Ο αστράγαλος του Ντουράντ έχει πρόβλημα, μένει εκτός ίσως μέχρι το τέλος της regular season

Κέβιν Ντουράντ

Ο αστράγαλος του Ντουράντ έχει πρόβλημα, μένει εκτός ίσως μέχρι το τέλος της regular season

Γιώργος Γαβριλάκης 18:51 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 09.03.2023

Ο τραυματισμός του Κέβιν Ντουράντ στην προθέρμανση πριν το ματς με τους Θάντερ, τον θέτει εκτός δράσης για ένα διάστημα που πιθανότατα θα ξεπερνά τον ένα μήνα. Ο 35χρονος σούπερ σταρ ίσως χάσει όλα τα υπόλοιπα ματς ως τα play offs.

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν έτοιμος για το πρώτο του παιχνίδι μπροστά στους φίλους των Σανς, στην έδρα της νέα του ομάδας, το Φοίνιξ, όταν ένα στραβοπάτημα στην ατομική του προθέρμανση τον έθεσε εκτός. 

Ο 35χρονος φόργουορντ, ο οποίος έχει παίξει ήδη τρία παιχνίδια με τους Ήλιους -που παρεμπιπτόντως και τα τρία ήταν νικηφόρα- δεν αποκλείεται να μην αγωνιστεί ξανά τουλάχιστον μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν. 

Το διάστρεμμα που υπέστη πριν το παιχνίδι με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ φαίνεται πως δεν είναι αμελητέο και τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι... καταδικαστικά, αλλά ο Ντουράντ αναμένεται να μείνει εκτός για περισσότερο από έναν μήνα. Στην καριέρα του έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, μα πάντα επιστρέφει δυνατός. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε έξι εβδομάδες με πρόβλημα στο γόνατο, που απέκτησε στις τελευταίες εβδομάδες ως παίκτης των Μπρούκλιν Νετς. 

O Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε μόνος του στην προθέρμανση, πριν το πρώτο του ματς στο Φοίνιξ (vid)
NBA

06:18 - 09.03.2023

O Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε μόνος του στην προθέρμανση, πριν το πρώτο του ματς στο Φοίνιξ (vid)

Το Φοίνιξ ετοιμαζόταν να δει για πρώτη φορά στο γήπεδό του τον Κέβιν Ντουράντ να αγωνίζεται με τους Σανς, αλλά 35χρονος σούπερ σταρ γύρισε τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια του ατομικού του προγράμματος πριν την έναρξη του αγώνα. Και αποχώρησε…

Όταν το ξεπέρασε, έβαλε τη φανέλα των Σανς και στα τρία του παιχνίδια προσεφερε 26,7 πόντους και 7,3 ριμπάουντ. Μάλιστα, στη νίκη επί των Ντάλας Μάβερικς είχε 37 πόντους και τώρα οι Ήλιοι θα προσπαθήσουν να καλύψουν την απουσία τους, να διατηρήσουν τη θέση τους στην πρώτη εξάδα της Δύσης, να πάρουν απευθείας πρόκριση στα play offs και εκεί να τον περιμένουν να ενσωματωθεί. 

Η ομάδα από την Αριζόνα με ρεκόρ 37-29, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση της περιφέρειας. Πρακτικά μπορεί να φθάσει μέχρι το Νο 2, αφού το Σακραμέντο και το Μέμφις που είναι μπροστά της δεν απέχουν σε βαθμό που να μην πλησιάζονται. Ίσα ίσα! Οι Κινγκς και οι Γκρίζλις είναι στο 38-26, αλλά στην πραγματικότητα ο νους των Σανς είναι στους... από κάτω. Οι Ουόριορς (34-32) τους ακολουθούν, ένα ένα γκρουπ ομάδων (Τίμπεργουλβς, Μάβερικς, Λέικερς, Πέλικανς, Θάντερ, Μπλέιζερς και Σανς) θα προσπαθήσουν να απειλήσουν. Ειδικά τώρα που ο Ντουράντ είναι εκτός δράσης.