Ο Άντριου Ουίγκινς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Καναδά!

Ο Άντριου Ουίγκινς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Καναδά!

Χρήστος Τσάλτας 16:38 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 10.09.2023

Ο Καναδάς κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας του, νικώντας την Team USA στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως στην Βόρεια Αμερική σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal υπάρχουν πολλές πιθανότητες ώστε ο Άντριου Ουίγκινς να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αποστολή στη Μανίλα

Η 10η Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα ξεχωριστή για το μπάσκετ του Καναδά, αλλά και ολόκληρο τον αθλητισμό της χώρα. Η εθνική ομάδα μπάσκετ, με τον Τζόρντι Φερνάντεθ στην τεχννική ηγεσία της, κατάφερε να φτάσει σε θρίαμβο, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

Ήταν το πρώτο μετάλλιο σε τέτοια διοργάνωση για τους Καναδούς, με το επίτευγμα αυτό να αποκτά ιστορική σημασία, σε όλα τα επίπεδα.

Το ταλένοτ που υπάρχει στην εθνική ομάδα της χώρας είναι άφθονο. Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Ντίλον Μπρουκς, Λου Ντορτ, Νικέλ Αλεξάντερ-Ουόκερ, Κέλι Ολίνικ, Ντουάιτ Πάουελ ήταν οι βασικοί πυλώνες της ομάδας αυτό το καλοκαίρι. Οι Καναδοί μάλκιστα πέραν του μεταλλίου εξασφάλισαν και απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αυτός είναι και ο επόμενος μεγάλος στόχος τους, όπως ξεκαθάρισε και ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, μιλώντας στο Sportal. Μάλιστα οι Καναδοί έχουν ένα σοβαρ΄λόγο να νιώθουν αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα τους.

Διότι στο Παρίσι αναμένεται να παρουσιαστούν ενισχυμένοι. Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς να βρεθεί στο Παρίσι με την εθνική ομάδα της χώρας του, σε μια εξέλιξη που αναμένεται να ισχυροποιήσει σημαντικά το ρόστερ των Καναδών, που θα έχουν στις τάξεις τους έναν all around φόργουορντ πρώτης γραμμής, στην προσπάθεια κατάκτησης μεταλλίου και στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.