Η ομάδα Final 4 που φτιάχνει ο Παναθηναϊκός - Τα «σημαντικά ονόματα» που αποκάλυψε ο Αταμάν

Ντάντε Έξουμ και Κέβιν Πάντερ

i

© Intime

Η ομάδα Final 4 που φτιάχνει ο Παναθηναϊκός - Τα «σημαντικά ονόματα» που αποκάλυψε ο Αταμάν

Ηλίας Λαλιώτης 14:01 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 19.06.2023

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τον στόχο της επιστροφής του Παναθηναϊκού σε Final 4, αποκάλυψε ότι είναι σε επαφές με σημαντικά ονόματα και το Sportal αναλύει τα δεδομένα.

Ο Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Αναντολού Εφές και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να πιάσει και τυπικά δουλειά στον Παναθηναϊκό.

Έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, πως όλο αυτό το διάστημα, ο Τούρκος προπονητής ήταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους «πράσινους» και τον Σάνι Μπετσίροβιτς για την πορεία των υποθέσεων που ήδη «τρέχει» ο Παναθηναϊκός, ενώ παρακολούθησε και τους τελικούς με τον Ολυμπιακό για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης των παικτών.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Εργκίν Αταμάν ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά τον μεγάλο στόχο της ομάδας του. «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που κέρδισε τους περισσότερους τίτλους στην Euroleague μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μου έκαναν αυτή την πρόταση γιατί ήθελαν να γυρίσουν στα παλιά. 

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μια πολύ σοβαρή αλλαγή στον Παναθηναϊκό και μια ομάδα με στόχο το Final 4 και τον τίτλο της Euroleague. Άλλωστε αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με τον προπονητή. Είμαστε σε συμφωνία με την διοίκηση γι' αυτό το θέμα. Είμαστε σε επαφή με πολύ σημαντικά ονόματα».

Αταμάν: «Μιλάμε με πολύ μεγάλα ονόματα για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Euroleague» (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:18 - 18.06.2023

Αταμάν: «Μιλάμε με πολύ μεγάλα ονόματα για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Euroleague» (vid)

Μεταγραφικές εξελίξεις προανήγγειλε στον Παναθηναϊκό o Εργκίν Αταμάν, που τόνισε πως το «τριφύλλι» μιλάει με σημαντικά ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ επεσήμανε πως στόχος έιναι η κατάκτηση της Euroleague τη νέα σεζόν.

Τριάδα «φωτιά» στα γκαρντ

Ποια είναι αυτά τα όνοματα; Ήδη στο Sportal έχετε πάρει μια πολύ καλή ιδέα του πράσινου σχεδιασμού. Η πρώτη μεταγραφή που έχει ήδη κλείσει είναι αυτή του Λούκα Βιλντόζα!

Ο Αργεντινός γκαρντ θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τον Ερυθρό Αστέρα τις επόμενες ημέρες (η ομάδα του χάνει με 2-1 από την Παρτιζάν στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας) και στη συνέχεια θα σφραγίσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση, με τον Βιλντόζα να μετράει 12,6 πόντους (με 36% στο τρίποντο), 3,9 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα τη σεζόν 2022-23 στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα.

Στη Σερβία έχει στοχεύει ο Παναθηναϊκός και για τις υπόλοιπες κινήσεις του στα γκαρντ. Και συγκεκριμένα στην Παρτιζάν, με το δίδυμο των Ντάντε Έξουμ και Κέβιν Πάντερ να έχει εξαιρετική συνεργασία κάτω από τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς και να δείχνει να «κολλάει» ιδανικά μαζί με τον Βιλντόζα.

Είναι γνωστό πως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, μεταξύ άλλων ομάδων, είναι βασικός στόχος για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ και το Τριφύλλι του έχει κάνει την καλύτερη πρόταση που έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή.

Πλέον, στο προσκήνιο υπάρχει και η περίπτωση του Αυστραλού πρώην NBAer, Ντάντε Έξουμ. Το Sportal σας είχε αποκαλύψει ότι ο 27χρονος έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και πλέον, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, μιας και οι υπόλοιπες επιλογές δεν προχωράνε.

Ο Έξουμ τη χρονιά που μας πέρασε μέτρησε 13,2 πόντους, 2,7 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 0,8 κλεψίματα με 40% στο τρίποντο.

Ο κορυφαίος σέντερ μετά τον Ταβάρες και ο Μάριο Χεζόνια

Από την Παρτιζάν ο Παναθηναϊκός έχει στοχεύσει και στον κορυφαίο σέντερ της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, πίσω από τον Έντι Ταβάρες. Ο λόγος για τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος έκανε σεζόν καριέρας με 12 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 0,9 κλεψίματα, 0,8 μπλοκ και 19,1 στην αξιολόγηση και είναι πρώτος στόχος των «πράσινων» για τη θέση του σέντερ.

Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, η περίπτωση του Μάριο Χεζόνια δεν είναι στα χέρια του Παναθηναϊκού πλέον, καθώς θα πρέπει ο ίδιος να έρθει σε συνεννόηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να μείνει ελεύθερος, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις επιστροφής του. Το δεδομένο είναι πως ο Αταμάν τον θέλει και ο Κροάτης θα ήθελε να επιστρέψει.

Οι ελληνικές λύσεις

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη καλύψει και δύο κενά στο ρόστερ του με Έλληνες παίκτες. Ο Δημήτρης Μωραΐτης θα έρθει για να αντικαταστήσει τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο για να καλύψει το κενό που υπήρχε στους σέντερ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι ένας ακόμα παίκτης από την Παρτιζάν που αρέσει στον Αταμάν, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να λύσει τα χέρια των «πράσινων», ειδικά σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο Γιώργος Παπαγιάννης, αλλά θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθεί πως δεν θα συνεχίσει στη Φενέρ.

Αν αυτό γίνει ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να ασχοληθεί μαζί του, καθώς θέλει έναν ακόμα παίκτη αυτού του επιπέδου για να φτιάξει μια πανίσχυρη τετράδα στα γκαρντ. Πριν μερικούς μήνες, άλλωστε, είχε γίνει σχετική προσέγγιση, αλλά ο Ντόρσεϊ είχε ήδη συμφωνήσει προφορικά με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Φυσικά, οι «πράσινοι» και ο Εργκίν Αταμάν κάνουν και συζητήσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δεν αποκλείεται ένα από αυτά τα σημαντικά ονόματα που μίλησε ο Τούρκος να γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα...