Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ στο Sportal: «Επόμενος στόχος; Να παλέψουμε για το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες» (vid)

Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ στο Sportal: «Επόμενος στόχος; Να παλέψουμε για το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 15:51 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 26.09.2023

Ο ασταμάτητος Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ δε νσταματάει να θέτει τον πήχη ψηλά λκαι όπως ξεκαθάρισε στο Sportal ο επόμενος στόχος του είναι να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αποστολή στη Μανίλα

Το μπα΄σκετ του Καναδά ζει μεγάλες στιγμές. Η εθνική ομάδα της χώρας έπειτα από 13 παρουσίες που κυμάνθηκαν -κατά κύριο λόγο- στη μετριότητα, κατάφερρε να γράψει ιστορία. Απέναντι στην Team USA προσέφερε μια μοναδική παράσταση και έπειτα από 45 απολαυστικά λεπτά μπάσκετ τα κατάφερε!

Κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της, σε ένα τουρνουά στο οποίο οι παίκτες του Τζόρντι Φερνάντεθ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έδειξαν ικανοί για μεγάλα πράγματα.

Το ρόστερ άλλωστε αφήνει υποσχέσεις κια για το μέλλον, με τους Καναδούς να θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά. Πρώτος και σε αυτό το κομμάτι ήταν ο ηγέτης της ομάδα, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Αφού προσέφερε μια μοναδική παράσταση με 31 πόντους και 12 ασίστ, ο SGA απάντησε στο Sportal για το ποια είναι η επόμενη πρόκληση της ομάδας του. «Να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση, όμως δεν έμεινε -μόνο- σε αυτή.

Διότι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η αυτοπεποίθησή του είναι τόσο ανεβασμένη, σε βαθμό να ονειρεύεται νέο μετάλλιο. «Είαι αισιόδοξος. Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ. Όσο παίζουμε όλοι μαζί η ομάδα γίνεται καλύτερη. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό πυο έρχεται», ήταν τα λόγια του Καναδού σούπερ σταρ πριν πάει την άγουσα για τα αποδυτήρια και πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία του μπάσκετ της χώρας.

Ο Καναδάς μπήκε για τα καλά στον χάρτη πλέον και στην Βόρεια Αμερική θέτουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Με το ταλέντο που υπάρχει στην εθνική ομάδα δεν έχουν και άδικο...

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.