία του να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις στη Μακάμπι, ο Μπράιαν Ανγκόλα έχει πρόταση από την Χάποελ Τελ Αβίβ κι αν τεστ δείξουν κάτι το αμελητέο ή το περαστικό, τότε η μεταγραφή του (αυτή τη φορά) πιθανότατα θα ολοκληρωθεί.

Έπειτα από μία εξαιρετική σεζόν στην Τουρκία, με την Καρσίγιακα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ αποφάσισε νωρίς -πριν καν μπει το καλοκαίρι- πως ήρθε η ώρα να αποκτήσει έναν διακαή της πόθο. Τον Μπράιαν Ανγκόλα η ομάδα του Λαού τον ήθελε από τον καιρό που έπαιζε στην ΑΕΚ (τη σεζόν 2021-22) και τώρα, από τη στιγμή που είναι ελεύθερος, του προσέφερε συμβόλαιο. 

Ο Κολομβιανός γκαρντ/φόργουορντ το αποδέχθηκε, αλλά στις ιατρικές εξετάσεις που ακολούθησαν «κόπηκε». Έτσι, χάλασε μία μεταγραφή... καριέρας για τον 29χρονο, ο οποίος όμως, σύμφωνα με την ισραηλινή Wallasports έχει ήδη στα χέρια του άλλη μία πρόταση από εκείνα τα μέρη και μάλιστα από ομάδα του Τελ Αβίβ ξανά! 

Η Χάποελ, που αγωνίζεται και στο Eurocup, θέλει να τον κάνει δικό της κι αν το πρόβλημα υγείας που του στέρησε τη μεταγραφή στη Μακάμπι είναι κάτι που τελικά αποδειχθεί αμελητέο ή όχι και τόσο σοβαρό, τότε η μετακίνησή του δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί άμεσα. 

Πέρσι ο Ανγκόλα έκανε... πάταγο με την Καρσίγιακα καταγράφοντας 18 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, 4,9 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, ενώ στο Baskeball Champions League της FIBA παρήγαγε ανά αγώνα 15,8 πόντους, 3,6 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 1,8 κλεψίματα.

Μία παρουσία και νούμερα που λίγο έλειψε να τον οδηγήσουν στην Euroleague μέσω του ενδιαφέροντος της Μακάμπι Τελ Αβίβ που δεν έφθασε σε οριστική συμφωνία για ιατρικούς λόγους, παρόλα αυτά ο παίκτης εκτός του ότι έχει στα χέρια του το κάλεσμα της Χάποελ, υπάρχουν και αρκετές ομάδες της Τουρκίας που τον σκέφτονται έντονα. Η... δεύτερη ομάδα του Τελ Αβίβ όμως, φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο. 

Εν τω μεταξύ, η Χάποελ ολοκληρώνει άλλη μία σημαντική μεταγραφή, αυτή του Κάιλ Αλεξάντερ. Πρόκειται για τον τέως παίκτης της Βαλένθια και διεθνή με την ομάδα του Καναδά, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.