Ο Κέλι Ολίνικ στο Sportal: «Τα δώσαμε όλα για το μετάλλιο, φέρνουμε περηφάνια και πάθος στον Καναδά»

Κέλι Ολίνικ

Ο Κέλι Ολίνικ στο Sportal: «Τα δώσαμε όλα για το μετάλλιο, φέρνουμε περηφάνια και πάθος στον Καναδά»

Χρήστος Τσάλτας 15:36 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 26.09.2023

Ο Κέλι Ολίνικ περιέγραψε στο Sportal το συναίσθημά του μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την εθνική ομνάδα του Καναδά και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

Αποστολή στη Μανίλα

Ο μεγάλος στόχος του Καναδά επετεύχθη. Η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ κατάφερε να επικρατήσει της Team USA στον μικρό τελικό, σε έναν αγνώα που κρίθηκε στην παράταση. Ακόμνα και όταν η ομάδα του Στιβ Κερ όμως ανέτρεπε το σκηνικό, οι Καναδοί έβρισκαν λύσεις και έπαιρναν αυτό που ήθελαν.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της εκπληκτικής πορείας τους ως το ιστορικό πρώτο μετάλλιο για το μπάσκετ της χώρας, ήταν ο Κέλι Ολίνικ. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας του Καναδά δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, ενώ την ίδια ώρα φρόντισε να θέσει ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια.

«Είναι μοναδικό φίλε», ανέφερε αρχικά στην απάντησή του στο Sportal, για να προσθέσει πως «το να έχεις ένα μετάλλιο γύρω από το στήθος σου και να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να φέρνεις στη χώρα σου περηφάνια, πάθος χρόνο προσπάθειας, ιδρώτα, δάκρυα, τα πάντα. Είναι εξαιρετικό το συναίσθημα από κάθε άποψη».

Το μέλλον για την εθνική ομάδα του Καναδά μοιάζει λαμπρό. Διότι πέραν της επιτυχίας αυτής στη Μανίλα, η χώρα της Βόρειας Αμερικής έχει δείξει πως διαθέτει και μέλλον, καθώς οι παίκτες-κλειδιά του ρόστερ, όπως ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο Αρ Τζέι Μπάρετ και ο Λου Ντορτ δεν έχουν ξεπεράσει τα 26 τους χρόνια.

Η επιτυχία αυτή είναι η αρχή για τα σπουδαία, με τον Ολίνικ να είναι ξεκάθαρος αναφορικά νε το μέλλον της ομάδας του. «Είναι σημείο αναφοράς για εμάς. Θέλουνε να χτίσουμε από εκεί και να συνεχίσουμε να χτίζουμε από αυτό το σημείο για το επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και να πάμε παρακάτω μέσα από αυτό».

Για το σταδιακά όλο και πιο βελτιωμένο μπάσκετ του Καναδά, η επιτυχία στη Μανίλα ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για να πάει στο επόμενο επίπεδο. Κάτι που ήξερε πολύ καλά ο Ολίνι, ως αρχηγός του συνόλου, που πλέον μπορεί να περηφανεύεται πως η χώρα του μπήκε στο χάρτη του παγκόσμιο μπάσκετ, για τα καλά.

Ο Καναδάς κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Team USA και να κατακτήσει την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μαζί το χάλκινο μετάλλιο στη Μανίλα.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.