Ο Άντριου Ουίγκινς θα παίξει με τους Ουόριορς από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Κινγκς

Άντριου Ουίγκινς

i

© photo by Alika Jenner / Getty Images / Ideal Images

Ο Άντριου Ουίγκινς θα παίξει με τους Ουόριορς από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Κινγκς

Γιώργος Γαβριλάκης 09:44 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 14.04.2023

Μετά από δύο μήνες και κάτι μέρες, ο Άντριου Ουίγκινς θα φορέσει ξανά τη φανέλα των πρωταθλητών Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και θα αγωνιστεί κανονικά στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των play offs κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς.

Την τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα των Ουόριορς και μπήκε στο γήπεδο είχαμε 14 Φεβρουρίου. Την επόμενη μέρα, ο Άντριου Ουίγκινς, λόγω προσωπικών προβλημάτων -που αργότερα έγιναν γνωστό ότι αφορούσε πρόβλημα υγείας του πατέρα του- απομακρύνθηκε από την ομάδα. 

Επέστρεψε στο Γκόλντεν Στέιτ (από την πατρίδα του, τον Καναδά) λίγο πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν, αλλά βοήθησε μόνο... ψυχολογικά την προσπάθεια της ομάδας του να προκριθεί απευθείας στα play offs. Δεν αγωνίστηκε, αλλά το κενό καλύφθηκε, οι πρωταθλητές του 2022 τερμάτισαν στην έκτη θέση και πλέον θα συναντήσουν τους Σακραμέντο Κινγκς με μειονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο. 

Οι Κλίπερς προετοιμάζονται χωρίς τον Πολ Τζορτζ για ολόκληρη τη σειρά κόντρα στους Σανς
NBA

09:12 - 13.04.2023

Οι Κλίπερς προετοιμάζονται χωρίς τον Πολ Τζορτζ για ολόκληρη τη σειρά κόντρα στους Σανς

Ο Πολ Τζορτζ παραμένει εκτός με πρόβλημα στο γόνατο, δεν θα αγωνιστεί στα πρώτα παιχνίδια κόντρα στους Φοίνιξ Σανς του Κέβιν Ντουράντ και δεν αποκλείεται να μην εμφανιστεί καν στη σειρά του πρώτου γύρου της δυτικής περιφέρειας.

Το ευχάριστο για τον κόουτς Στιβ Κερ είναι πως ο 28χρονος φόργουορντ πλέον είναι διαθέσιμος και θα αγωνιστεί κανονικά από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, τα ξημερώματα της Κυριακής (16/4, 03.30). Πρόκειται για έναν καθοριστικό παίκτη για τους Καλιφορνέζους, ο οποίος σε 37 αγώνες φέτος προσφέρει 17,1 πόντους και 5 ριμπάουντ. 

Μάλιστα, πέρσι, στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του δαχτυλιδιού ο Ουίγκινς στην post season έκανε καταπληκτικά παιχνίδια: 16,5 πόντοι και 7,5 ριμπάουντ. Χωρίς αυτόν, δεν θα τα είχαν καταφέρει και... με αυτόν φέτος αυξάνουν τις ελπίδες τους

Οι Κινγκς είναι μία ομάδα που σκοράρει πιο πολύ από οποιαδήποτε ομάδα στο ΝΒΑ και ο Στέφεν Κάρι, ο Κλέι Τόμπσον και ο Τζόρνταν Πουλ ίσως υπάρχουν μέρες που δεν είναι... αρκετοί.