Ο άνθρωπος που άλλαξε μυαλά στον Εργκίν Αταμάν και τον εκτόξευσε στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Εργκίν Αταμάν πανηγυρίζει τη 2η σερί Euroleague με την Εφές

i

© Intime

Ο άνθρωπος που άλλαξε μυαλά στον Εργκίν Αταμάν και τον εκτόξευσε στην κορυφή της Ευρώπης

Ηλίας Λαλιώτης 10:04 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 21.06.2023

Η σπουδαία εμπειρία που είχε ο Εργκίν Αταμάν δίπλα στον Γκρεγκ Πόποβιτς, πριν αναλάβει την Αναντολού Εφές το 2017, διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του Τούρκου προπονητή και του άλλαξε τον τρόπο διαχείρισης των παικτών του.

Ο Εργκίν Αταμάν ανέλαβε το έργο της επιστροφής του Παναθηναϊκού στην ελίτ της Ευρώπης. Είναι ίσως ο πιο κατάλληλος να το κάνει, μιας και ο ίδιος τα τελευταία 5 χρόνια βρέθηκε στην κορυφή της με την Αναντολού Εφές και είναι με διαφορά ο πιο επιτυχημένος στην Euroleague, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί, ο τρόπος σκέψης του η νοοτροπία που είχε ως προπονητής στα αποδυτήρια άλλαξε λίγο πριν αναλάβει το 2017 την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Μέχρι τότε ήταν αυστηρός, απόλυτος και ιδιαίτερα σκληρός με τους παίκτες του. Είχε ξεσπάσματα και είχε την πειθαρχία εντός κι εκτός παρκέ πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Παράνοια των Τούρκων με την ανακοίνωση του Αταμάν - «Τσάκισε τη Φενέρ εδώ, θα συντρίψει τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα»
EUROLEAGUE

16:49 - 20.06.2023

Παράνοια των Τούρκων με την ανακοίνωση του Αταμάν - «Τσάκισε τη Φενέρ εδώ, θα συντρίψει τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα»

Ο Εργκίν Αταμάν ανακοινώθηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό για τα επόμενα δύο χρόνια, με τους Τούρκους φιλάθλους να κατακλύζουν την ανάρτηση της ΚΑΕ στο Twitter με αμέτρητα μηνύματα.

Το 2017, όμως, βρέθηκε για ένα διάστημα στις προπονήσεις των Σαν Αντόνιο Σπερς και παρακολούθησε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Γκρεγκ Πόποβιτς. Τον προπονητή που θεωρεί κορυφαίο όλων. Όχι μόνο από τακτικής πλευράς, αλλά και σαν προσωπικότητα.

Η αυτοπεποίθηση και ο τρόπος επικοινωνίας του Πόποβιτς με τους παίκτες του μέσα στις προπονήσεις, εντυπωσίασε τον Εργκίν Αταμάν και ταυτόχρονα τον επηρέασε. Όταν λίγο μετά ήρθε η πρόσκληση από την Εφές, προσπάθησε να περάσει αυτά που είδε στο Σαν Αντόνιο. Άλλαξε το… μυαλό του και την αντιμετώπιση που είχε προς τους παίκτες του και τα αποτελέσματα ήταν θριαμβευτικά.

Το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο παρακάτω βίντεο: