Ο Γιάννης Χριστόπουλος αναλύει στο Sportal τους δύο ημιτελικούς του Final 8
i

Γιάννης Χριστόπουλος / © Intime

Ο Γιάννης Χριστόπουλος αναλύει στο Sportal τους δύο ημιτελικούς του Final 8

Πάρης Τσελεπίδης • 11:26 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η μέρα της κρίσης για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην τελική φάση του Κυπέλλου έφθασε! Το ίδιο και για την ΑΕΚ με το Περιστέρι. Ο προπονητής του Προμηθέα, Γιάννης Χριστόπουλος μας... ξεναγεί στο αγωνιστικό και ψυχολογικό κομμάτι των ημιτελικών.

Λίγο πριν την έναρξη των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, το Final 8 αρχίζει να κορυφώνει την αγωνιστική δράση στο γήπεδο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, Κρήτης. Ο προπονητής του Προμηθέα, Γιάννης Χριστόπουλος κι ενώ ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό ετοιμάζουν να διασταυρώσουν τα... σπαθιά τους σε μία μονομαχία των δύο «αιωνίων» και η ΑΕΚ με το Περιστέρι διεκδικούν το δεύτερο (πρώτο χρονικά) εισιτήριο του τελικού, αναλύει για το Sportal τα «πως» και τα «γιατί» των δύο αγώνων

Ο 49χρονος Έλληνας τεχνικός, εξήγησε πως η κεντρική εικόνα είναι ότι «στα δύο παιχνίδια, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές ομάδες που έχουν τον... ίδιο σκοπό». Οι τρεις από αυτές, δηλαδή ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και το Περιστέρι «ξεκινούν από την ίδια βάση. Συγκεκριμένα, θα καταβάλουν προσπάθεια για να γίνουν σε αγωνιστικό επίπεδο και στην ουσία του μπάσκετ κανονικές... ομάδες. Να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να κυνηγήσουν ως σύνολο την επιτυχία», μας είπε δηλαδή «την πρόκριση»

Final 8: Τι είδαμε μέχρι τα ημιτελικά και τι μας περιμένει
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

10:47 - 18.02.2023

Final 8: Τι είδαμε μέχρι τα ημιτελικά και τι μας περιμένει

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν το κύπελλο Ελλάδας αφού είναι οι ομάδες που τσέκαραν τα εισιτήριά τους για τους ημιτελικούς. Ο Νίκος Καλαμπάκας γράφει για τα όσα έγιναν και θα γίνουν στα Δύο Αοράκια...

Όσον αφορά στην τέταρτη ομάδα, τουτέστιν τον Ολυμπιακό «εκεί αναφερόμαστε στην απόλυτη αγωνιστική πεμπτουσία». Αυτή είναι σύμφωνα με τον Γιάννη Χριστόπουλο η εικόνα και η ουσία του Ολυμπιακού. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα μεμονωμένα... 

ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (18/2, 15:45)

«Δυο ομάδες που προσπαθούν να σταθεροποιήσουν το αγωνιστικό τους προφίλ και να συνδυάσουν το κοντινό παρελθόν με τις σημερινές απαιτήσεις. Το Περιστέρι από τη μία, δείχνει ισορροπία στην κατάρτιση του ρόστερ του, έπειτα και από τις τελευταίες προσθήκες. Έχει παίκτες που έχουν το ειδικό βάρος και μπορούν να κουβαλήσουν την ομάδα σε κρίσιμα σημεία. Πάνω στο παρκέ υπερτερεί στη θέση των γκαρντ, έχοντας συγχρόνως ειδικούς ψηλούς με εμπειρία. 

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ παλεύει να βρει χημεία και ισορροπία. Στην ομάδα διαχειρίζονται τα νέα πρόσωπα και τους τραυματισμούς που σίγουρα τις δημιουργούν δυσλειτουργίες. Υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ, που μπορεί να της επιτρέψει να γίνει επικίνδυνη έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. Έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικά παιχνίδια φέτος, ειδικλα εκεί που το «πρέπει» είχε προτεραιότητα και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο του χαρακτήρα της ως ομάδα»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (18/2, 19:15)

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει κατ΄ αρχάς να κερδίσει τον... εαυτό του. Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο και αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος τους κόντρα στον Ολυμπιακό. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν. Διότι, μόνο αυτό μπορεί να τους δώσει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να προσδοκούν μια συνεπή ανταγωνιστική προσπάθεια. Το παιχνίδι θεωρώ πως από το ξεκίνημα του θα είναι μία συνεχής μάχη μυαλού και σώματος. 

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να ανταποκριθεί σε αυτή τη δοκιμασία ώστε να του επιτραπεί να "ξεκουμπώσει" τις αγωνιστικές του αρετές. Έτσι μόνο θα μπορέσει να ασκήσει πίεση και στα δυο μέρη του γηπέδου. Τα συγκεκριμένα δεδομένα και οι αγωνιστικές συντεταγμένες είναι σημαντικά, αλλά αυτή τη στιγμή μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. 
Οσον αφορά στον Ολυμπιακό εκεί υπάρχει μόνο η πίεση του "πρέπει". Όλοι περιμένουν κάτι πολύ συγκεκριμένο, είναι σπουδαία ομάδα, παίζει πολύ ποιοτικό μπάσκετ, έχει ρυθμό, είναι φορμαρισμένος και ανώτερος και ουσιαστικά οφείλει να τιθασεύσει αυτή την αγωνιστική του υπεροχή, να την χρησιμοποιήσει υπέρ του και να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα». 

Tags: